Co na smrdící troubu?

565
26.3.14 15:07

Co na smrdící troubu?

Ahoj,

stala se mi taková hloupá věc. V pátek k nám přišla nečekaně návštěva a tak jsem rychle strčila pekáč od masa do trouby, aby to nebylo na očích. Jenže návštěva odešla až večer, na víkend jsme jeli pryč a na pekáč jsem úplně zapomněla. Vzpomněla jsem si až včera večer. Pekáč byl zavřený, naštěstí nesplesnivěl. Už jsem ho 3× myla. Ale trouba strašně smrdí tou zkaženinou. Co s tím? Vytřela jsem ji mokrým hadrem s Jarem, nechala otevřeno, ale stále smrdí. Myslíte, že je bezpečné v tom péct? Abychom se nepo…;) Ale pekáč byl celou dobu zavřený, všechno zkažené bylo uvnitř. Jen ten hrozný smrad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15108
26.3.14 15:09

Ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
26.3.14 15:17
@boball píše:
Ocet.

Vycistit nebo nalit do skleničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.3.14 15:18

Pravděpodobně se nepo…
Umyla bych to pískem - cifem a vytřela octovou nebo octem vytřela klidně i několikrát a nechala větrat. Klidně bych přes noc strčila houbičku na nádobí do misky a nalila ocet a nechala tam. Mám to takhle v lednici a lednice nesmrdí takovým tím ledničním pachem, ale ani octem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
26.3.14 15:20

Vyčistit octovou vodou, mi takhle jednou vzkypěly brambory se smetanou, takže se ta smetaná nááádherně připekla :zed: smrdělo to nehorázně, ocet ten smrad zničil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
26.3.14 15:22

Soda (jedno, zda jedlá či na praní), vydrbat s ní troubu, pak po vyčištění nechat chíli na dně nasypatnou sodu s kafem. Soda je jednak trochu dezinfekční, jednak odmašťuje, jednak pohlcuje pachy. Kafe též pohlcuje pachy a ovoní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
26.3.14 15:22
@adusinka píše:
@boball píše:
Ocet.
Vycistit nebo nalit do skleničky?

Vydrbat octovou vodou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
26.3.14 15:35

To je divný, že to z tý trouby smrdí, ikdyž tam není žádný zbytek té zkaženiny. Co to zkusit vypálit, jako když je trouba nová? (jako zapnout na maximum třeba na hodinu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
26.3.14 15:40

V DM mají pénový čistič na trouby asi za 30,– a vyčistí i připáleniny a dobře se omývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.3.14 16:55

Sorry za OT, ale při prolítnutí témat očima jsem četl název tématu - „Co na smrdícího troubu“. Holt kouzlo nechtěného. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
26.3.14 17:24

A v Jakem poměru mám ocet naředit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
26.3.14 21:09
@adusinka píše:
A v Jakem poměru mám ocet naředit?

To máš jedno, prostě si vem ocet, trochu vody a vytři to, když to bude smrdět dál, udělej ten koncentrát silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí