Máte kráječ nudlí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
janac píše:Brontik píše:janac píše:
no, míšo, to není právě recept pro blbé..já potřebuju vědět jakou to mám mít konzistenci, popř přesnš navážit množstvídíky
blbka J.Přesný množství ti asi nikdo nenapíše, protože tohle je potravina, která se vždycky dělala od oka… Myslím, že nikdo ta vejce ani mouku nikdy neodvažoval…
Stejně tak jsem si ověřila, že to jak moc se musí sušit záleží právě na strojku, kterým to děláš, případně na tom, jak moc máš ostrý nůž…Takže nejlepší je to vidět na vlastní oči.
Jsem ti moc neporadila, co?
Jo a recept mám stejný - hrubá mouka a vajíčka dle potřeby.ok a má to být vláčné, nelepivé..?
asi vyzkouším holky, to bude nejlepčídík
Uděláš si prostě tuhé těsto a pak válíš, jakmile se ti to lepí na vál, podsypeš hrubou moukou, můžeš posypat i zvrchu, aby se to nelepilo ani na váleček. Když máš těsto tenoučké, oprášíš z toho mouku, dáš na utěrku a necháš uschnout, ani málo ani moc, když to necháš uschnout málo, bude se ti to při krájení lepit a když to necháš přeschnout, bude se ti těsto lámat, no prostě to budeš muset vyzkoušet na vlastní kůži, praxe tě naučí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janac píše:Michaelakkk píše:janac píše:1-3 vejce(podle množství) a hrubá mouka. těsto musí být vláčné a nemělo by se moc lepit, potom válíme do průsvitna v hrubé mouce necháme ushnout nakrájíme pláty co dáme na sebe a strouháme nebo krájíme nudličkykmacek píše:Teruna píše:Já dělám jenom domácí nudle (krájím nožem), pár druhů kupovaných jsem vyzkoušela a nechutnají nám, jsme odmalička zvyklí na domácí, tak myslím, že by mi kráječ mohl ušetřit trochu práce, ale právě nevím, jestli to není jen další krám do baráku
Kráječ měla moje babička. Značku si nepamatuju, pro nás vždycky dělala nudle dlouhý jako špagety, ty byly vždycky nejlepší. Domácí nudle jsou fajn.
Jestli o kráječi uvažuješ, popřemýšlej, jestli ho opravdu využiješ, nebo ho vytáhneš jednou a pak ti bude ležet někde ve skříni. Těsto uděláš hned, ale čekat, než ti nudle vyschnou…hele hod sem recept na domací nudličky (ale pro blbý,jo?)
J.no, míšo, to není právě recept pro blbé..já potřebuju vědět jakou to mám mít konzistenci, popř přesnš navážit množství
díky
blbka J.
No konzistenci jako těsto na cukroví
tohle neexistuje na váhu to je podle oka ![]()
- Citovat
- Upravit