Sušička - rozdíl mezi programy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sušička-rozdíl mezi programy
Hodně vážně uvažuji o sušičce, ale nevím, jaký je rozdíl mezi programy „načechrávání“ pomocí páry, refresh a oživení? Mamka má sušičku a refresh používá na „žehlení“, program trvá cca 14 minut. Funkci oživení používá třeba jen na lehce pomuchlané prádlo ze skříně, tak si říkám, že to taky vlastně „ojede“ pára a to načechrávání vůbec neznám. Když bych chtěla sušičku hlavně na „žehlení“ a na sušení spíš vyjímečně (dnesky by zrovna bodla
), tak musí mít funkci refresh nebo stačí oživení či načechrávání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Sučičku mám skoro dva roky, programy jsme po pravdě nějak ani neřešila… ony to mají myslím všechny plus minus stejně a ty se s tou svou naučíš pracovat:-) spíš se dívat jestli je s tepelným čerpadlem nebo ne, je tam strašný rozdíl ve spotřebě… a ono se to nezdá jak si na to zvykneš, tak ty jede několikrát do týdne - mě kolikrát i osmkrát do týdne.
- Citovat
- Upravit
Když mě jde spíš než o sušení o to žehlení
Mamka jí má taky už tak 2 roky a využívá jí na sušení málo, spíš jen v zimě. A má tam tu funkci refresh, kterou suchý „vyžehlí“. Mám to vyzkoušený, když jsem jim 14 dní hlídala zvířata. Právě, když jsem toho měla moc, tak jsem sušila a když jsem to nevyndala hned, tak to vychladlo a bylo to zmuchlaný a nejsem si jistá tím, že hned, jak zapípá, tak budu mít čas to hned jít poskládat
A hlavně by mi přišlo líto sušit, když je třeba venku pařák, tak bych to chtěla využívat jen na to „žehlení“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se teprv v tomto taky začínám rozhlížet, ale slyšela jsem že některé sušičky ti právě ještě třeba 30 min. asi za pomoci páry načechrávají, než máš čas to jít vytáhnout. ale zkušenost nemám, jen jsem to četla v reklamě. a s vyrovnáním zmuchlaného prádla sušičkou?!, tak to už nevím vůbec, nechám se poučit. není sušička primárně místo sušáku na prádlo? s tím, že věci které nežehlím, jen vyrovnám, bych to dělala s ní stejně (myslím to má snad taky svůj program - do skříně) nebo jak se to jmenuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smutnalucy ta funkce refresh je právě místo žehlení. Normálně usušíš prádlo na sušáku a místo žehličky použiješ sušičku a tuhle funkci- jsem zírala, jak to je super, odchlupený (hnus, co je na filtru) a jen to složíš. Právě bych potřebovala vědět, zda by postačila funkce oživení nebo co jsem koukala, tak je tam porávě ten speciální program načechrávání, tak právě nevím, zda je to vlastně stejný, jako to refresh, což je vlastně taky takový oživení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé zrovna taky vybírám sušičku, tak jsem zvědavá na názory a zkušenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme postarší herku, dělám to přesně jak ty plánuješ. Suším venku a prádlo dám jen vyžehlit
(žádná refresh, žádný načechrávání tam nemám, jen program 20 minut ), a je to
. V zimě suším v sušičce občas, mám spoustu věcí, který se tam dát mesměj, takže to pověsím na sušák nad kamna a pak, co jde a potřebuje to, zase prdnu na 20ti minutový program. Nebo teď, když ještě suším venku a je vlhko, tak zrovna včera mi to skoro uschlo, ale bylo to takový studený a navhlý, tak zase stačilo jen těch 2O minut a srovnat a žehličku už nepamatuju, kdy jsem vytáhla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evinax no jo no, Ježíšek slíbil, tak pátrám která je dobrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam AEG a po ukonceni programu to jeste nejakou dobu (asi pul hodiny) sem tam otoci bubnem, aby se to nezmuchlalo a jde tam i nastavit prodlouzeni teto doby, ale ja nepouzivam.
Ja susim furt, nemam kde jinde a mit furt nekde v byte susak nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evinax aha, takže vlastně je jedno, zda ty funkce má, tohle je ten krátký program na dosušení, chápu-li dobře, což vlastně to prádlo vyžehlí taky. Paráda, díky, díky, díky
Chlap už svolil, protože sám dost často žehlí, ale mám na to jen určitou částku, tak právě pátrám, co a jak a jakou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veruš1 píše:
@evinax aha, takže vlastně je jedno, zda ty funkce má, tohle je ten krátký program na dosušení, chápu-li dobře, což vlastně to prádlo vyžehlí taky. Paráda, díky, díky, díky![]()
![]()
Chlap už svolil, protože sám dost často žehlí, ale mám na to jen určitou částku, tak právě pátrám, co a jak a jakou
jj, nic jiného tam není, jen programy bavlna (4 stupně usušení - úplně suché až po navlhlé na žehlení ) a jemné prádlo (taky myslím 4 stupně) a pak jen 20,40,60 minut. Takže buď suším na program (plnou dávku z pračky), nebo z venčí dosušuju na těch 20 nim, nebo "žehlím " na 20 min, případně přeberu a dám do sučičky jen něco a dám to třeba jen na tu hodinu a usuší se to normálně.
Za mě sušička úplně nej věc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé holky, to je diskuze pro mě ![]()
Taky sháním sušičku od Ježíška a vůůůbec se v tom nevyznám ![]()
A jeden podstatný dotaz:FAKT NEŽEHLÍTE??
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kačenka1 když jsem byla těch 14 dní u našich, tak jsem žehličku ani neviděla a co vím, tak mamka taky nežehlí fakt vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Néééé, žehlím jen takový ty božihodový věci, který do sušičky nedávám, na bežný nošení nežehlím nic, vzhledem k tomu, že jsem na mateřský, tak božihodový věci ležej na dně skříně, tak už jsem žehličku neviděla hóóóódně dlouho
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit