Šupiny ve vlasech

170
12.5.25 06:21

Šupiny ve vlasech

Ahoj holky, poslední dobou mě trápí šupiny ve vlasech, suché…viz foto…nemělo by se jednat o lupy. Koupila jsem si ted speciální šampon v lékárně (užívám teprve podruhé)…a zvazuju, jestli jít na kožní?? Predtim jsem šampon neměnila, používám léta stejný.
Všímám si, ze mám také svědivou suchou část pod okem, takove zvrásnění…užívám léky na alergii, dlouhodobe….fakt uz nvm, co zmenit. Co mi chybí a jestli se obrátit vyloženě na kozni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23162
12.5.25 07:01

@verus500 zkusila bych tomu dát čas a možná podpořila ještě nějakou vodičkou z lékárny.
Můžeš to mít i z vody nebo ze suchého vzduchu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
12.5.25 07:28

V lékárně si kup šampon Linola. Je na suchou pokožku. Mi okamžitě pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
12.5.25 07:32
@baracudas píše: Více

A nejmenuje se Lanola? Ten používá dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
12.5.25 08:17
@verus500 píše: Více

Jedná se o lupenku. Vyhledej odbornou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
12.5.25 08:28

To vypadá na lupenku, obzvláště pokud jí máte i na obličeji, s tím pomůže jen lékař.

Taky občas trpím na suchou pokožku hlavy, ale to vypadá jinak a na to stačí olejový zábal z arganového, nebo mandlového oleje.

Držím pěsti, ať se to brzy zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
12.5.25 21:13

Objednej se na kožní, jsou dlouhé termíny, když by to mezitím zmizelo, můžeš to zrušit.

Jinak doporučuju šampón vichy dercos zelenou řadu - tam se to liší, podle mastných/suchých vlasů. A jestli tě to hodně svědí, tak ultrazklidńující šampon modrý od vichy. Mohou ti zabrat i jiné šampony, ale s tímto mám nejlepší zkušenost. Nebo oba tyto dva a střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.5.25 21:27

Ahoj to jsou lupy :jazyk: taky sem mela na to jedine heden shoulders :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.25 19:38

Přesušená pokožka hlavy, zkus Eucerin na suché lupy šampon. A kondicionér dávat i k hlavě, mě to tak pomohlo.
Na kožní určitě zajdi pokud to máš i pod okem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.25 21:38

Pokud by to byla lupenka a nic nepomáhalo, zkus mast Soratinex. Mně se rozjela dost ošklivě po covidu a vyzkoušela jsem přes dva dermatology všechno možné a až tohle pomohlo. Jen to teda není nafurt a je to dost drahé. Proto bych to brala jako spíš poslední možnost, když už nic od lékaře nezabírá. Patlala jsem ho i na hlavu a po několika týdnech se všechna ložiska zhojila. Efekt vydržel asi rok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex