Sušička integrovaná v pračce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
12.9.19 10:20

Uvažuji o pračce se sušičkou, ale z nabídky jsem jako v Jiříkově vidění. Zajímala by mě cenová relace, při které to stojí za to. Nechci dát čtyřicet tisíc, ale zase devět mi na kombinaci přijde málo, aby to bylo kvalitní.
Líbí se mi Candy za 13000,–, Samsung za 15000,– nebo AEG za 20000,–.
Kdo se v tom vyzná, pls???😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
12.9.19 10:32

Ja bych zacinal u toho AEG a sel vys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
12.9.19 10:47

Kombinace téměř jistě nebude kvalitní žádná. Řešila jsem to několikrát a pokaždé mi z recenzí vyšlo, že jediná aspoň trochu funkční kombinace je od Aristonu a ten už jí snad dokonce taky nějak přestal dělat. Nebo možná jenom změnil modelovou řadu. A i ten Ariston není ani zdaleka dokonalý a musíš počítat s tím, že po tom můžeš chtít jen a pouze to, aby to bylo suché. Nic víc. Ale na všechny ostatní bez ohledu na cenu se tak nějak pravidelně nadává ještě víc, takže já už bych znovu do kombinace nešla.

Pokud bych fakt neměla na výběr, tak Samsung nebo AEG, ale strašně záleží který model, co umí… ty ceny a výpis značek je takový nic neříkající :nevim: to je jako kdybych se zeptala jestli si mám koupit BMW za 500 tis. nebo Škodovku za milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
12.9.19 10:51

@Nimie blbý dotaz, ale co přesně by sušička ještě měla umět, kromě sušení? Jinak mám siemens, úplně novou, a jsem ráda, že to je aspoň trochu suché. :zed: běžně z ní prádlo tahám vlhké, prý jsou tak nastavené a člověk je musí manuálně přenastavit. Tak se na to chystám

• Citovat
  • Upravit
647
12.9.19 10:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18105
12.9.19 10:56

Také o ní uvažuji, před časem jsem měla předvybranou, bohužel si nevzpomenu na značku, ale bylo to kolem 16 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
12.9.19 11:14

Máme Elektrolux a je super, dva přístroje bych domů nenarvala. Se žehlením neporadím, mám nežehlící domácnost a košile stejně dávám schnout na ramínko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.9.19 11:37

@Nimie, šlo mi o to, jestli má nekdo zkušenost a za jaké peníze můžu očekávat kvalitu. Sušičku zvlášť vysloveně nepotřebuju, takže koupím samotnou novou pračku a bude vyřešeno.
O té kombinaci právě taky nejsem úplně přesvědčená a do neznáma se mi nechce. Nemám kolem sebe nikoho, kdo to má a poradil by..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
12.9.19 22:31
@Lalelale píše:
@Nimie blbý dotaz, ale co přesně by sušička ještě měla umět, kromě sušení? Jinak mám siemens, úplně novou, a jsem ráda, že to je aspoň trochu suché. :zed: běžně z ní prádlo tahám vlhké, prý jsou tak nastavené a člověk je musí manuálně přenastavit. Tak se na to chystám

Jsem to asi blbě popsala :) prostě ta sušička nemá moc žádné speciální kontrolní funkce, takže to jestli a jak moc bude prádlo suché závisí spíš na tobě. Má sice nějaké automatické režimy jakože „vysušení na ramínko“ apod. ale má to oproti mnoha samostatným sušičkám mnohem horší ten algoritmus, takže když tam nedáš ideální množství prádla, tak to budeš mít stejně buď mokré nebo totálně přesušené - totálně zmačkané - hůř se žehlí. Já kvůli tomu ty automatické třeba vůbec nepoužívám, jedu na časomíru a dávám tam programy spíš podle toho co mám vyzkoušené na jakou várku prádla, ale stejně se mi stane, že něco nevymakám.

Navíc nemá žádné speciální filtry, takže se to čistí trošku hůř, čistí se to v podstatě jako pračka. Co vím od holek se samostatnou, tak prý mají i další místa, kam mohou fyzicky sáhnout a vyndat pohodlně bordel. U těch kombinovaných to může zůstávat v trubkách apod. a je nutno to čistit čistícím programem pračky.

Prostě nejde od toho čekat, že tam zadáš program a vypadne ti z toho vždy ideálně čisté max. lehce zmačkané (nebo ideálně vůbec nezmačkané) prádlo :mrgreen: musíš se u toho dost zamýšlet a stejně to není ideální. Ale s mým používáním sušičky mi to nevadí, dost jsem se přizpůsobila a je to v pohodě. Navíc mám napařovač, takže cokoliv přesušeného snadno vyhladím. Nemít ho, tak se zastřelím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
12.9.19 22:34
@KPKristy píše:
@Nimie, šlo mi o to, jestli má nekdo zkušenost a za jaké peníze můžu očekávat kvalitu. Sušičku zvlášť vysloveně nepotřebuju, takže koupím samotnou novou pračku a bude vyřešeno.
O té kombinaci právě taky nejsem úplně přesvědčená a do neznáma se mi nechce. Nemám kolem sebe nikoho, kdo to má a poradil by..

No naše třeba stála cca těch zmíněných 9 tis. a jako kombinace vycházela z recenzí vždy suprově. I s ní mám supr zkušenosti oproti jiným kombinacím. Takže tam těžko říct. Kamarádka má dobré zkušenosti s Boschem, který stál kolem 15 každý (pračka + sušička), jinak nedám dopustit na Miele pračky - geniální stroj - ale to je trochu jiná cenová kategorie. To takhle fakt nejde říct… chce to vybírat konkrétnější model nebo aspoň přibližně řadu a to zkoumat blíž.

Z tebou zmíněných bych osobně šla buď do Samsungu nebo do AEG, ale záleželo by na parametrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.9.19 22:35

Mame AEG a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
12.9.19 22:47

Hoover, cena 21 tis. opravovaná 2× v záruce, po 2 letech oprava necelých 8 tis. Nemám ji teda já, máme ji v práci, ale používá se podle mně podobně jako v 5 členné rodině, i opravář říkal, že pračku se susickou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.9.19 08:29

Já si jen říkám, proč se to teda vyrábí, když to nefunguje. Ale to už je spíš filozofická otázka, že, takových věcí je x :mrgreen:
Rozhodla jsem se nakonec nepokoušet svoje nervy a pořídím samostatnou pračku. Vyvstal totiž další problém, a sice procpat spotřebič 60cm otvorem do komory 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
20.9.19 14:04

Jedna rada pro vsechny. Integrovana susicka v pracce je vzdy spatna kombinace. Vymluvy na prostor jsou mimo jelikoz jde pristroj potavit v kombinaci nad sebou.

• buben pracky je treba na 7kg pradla. Jenze ta sama velikost bubnu je pro suseni vhodna jen na 4kg pradla. Takze vyplyva ekonomicka stranka veci nesmysl a slozitosti s tim spojene.
  • v techto integrovanych susickach v pracce neni pristup ke kondenzatoru a tudiz nejde cistit. To je velky problem, jelikoz servis provadi cisteni kondenzatoru za zhruba 5000kc.
  • na enrgetickou tridu bych se u techto spotrebicu nedival. Zajima vas spotreba el. energie na jeden praci/susici cyklus ne udaj kolik kw za hodinu provozu. Nastinim… susicka odber 2,45kw za hodinu. Susici cyklus trva 3h. Tudiz 3×2,45=7,35, pritom dany spotrebic je v tride A+. Druhy spotrebic ma spotrebu 3,15kw za hodinu a cklus suseni trva 2h. Z toho vyplyva 3,15×2=6,30 ale paradox je v en. tride B. Protoze pro tyto energeticke tridy je smerodatne kolik kw spotrebuji za hodinu provozu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
20.9.19 14:11

Jeste jedna rada zaverem pracky, susicky kupovat znacky bosch, aeg, elektrolux, miele, siemens. U ostatnich si nemuzete jako koncovy zakaznik objednat nahradni dily. To muzou pouze autorizovane servisy. Je sakra rozdil koupi cerpadlo do susicky za 800kc a jede se dal nebo oprava autorizovanym servisem za 4000kc a jeste si to odvezou na tyden pryc.

Jestli nekdo kupuje pristroje co dva, tri roky, tak je jedno jaka znacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí