Supermatky Bc., Mgr., Ing., PhDr. apod.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Supermatky Bc., Mgr., Ing., PhDr. apod.
Obrovskou poklonu vám všem. Prosím, jak to děláte??? Že zvládnete studovat a hlavně dokončit studium na mateřské dovolené? Je v tom nějaké kouzlo? Nebo fakt netuším, jak se dá zvládnout péče o dítě (hlavně starší jednoho roku, které už vyžaduje velkou pozornost a málo spí), péče o domácnost a učení. Kolem sebe mám spoustu matek, které na mateřské dostudovaly, některé s obrovskou podporou okolí, některé s minimální podporou, ale prostě doteď se mi nepodařilo zjistit, jak to mohly dokázat. Má domácnost je v rozkladu, dítě neustále vyžaduje pozornost a já nemám sílu ani čas se pustit do učení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Váhám, zda mám odpovídat, nejsem supermatka. Nicméně vystudovala jsem na MD se dvěma dětmi díky podpoře manžela, který převzal řadu mých povinností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S manželem bohužel počítat nemůžu, má svých povinností více než dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží i na motivaci - proč studovat a dostudovat…neřekla bych, že se jedná o supermatky…nemysli si, taky musely slevit a něco ošidit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dostudovala před dětmi, ale zase si buduju značku, abych měla jméno a po RD se nemusela rozkoukávat na pracáku, ale vezla se v pěkně rozjetem vlaku. Asi to bude podobné jako škola, věnuju tomu KAŽDOU volnou chvíli, přes den jsem s dětmi, večer, když usnou, pracuju, leckdy až do dvou do rána. Chlap toho moc nezastane, ten má svou firmu, ale vaří, a to mi dost pomáhá.
- Citovat
- Upravit
@bibi2233 Taky nejsem supermatka a tedy nestuduju, ale pro změnu na plný úvazek pracuju… a jinak musí zcela sebekriticky přiznat, že péče o domácnost byla první obětí tohoto stavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš mít motivaci. Ideálně pomoc z okolí nebo prostě některé věci nedělat tak dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Bc. V polovině 2. roč. se mi narodil syn a zkoušky jsem tak dělala na některé předměty pár dní po porodu. Bakalářka a státnice po nocích, venku na zahradě celé léto pod třešní ve stínu…a víš co? Vůbec si nepřipadám jako supermatka, a le naopak jako špatná matka, co raději studovala, aby něco dokázala a o syna se staral manžel…vařil, uklízel… Dnes mám doma ještě čerstvou slečnu (16dní)…a znovu mě to láká…škola, znovu studovat, být mezi lidmi…achjo, doufám, že to překonám…mám totiž velké výčitky, že jsem za tu dobu hodně věcí propásla.
Manžek říká, že jsme se zasekla ve studijních letech ![]()
No do školy sice nechodím, ale mám jeden kurz 1× týdně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem jenom studium končila na RD, původní termín závěrečné zkoušky byl v den TP, další termín když bylo mimcu 6 měsíců, a to jsem fakt nedávala, nespal v noci ani přes den, to jen v jedoucím kočáře, plně jsem kojila..tak jsem musela odložit o rok. Chyběl mi jeden započet ( za seminární práci) a závěrečná práce a zkouška. Začala jsem se učit když měl 8 měsíců, babička šla do důchodu a několikrát týdně si ho brala ven na 3 h a já se učila a psala. Zkouška byla když měl rok. Nejvíc mi bylo líto, že s ním nejsem, a těšila jsem se na dobu po zkoušce, na květen že si konečně uziju jarních procházek a výletů s malým.
Bez podpory rodiny to prostě nejde, den není nafukovací a v noci se má spát.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno tak nějak nevím zda mám odpovídat. fakt si nepřipadám jako supermatka ![]()
hlavní je motivace…prostě to dám i když to bude ještě hodně bolet a i když nejsem na MD, ale pracuju…jsem kolikrát tak unavená, že na školu nějak síla nezbývá…ale nevzdávám se ![]()
důležitý je pro mě i to, že mě drží rodina…
mmch nejvíc to odnáší domácnost, což třeba můj manžel nějak nemůže zkousnout, takže možná nakonec budu rozvedená Ing. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nejsem supermatka, titul nemám, mám za sebou zatím dva roky studia, děcka 1,5 a necelých 3,5 roku. Mám to podobně jako @Špuntice1986, často špatné svědomí, že bych si měla více užívat dětí, na druhé straně učím se pouze v poledne, kdy děti spí (večer nemám energii), tak snad je zase tak moc nešidím, spíš domácnost trpí, a já, protože na nějaké koníčky nebo cokoliv jiného není čas, ale tak jsem si to vybrala, tak to mám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Několikrát jste tu zmínili motivaci. A to bude asi ten kámen úrazu. Studuji už příliš dlouho, studium se mi z mnoha důvodů protáhlo a motivace zcela zmizela. Už ani nechápu, proč jsem na tu školu lezla a tolik toho předtím pro ni obětovala. Mám pocit, že se tím v životě živit nebudu a už ani nechci. Na mateřské jsem se zaměřila na můj koníček, z kterého by při troše štěstí mohlo být i něco výdělečného. Ale chybí mi jen poslední státnice a je mi líto to zahodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navíc nevím, kdy se mám učit? Když bych začla v devět večer, tak to bude do dvou do tří do rána, a přes den budu vyřízená. Nebo jste někdo jel takhle vražedné tempo několik měsíců a zvládl to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bibi2233 tak to nezahazuj, fakt nevíš, kdy se ti co bude hodit…já si třeba nikdy nemyslela, že budu učit…taky sem šla na ekonomku a né na pajdu…
mno vidíš a ve výsledku učim a baví mě to…taky se ráda vrtám v Pc a z tý ekonomky mě zas baví marketing…takže časem třeba půjdu zas jinym směrem…fakt nevíš, kdy se ti to bude hodit a zvlášt´ když už ti chybí tak málo, byla by škoda to nedodělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bibi2233 hele já to večer taky prostě nedávám, jen fakt vyjímečně, když to jinak nejde, ale docela jsem po nějaké době najela na režim, že se učím v poledne, malého uložím a mám 2,5 hodiny času, ale až přestane v poledne spát, tak fakt nevím
starší chodí teď od září do školky, tak je to trochu klidnější, takže někdy se učím i přes den s děckem, když má dobrý den a hraje si alespoň trošku sám, tak do toho čumím taky, moc se toho sice nenaučím, ale přece jen, když se to pak učím v klidu, něco už v té hlavě je
na lepší systém jsem zatím nepřišla, tenhle jakž takž funguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit