Sušička na pračce - máte, dá se to?

1214
28.11.10 20:57

Sušička na pračce - máte? Dá se to?

Ahoj všem. Zvažujeme doma, že si pořídíme sušičku prádla a jediné místo, které připadá v úvahu na její umístění je stávající pračka BOSCH.
Máte to tak někdo? Jako „věž“? Je k tomu něco potřeba? Je to bezpečné? A dá se takhle umístit na jakoukoliv pračku jakákoliv sušička?

Ideálně bych ráda samozřejmě taky BOSCH nebo případně AEG. Jen v tom mám teď ještě trochu hokej, tak pokud byste někdo mohl doporučit typ, budu ráda :) Ideálně tišší, ale s tepelným čerpadlem. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2845
28.11.10 21:16

Ahoj my máme obojí AEG a je to v pohodě , jsem s tím moc spokojená. Kombinovat značky bych se asi bála (ale třeba s tím má někdo zkušenost ) , protože předpokládám , že výrobce s tím počítá , takže ty spotřebiče na sebe fakt sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
28.11.10 21:25

Taky máme Aeg - pračku i sušičku, mezi ně se montuje „mezikus“, na kterém se zároveň prádlo skládá.
Důležité jsou technické parametry (šířka, hloubka obou spotřebičů) - to Ti ale poradí spíš v obchodě..

Popravdě řečeno - jsem ráda, že ten mezikus máme a sušička je jištěná, když pračka odstřeďuje na 1200 otáček, vibrují ty spotřebiče dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
28.11.10 21:28

My máme pračku Bosh a na ní postavenou sušičku také Bosh. Kombinovat dva druhy bych se bála. Jde o to, že mezi to se dává tzv. spojovací díl, my máme tohle:
 http://www.mall.cz/…ch-wtz-11300

Dá se také koupit daleko levnější, ale ten není vysouvací. A právě tu vysouvací plošinu používám při každém přendavání prádla z pračky do sušičky. Protože je to docela vysoko, tak se to nedá házet přímo z pračky do bubnu sušičky, tak to dám napřed na ten vysouvací pultík a pak to přeberu a dám do sušičky. Takže tenhle dražší spojovací díl se pro mně rozhodně vyplatil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
28.11.10 21:36

Myslim,ze takhle to ma spousta lidi,jen je opravu treba mit stejneho vyrobce,protoze ta susicka ma byt zajistena prave tim mezikusem,ktery ale sedi jen na stejne znacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
28.11.10 22:17

my jsme se na mezikus vybodli (AEG) neb tchýně to v prvním baráku měla taky tak (též AEG). Nám se ale odlomil na předním krytu pračky kus rohu. Fci to neva ale je to ošklivý. Holt dnes už jsou ty spotřebiče fórovější tak ten mezikus to asi chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
29.11.10 10:20

Díky za rady holky, tak to vypadá, že mezikus určitě pořídím.
Zkusím se tedy poptat i na kombinaci Bosch/AEG v obchodě. A nebo rovnou sušičku od Bosche a je to :) Jen má člověk pak dost omezenej výběr typů, když jde jen o jednu značku, no.

A fakt nemusíte VŮBEC žehlit? Já tomu pořád nemůžu nějak věřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
6.12.10 21:17
Kačul píše:
Ahoj :-) jako věž pračku se sušičkou má strašně moc lidí… Dole je pračka mezi tim spojovací mezikus a na tom sušička… mezikus musíš mít koupený se sušičkou a jde to na jakoukoliv pračku… Jestli chceš tichou a s tepelným čerpadlem tak je to celkem dražší záležitost ale perfektní je tato http://onlineshop.cz/…-35283P.html máš tam dopravu zdarma + 3 roky záruku, pokud by jsi chtěla levnější tak dobrá je http://onlineshop.cz/…-35386P.html ale nemá tepelný čerpadlo… Sušičku si určitě pořiď, usadní ti to strašně práci… já žehlím tak málo, že si ani nepamatuji kdy naposledy… jen košile…opravdu DOPORUČUJI!!

Mmchdem, ta první zmiňovaná ale tepelný čerpadlo nemá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.12.11 10:08

sušička bez mezikusu

Pořídila jsem si sušičku. BOSCH s tepelným výměníkem. Postavili jsme ji bez mezikusu na starou pračku Whirpool. Je důležitý aby tam ten mezikus byl???
Pračka už je stará 12 let, ale zatím slouží, tak se jí nechci zbavovat, jakmile dostlouží chci novou pračku BOSCH a tam už jistě mezikus pořídím, abych nezničila pračku.
Jen by mě zajímalo jaké účely ten mezikus má?
Díky za odpovědi Miluše ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
12.12.11 10:11

Mám na pračce - sice obojí od stejné značky, ale nemyslím si, že by to mělo vliv. A mezikus nemáme, protože jsem mrňavá a překážel by mi :oops: :oops: :oops:
Mám to takhle už cca 7 let, a pračka i sušička jsou stále jako nové :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.11.12 19:01

Mezikus není potřeba, dá se použít i taková ta protiskluzová podložka. Mají jí třeba i vietnamci, různý barvy a rozměry. Dáš na pračku na to sušičku a je to. pokud máš obojí od stejné značky, tak ten mezikus asi kup. Jinak jedině sušičku s tepelným čerpadlem, má levnější provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
18.11.12 22:15

My máme obojí ariston hotpoint a spokojenost. Máme tam ještě takový meziprvek, který lze vysunout a postavit na něj koš s prádlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
18.11.12 22:23

My máme pračku Zanussi a sušičku LG bez mezikusu a krásně tam stojí. Dávám fotku, máme tam pultík, tak je tam horší přístup. Mezikus je dle mého jen tahání peněz z kapsy od výrobce. Dělala jsem v elektru, tak mi kolegyně, co prodávaly, daly pár rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
23.11.12 23:16

Holky, existují i mezikusy na 2 různé značky? Pračka samsung a sušička Bosch? Bojím se to nechat jen tak na sobě, máme to volně v prostoru. Bohužel Samsung nemá sušičky třídy A a líbí se mi Bosch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
23.11.12 23:47

@Vichrice Jdeto záleží jenom na velikosti pračky nekteré pračky jsou menší a nejde to. My máme menší pračku tak nám poradili v krámě dát sušičku na polici nad pračku a krásně to drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí