Sušička - začátečník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sušička - začátečník
Ahoj maminky, tak jí konečně mám… vytouženou sušičku, ale bojím se do ní cokoliv dát. Jsem na tyhle věci amatér, nejvíc mi vyhovují čudlíkový spotřebiče a tahle je celá na displey… ale co už.
Jde mi hlavně o tyto otázky…
- aviváž.. je nutná?
- míčky - k čemu slouží a používat vždy?
- co rozhodně nedávat do sušičky?
- prach po dosušení, nebo tkanina z oblečení? Takový to co zbyde po vysušení v tom kastlíku.
- je nutná nějaká extra péče o sušičku?
Děkuji za pochopení, teprve se s ní seznamuju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Po kazdem suseni vyliju vodu z nadobky a vysaju cupaninu z filtru. Vic se o susicku nestaram.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aviváž (jestli myslíš ty vonné hadříky ) dávám jak k čemu.
Míčky nemám.
Rozhodně tam nedávej softshell a věci na kterých je napsáno, že do sušičky nepatří. Nedávám ani věci s krajkou a dražší kousky, o které se bojím.
Měl by to být spíš z většiny prach. Jo a jestli nemáš odtok na vodu, ale jde ti do šuplíku, tak tu vodu vylejvej a na nic už nepoužívej. Známá měla super nápad nalít jí do zvlhčovače. ![]()
Extra péči jí nevenuju, mám ji pět let a je v pohodě.
Příspěvek upraven 03.08.23 v 16:45
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aviváž nemusíš dávat, stejně to nebude vonět.
Míčky jsou na věci jako třeba polštář nebo bunda
Nedávat do sušičky věci s gumovými obrázky nebo korálky atd. Nebo věcí co by ti bylo líto, když se srazí
teda ono se to spíš zkrátí
Prach po dosušení, nevím na co se ptáš
vyhodit do koše po každým sušení
Péče ne, akorát udržovat čisté ty filtry, záleží jaké tam máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme teď sušičku na odpad. Takže nemusím vylévat vodu. Ale na minulé to bylo. Sítko čistím po sušení.
Tu kuličku do bubnu jsem koupila, ale nevím, kde je, tak to nepoužívám. Aviváž v pračce teda používám. Do sušičky ne.
Do sušičky dávám všechny věci. Jednou jsem dala ročníky místo do sušičky na věšák a bylo doma řečí, že nechtějí šmirgl, ale chtějí svoje hebké ručníky. Takže suším vše. Minulý týden jsem psala domácí rohožku.
I tu jsem dala do sušičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám právě po dosušení v tom kastlíku ( filtru ) velký nános prachu/látky, tak si říkám, jestli tam nedávám něco, co tam nepatří a nerozkládá se mi tam to prádlo.
nejhorší je, že mám z většiny oblečení strhnuté štítky a nevím jestli to tam mohu šoupnout a nebo ne.
odtok mám přímo do odpadu, vodu tudíž nevylévám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme tři kočky a psa. Takže kastlík na záchyt prachu a všeho je taky plný. Sušička vše na věcech posbírá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty chlupy jsou normální, časem se to trošku upraví, ale v prádle je hodně prachu a chlupů, třeba z novýho oblečení tam je toho hromada
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aviváž na prádlo nepoužívám a prý by prádlo prané v aviváži do sušičky přijít nemělo. Míčky už byly řečeny. Do sušičky dávám všechno, ale nemáme žádné choulostivé ani drahé oblečení. Všechno převážně z bavlny. Je fakt, že své „slavnostní“ šaty ani třeba flitrový vánoční svetr tam nedám, jinak ale všechno.
Po každém sušení vyhodím prach z filtru, jednou za čas všechna sítka a filtry umyju ve vodě a vysaju/vytřu celou tu komoru, kudy vzduch prochází z bubnu až k výměníku. Ale záleží, jak to je ve tvé sušičce, každá vypadá asi trochu jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedávám drahé oblečení, jinak suším vše.
Ale je pravda, že trička se fakt jako zkracují.
A malá dostává občas oblečení z Pepca a sušička ho udělá o 1-2 čísla menší.
Jo a vytahovat ještě teplé a hned skládat, pokud nechceš žehlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siskysmakem píše:
Ahoj maminky, tak jí konečně mám… vytouženou sušičku, ale bojím se do ní cokoliv dát. Jsem na tyhle věci amatér, nejvíc mi vyhovují čudlíkový spotřebiče a tahle je celá na displey… ale co už.Jde mi hlavně o tyto otázky…
Děkuji za pochopení, teprve se s ní seznamuju.
- aviváž.. je nutná?
- míčky - k čemu slouží a používat vždy?
- co rozhodně nedávat do sušičky?
- prach po dosušení, nebo tkanina z oblečení? Takový to co zbyde po vysušení v tom kastlíku.
- je nutná nějaká extra péče o sušičku?
Suším téměř vše, krom softshellu, na jeden program - suché do skříně. Aviváž do pračky nepoužívám, v sušičce používám ubrousky, ale hlavně kvůli tomu, že mají být antistatické.
Nejvíc prachu je z nových věcí, jinak se ho z filtrů snažím vybrat po každém sušení. Hlavně po každém sušení vylévat zásobník s vodou, aby se ti při dalším sušení sušička nezastavila, že má plný zásobník.
Ani tato, ani předchozí sušička mi nikdy nic nezničila, ani nezmenšila.
Prádlo musíš vyndat a poskládat hned po dojetí programu, pak se nezmačká.
Spotřebiče, u kterých by byla nutná zvláštní péče nevlastním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se to naučí chlap a děcka ovládat. Tak se to i ty naučíš. Zvykneš si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit