Susicka AEG, jak susit pradlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
20.9.22 10:53

Susicka AEG, jak susit pradlo

Ahoj holky, mam od vcerejska susicku AEG T8DBE48SC, teprve se s ni seznamuju a nikdy drive jsem susicku nemela. Po prvnim zapnuti jsme zkusili program Bavlna a k tomu stupen suseni k ulozeni. Bohuzel se par znackovych tricek scvrklo 😞

Chci se optat vas, ktere mate susicky aeg na jaky program susite pradlo kde je minimum skod na pradle. Dekuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35720
20.9.22 11:06

Asi jsi to sušila moc dlouho. Bylo tam i jiné prádlo než trička? Ono když tam máš silnější materiály a k tomu třeba tenké tričko tak to suší až moc. Nám se taky pár věcí scvrklo, prostě o co se bojím to tam stejně nedávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
20.9.22 11:10

Jo máme AEG a většinu oblečení mi to srazilo :D musíš číst štítky na oblečení, u triček beru aspoň o velikost víc, protože se to skoro pokaždé srazí. Musíš sušit podle materiálu, přečíst štítek a pak zvolit vhodný program na sušičce. Věci co nechci zničit do sušičky nedávám (většinou nějaké krajky, potahy na gauče, sportovní oblečení, na to tam teda program je, ale zas sušit extra třeba jen synovi dres je blbost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
20.9.22 11:17

Mám AEG devátým rokem a nesrazilo se mi nikdy nic, a to tam občas dám i kousky, které nejsou do sušičky určené (s vědomím, že by se i srazit mohly, ale nestalo se tak, třeba po vyprání s papírovými kapesníkem, aby se vyčistily.) Ale mívám prádlo poctivě vytříděné, aby bylo druhově stejné, svrchní oblečení zvlášť, ručníky zvlášť, ložní prádlo zvlášť, džíny zvlášť.

• Citovat
  • Upravit
2504
20.9.22 11:34

Moje předchozí sušička byla AEG, znovu jsem do ní nešla jen proto, že jsem chtěla vyzkoušet sušičku s čištěním filtru vodou. Nikdy nic netřídím, peru a suším vše, jak mi to přijde pod ruku a nikdy se mi nic nesrazilo, ani jinak nezničilo. U obou spotřebičů používám jen jeden program, na pračce mix a na sušičce suché do skříně. A to občas suším i věci, které jsem nechtěla, ale zapomenu je z vypraného prádla vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.9.22 12:04

@pikola ano, dala jsem tam jednu pracku kde bylo i spodni pradlo a par tricek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.9.22 12:08

@Kriss Tina divala jsem se na stitky, vetsina tricek je do susicky s jednim puntikem uprostred. A kdyz se podivam do navodu, tak program bavlna je pro 2 puntiky uprostred nebo zadny.

Napada me jedine zkusit program mix, ten je pro zadny, jeden i dva puntiky, ale pouze na 3kg pradla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.9.22 12:12

@Pimperelle ja tedy tridim pouze svetle/tmave/barevne. A pote zvlast lozni pradlo, rucniky, jemne pradlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
20.9.22 12:16

@Petule0312 jo ten program bavlna je jenom na ty materiály, co přežijí dva puntíky :D já ho používám třeba na dětské pleny, ručníky utěrky, občas oblečení co je mi fuk, kdyby se trochu srazilo. Ostatní programy jsou šetrnější, ale nejsou určené na velké hory prádla no. Ten bavlna plus skříň fakt hodně přesušuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.9.22 12:49

@Kriss Tina tak vyzkousim program mix kde jsou vsechny puntiky a nebo jeste bavlna ale misto skrine dam zehlicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
20.9.22 14:03

@Petule0312 jo akorát ten program se žehličkou to neususi úplně, že to pak nemůžeš vzít a rovnou skládat do skříně, zůstane to takové lehce navlhlé právě aby se to pak muselo vzít žehličkou nebo to aspoň ještě někde rozprostřít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
20.9.22 14:36

@Kriss Tina Já zehlim všechno Teda. Vzdát je to jako když to vytáhnes krave z pr. Neumím si představit nezehlit. To je sušička prádla a ne žehlička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.9.22 14:44

@Švédka87
Taky planuji nadale i po susicce zehlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
20.9.22 14:58

@Petule0312 Někdo říká že se nemusí, ale je to prostě zmackany. Je to logicky. Prádlo se tam nachází a je zmackane. Mně žehlení nevadí, mě to baví. Suši ku mám proto, že nemám kde sušit, ne kvůli tomu abych nemusela zehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.9.22 15:07

@Švédka87 presne ze stejneho duvodu jsme ji poridili 🙂

Mate take aeg? A na jaky program susite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný