Co na smrdící troubu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co na smrdící troubu?
Ahoj,
stala se mi taková hloupá věc. V pátek k nám přišla nečekaně návštěva a tak jsem rychle strčila pekáč od masa do trouby, aby to nebylo na očích. Jenže návštěva odešla až večer, na víkend jsme jeli pryč a na pekáč jsem úplně zapomněla. Vzpomněla jsem si až včera večer. Pekáč byl zavřený, naštěstí nesplesnivěl. Už jsem ho 3× myla. Ale trouba strašně smrdí tou zkaženinou. Co s tím? Vytřela jsem ji mokrým hadrem s Jarem, nechala otevřeno, ale stále smrdí. Myslíte, že je bezpečné v tom péct? Abychom se nepo…;) Ale pekáč byl celou dobu zavřený, všechno zkažené bylo uvnitř. Jen ten hrozný smrad…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravděpodobně se nepo…
Umyla bych to pískem - cifem a vytřela octovou nebo octem vytřela klidně i několikrát a nechala větrat. Klidně bych přes noc strčila houbičku na nádobí do misky a nalila ocet a nechala tam. Mám to takhle v lednici a lednice nesmrdí takovým tím ledničním pachem, ale ani octem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyčistit octovou vodou, mi takhle jednou vzkypěly brambory se smetanou, takže se ta smetaná nááádherně připekla
smrdělo to nehorázně, ocet ten smrad zničil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soda (jedno, zda jedlá či na praní), vydrbat s ní troubu, pak po vyčištění nechat chíli na dně nasypatnou sodu s kafem. Soda je jednak trochu dezinfekční, jednak odmašťuje, jednak pohlcuje pachy. Kafe též pohlcuje pachy a ovoní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je divný, že to z tý trouby smrdí, ikdyž tam není žádný zbytek té zkaženiny. Co to zkusit vypálit, jako když je trouba nová? (jako zapnout na maximum třeba na hodinu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V DM mají pénový čistič na trouby asi za 30,– a vyčistí i připáleniny a dobře se omývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sorry za OT, ale při prolítnutí témat očima jsem četl název tématu - „Co na smrdícího troubu“. Holt kouzlo nechtěného. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adusinka píše:
A v Jakem poměru mám ocet naředit?
To máš jedno, prostě si vem ocet, trochu vody a vytři to, když to bude smrdět dál, udělej ten koncentrát silnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit