Hliníkove nádobí v myčce

30309
16.11.10 10:21

Hliníkove nádobí v myčce

Ahoj,

Mám pár kousků hliníkového nádobí(mlíčňák,lis na česnek atd).Již delší dobu pozoruju,že se mi z něj špiní ruce(do černa).Při otření mi zůstávají černé šmouhy i na utěrce :nevim:
Myju vše v myčce a až teď si říkám,jestli to tomu hliníku nějak nevadí :think:
Máte někdo podobnou zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
16.11.10 10:25

no osobně si myslim, že hliník do myčky nepatří

Udělala jsem to jednou a letělo to pak do koše, už se to nepovedlo pořádně vyčistit a dost se mi eklovalo v tom pak ještě vařit/použít to při přípravě jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.11.10 10:28
Gabinka1 píše:
no osobně si myslim, že hliník do myčky nepatříUdělala jsem to jednou a letělo to pak do koše, už se to nepovedlo pořádně vyčistit a dost se mi eklovalo v tom pak ještě vařit/použít to při přípravě jídla

šmarjá-FAKT :?: :?: :?: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
16.11.10 10:37

Nám hliník v myčce zčernal a taky letěl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.11.10 10:39

hliník do myčky fakt nepatří=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.11.10 10:40

Hliník se do myčky nesmí dávat. Zčerná a potom je nepoužitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.11.10 11:00

HOLKY :zed: :zed: :zed: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.11.10 11:49

Jó holky, to je tak, když někdo neště návody, že jo? :wink: Teda nevím, jak v ostatních, ale v návodu k mé myčce na tohle upozorňují. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.11.10 11:53
Raduš.ka44 píše:
Jó holky, to je tak, když někdo neště návody, že jo? :wink: Teda nevím, jak v ostatních, ale v návodu k mé myčce na tohle upozorňují. :palec:

no já se aspoň poučím, jenže manžel tam naháže vše, na varování nedbá, návody nečte:D Ale už to hlídá. Přišla jsem takhle o paličku na maso z Ikea (pak jsem si přečetla i tam, že se to nemá:D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.11.10 12:28

sMARJA,
ja nestačím zírat-TU PALIČKU Z IKEY MÁM TAKY A DÁVÁM JI TAM :zed:
Tak jo,jsem blbá,blbá a blbá.
Můžete mi někdo prosím napsat,JAÉ JEŠTĚ NÁDOBÍ,krom Al,DO MYČKY NESMÍ :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
16.11.10 19:33

akorát hliník,jinak všechno,ale třeba obrázky na skleničkách se mažou a některé sklo nám zmléčnělo.Jinak nic
A nadávám na nerez hrnce,který jsou uvnitř špatně umytý (nehledě na značky prášků,co jsme vyzkoušeli)Hlavně od polívky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abc1234
14.3.11 14:10

Hliník po umytí v myččce se dá obnovit např. pomocí zubní pasty a hrubčí strany mycí houbičky (vyzkoušeno), případně zkusit sodu a nechat v ní namočeno delší dobu(ta bývá právě v zubních pastách).Zčernání je způsobeno pravděpodobně kyselinou z leštidla.

• Citovat
  • Upravit
Eduard perutka
22.2.12 15:17

hliník v myčce

zdravím všechny co naletěli jak já.ale na odstranění černého povlaku jsem použil zubní pastu a starou dobrou kofolu.Výsledek ohromujíci vše bylo opět k použití samo,že palička na maso i ten zatracený lis na česenek ale do myčky bych to už nedával :zed:

• Citovat
  • Upravit
Tom44
8.6.12 21:10

Varování

Vy ještě používáte nějaké hliníkové nádobí?? A ještě pro děti??? Jinak jste v pořádku? Hliník je strašné toxické svinstvo, potvrzeno i novými studiemi, stačí si dohledat. Nádobí z hliníku se obloukem vyhnou a kor děti!!

• Citovat
  • Upravit
Tom44
31.10.12 10:10

varování?

@Tom44 píše:
Vy ještě používáte nějaké hliníkové nádobí?? A ještě pro děti??? Jinak jste v pořádku? Hliník je strašné toxické svinstvo, potvrzeno i novými studiemi, stačí si dohledat. Nádobí z hliníku se obloukem vyhnou a kor děti!!

Hliník, strašně toxické svinstvo? Cože? Vrat se do školy, hliník je toxický svinstvo jen kvůli své teplotě tání, která je dost blízko od plotny. Protože při zahřívání hliníku na teplotě 350C už se začínají uvolnovat svinstva. Takovej mačkač nebo jak to nazvat na česnek vůbec nevadí. S tim černáním je to reakcí prášku (zřejmě chlor) a hliníku. Ta soda neni vubec špatnej nápad, protože to jako zneutralizuje. Potom nějak vyleštit a doufat že se to nezabarví znova. Já sem to osobně vzal do laborky a vyleštil a bez problému, ale jsou tam místa kde sem se nedostal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max