Máte kráječ nudlí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
378
21.11.10 22:17

Máte kráječ nudlí?

Dobrý večer, ráda bych se zeptala, jestli někdo vlastníte kráječ nudlí (jakou značku) a jak jste s ním spokojené. Jak cca široké nudle kráječ krájí? Moc děkuji za všechny zkušenosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
187
21.11.10 22:29

Kráječ měla moje babička. Značku si nepamatuju, pro nás vždycky dělala nudle dlouhý jako špagety, ty byly vždycky nejlepší. Domácí nudle jsou fajn.
Jestli o kráječi uvažuješ, popřemýšlej, jestli ho opravdu využiješ, nebo ho vytáhneš jednou a pak ti bude ležet někde ve skříni. Těsto uděláš hned, ale čekat, než ti nudle vyschnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
21.11.10 22:33
Teruna píše:
Kráječ měla moje babička. Značku si nepamatuju, pro nás vždycky dělala nudle dlouhý jako špagety, ty byly vždycky nejlepší. Domácí nudle jsou fajn.
Jestli o kráječi uvažuješ, popřemýšlej, jestli ho opravdu využiješ, nebo ho vytáhneš jednou a pak ti bude ležet někde ve skříni. Těsto uděláš hned, ale čekat, než ti nudle vyschnou…

Já dělám jenom domácí nudle (krájím nožem), pár druhů kupovaných jsem vyzkoušela a nechutnají nám, jsme odmalička zvyklí na domácí, tak myslím, že by mi kráječ mohl ušetřit trochu práce, ale právě nevím, jestli to není jen další krám do baráku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
21.11.10 22:37

Kráječ nudlí je podle mě úplně zbytečný… Nožem se krájí lépe…

• Citovat
  • Upravit
3138
21.11.10 22:59
kmacek píše:
Teruna píše:
Já dělám jenom domácí nudle (krájím nožem), pár druhů kupovaných jsem vyzkoušela a nechutnají nám, jsme odmalička zvyklí na domácí, tak myslím, že by mi kráječ mohl ušetřit trochu práce, ale právě nevím, jestli to není jen další krám do baráku :nevim:

hele hod sem recept na domací nudličky (ale pro blbý,jo?)

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
21.11.10 23:01
janac píše:
kmacek píše:
Teruna píše:
Já dělám jenom domácí nudle (krájím nožem), pár druhů kupovaných jsem vyzkoušela a nechutnají nám, jsme odmalička zvyklí na domácí, tak myslím, že by mi kráječ mohl ušetřit trochu práce, ale právě nevím, jestli to není jen další krám do baráku :nevim:

J.
1-3 vejce(podle množství) a hrubá mouka. těsto musí být vláčné a nemělo by se moc lepit, potom válíme do průsvitna v hrubé mouce necháme ushnout nakrájíme pláty co dáme na sebe a strouháme nebo krájíme nudličky :-)
  • Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
21.11.10 23:03

Jo a špetka soli :-)

• Citovat
  • Upravit
378
21.11.10 23:05
Michaelakkk píše:
janac píše:
kmacek píše:
Teruna píše:

J.
1-3 vejce(podle množství) a hrubá mouka. těsto musí být vláčné a nemělo by se moc lepit, potom válíme do průsvitna v hrubé mouce necháme ushnout nakrájíme pláty co dáme na sebe a strouháme nebo krájíme nudličky :-)

já dávám navíc ještě lžíci vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.11.10 23:06

Babička dělala jen vejce + pol. mouka.
Jo a strojek měla ruční, jen s nastavením jedné tloušťky, ale fachčil dobře. Nožem taky krájela, ale je to prostě piplačka. Myslím, že by strojek byl pro tebe dobrej kauf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
21.11.10 23:15

jééé díky holky…já práve u babičky bývalého jsem toto sledovala - to válení a krájení..má se to pak nějak sušit,ne?
nechci strojek..chtela bych to ruční krájení…

j.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
21.11.10 23:16
Michaelakkk píše:
janac píše:
kmacek píše:
Teruna píše:

J.
1-3 vejce(podle množství) a hrubá mouka. těsto musí být vláčné a nemělo by se moc lepit, potom válíme do průsvitna v hrubé mouce necháme ushnout nakrájíme pláty co dáme na sebe a strouháme nebo krájíme nudličky :-)

no, míšo, to není právě recept pro blbé..já potřebuju vědět jakou to mám mít konzistenci, popř přesnš navážit množství :oops:

díky
blbka J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
21.11.10 23:32

Ahoj,
já mám doma podobný tomuto http://www.domacipotreby-franta.cz/…asove-nudle/(zakrytované válečky), bohužel ten můj je šmejd s plastovými válečky - nenapadlo mne, že by se to takové mohlo prodávat, do té doby jsme se setkala jen kovovými a tak jsme si ho v krámu blbě prodlídla :zed:.
Moje zkušenost s ním je výboná, rozhodně je to lepší než to krájet nožem (alespoň pro mne, která je nožem krájet neumí).
Srojek podobný tomu, co jsem dala do okazu používáme doma (taťka, babička) už více jak 10 let, hned poté, co jsme ho ojevili…
Jako nevýhodu vidím, že se to tam musí dávat po jednom plátku (dáváme obdélníčky), ale jde nám to s tím líp, než s tím, co jsme mívali kdysi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
21.11.10 23:43
janac píše:
no, míšo, to není právě recept pro blbé..já potřebuju vědět jakou to mám mít konzistenci, popř přesnš navážit množství :oops:díky
blbka J.

Přesný množství ti asi nikdo nenapíše, protože tohle je potravina, která se vždycky dělala od oka… Myslím, že nikdo ta vejce ani mouku nikdy neodvažoval… :nevim:
Stejně tak jsem si ověřila, že to jak moc se musí sušit záleží právě na strojku, kterým to děláš, případně na tom, jak moc máš ostrý nůž…

Takže nejlepší je to vidět na vlastní oči.

Jsem ti moc neporadila, co? ;)

Jo a recept mám stejný - hrubá mouka a vajíčka dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
21.11.10 23:52
Brontik píše:
janac píše:
no, míšo, to není právě recept pro blbé..já potřebuju vědět jakou to mám mít konzistenci, popř přesnš navážit množství :oops:díky
blbka J.

Přesný množství ti asi nikdo nenapíše, protože tohle je potravina, která se vždycky dělala od oka… Myslím, že nikdo ta vejce ani mouku nikdy neodvažoval… :nevim:
Stejně tak jsem si ověřila, že to jak moc se musí sušit záleží právě na strojku, kterým to děláš, případně na tom, jak moc máš ostrý nůž…

Takže nejlepší je to vidět na vlastní oči.

Jsem ti moc neporadila, co? ;)

Jo a recept mám stejný - hrubá mouka a vajíčka dle potřeby.

ok a má to být vláčné, nelepivé..?

asi vyzkouším holky, to bude nejlepčí 8-) dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
22.11.10 00:30

jeeeee holky domaci nudle…mnam :wink:
Si pamatuji jak babicka valela do testo a pak to krajela nozem a ja ji to furt ujidala..Hmm kam se hrabou ty z obchodu..Taky si asi udelam domaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí