Sušička prádla AEG LAVAMAT
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
sušička prádla AEG LAVAMAT
Nemáte, prosím, někdo zkušenost se sušičkou AEG Lavamat 75470IH1CS? Mám ji měsíc, zjistila jsem, že mi po sušení sráží některé oblečení, i když má na etiketě symbol, že se v sušičce sušit může. Asi někde dělám chybu - návod nepomáhá, je nepřehledný. Díky za pomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám typově velice podobnou, dá se říct stejnou. Pokud ti sráží jen některé věci, tak i když se sušit mohou, podle teček na etiketě je síla sušení. Jinak myslíš návod na sušení? Určitě to pohledáš na internetu, nebo čemu nerozumíš? My tuhle sušičku máme už přes rok a nemůžu si ji vynachválit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pradlo se sráží při teplotním šoku, tipnul bych si pračku při máchání co můžeš udělat je nastavit nízkou teplotu sušení nejlepší je program MIX.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten navod je fakt na H. u programu není přehledně napsána teplota ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tečky a teplota jsou mi jasné…používám program „čas sušení“ - jedna tečka, sráží se mi ponožky, spodní prádlo a trička, která na etiketě 1 tečku mají. Jaké programy na jaké prádlo používáš, prosím, Ty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trička a spol mám na 1000, spodní pradlo a ponožky 800 a na mix. ručníky, povlečení tak 1200.nesrazilo se mi nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@k.jerabina Mám AEG Lavatherm, číslo nevím, nejsem teď doma. Máme ji cca 2 měsíce a jsem spokojená. Nic se mi zatím nesrazilo, suším na různé programy, zatím vychytávám, co je na které prádlo nejlepší. Návod mi přijde v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že by to mohlo být v otáčkách ždímání, to mě nenapadlo. Děkuju, vyzkouším to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že ždímáním by se prádlo akorát tak vytahalo, ne? Do sušičky je nejlepší dávat prádlo co nejvíce vyždímané, aby se zkrátil čas sušení. Já vesměs používám bavlnu, na ručníky program rifle ( je dlouhý ), na softsheel outdoor a na speciálky program co nejblíže tomu určený. Mix mi přijde krátký, ten bych dávala jen tehdy, kdybych měla prádla poskrovnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám taky tuto sušičku, srazily se mi hlavně montérky a bavlněná trička, takže tedˇ suším i bavlněný věci na syntetiku MAX a snad dobrý. Jo a suším tam i značkový oblečení to dávám na ten mix při nízké teplotě a tričkám se nic nestalo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám ten samý problém…
Srazily se mi trička i když byly na sysntetiku… Jaký program je tedy nejšetrnější? Používám teď nejčastěji syntetiku do skříně, mám za to, že je to šetrnější než bavlna do skříně. Poraďte prosím. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SOS
Ahoj,
ráda bych obnovila tuto diskusi…stále se mi nedaří usušit prádlo tak, aby se nesrazilo - z 19 programů sušení, které tato sušička nabízí, nakonec využívám pouze program „syntetika extra mix“ - a to na veškeré prádlo (ještě ke všemu musím u tohoto programu prádlo dosušovat na šňůře). U všech programů dochází ke srážení, - nakonec jsem zjistila, že i u toho, který používám se také vše sráží.(usušená bodyčka jsou cca o 1 cm menší). Samozřejmě, že suším jen oblečení, které je dle etikety vhodné do sušičky.
Nemáte někdo prosím zkušenost a radu, jak na tento typ sušičky a které programy na jaké prádlo využívat? V diskuzích tato sušička vycházela jako nejlépe hodnocená, proto jsme ji kupovali - zatím je s ní jen trápení:(
Děkuju za odpověď,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Srážím taky často leccos a vyzkoušela jsem všechny programy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jses sí jistá že jsi ten 1cm nepřibrala
jinak pokud musíš dosušovat máš špatně nastavenou tvrdost vody sušička měří vlhkost pomocí vodivosti a ta je jiná a u tvrdé a jiná u měkké vody. Takže typická chyba je že máš nastaveno v sušičce máš tvrdou vodu a ale ty máš měkkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak mě se srazili montérky
a pak bavlněný trička, když sem to dala na bavlnu do skříně, ale když dám bavlnu sušit na syntetiku do skříně, tak to mám usušený dobře a nic se nesrazilo, a značkový trika dávám na ten mix a taky v poho, je teda fakt že mám pračku na 4,5kg, tak toho v tý sušičce mám míň, jestli máš pračku na víc kg, tak to asi nestačí na tu syntetiku sušit, musíš to asi odzkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit