Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
prosím o rady a zkušenosti… Před měsícem a půl jsme se nastěhovali do úplně nového domu - přízemní, bungalov. Dům je čistý, uklízím denně, ale už třetí den tady sem tam objevím švába. Za dva dny jich bylo 7, mám strach, aby se to tu někde nemnožilo, nechápu jak je to možné? Může to být tím přízemním domem s otevřenýma oknama zatím bez sítek? Máte někdo zkušenosti, jak se toho zbavit? Četla jsem, že mají nebezpečný trus s alergenama a já mám 14měsíční dítě, tak mám strach. Už před nastěhováním jsem sem tam našla nějakého ve vaně, ale tehdy jsem to nijak neřešila. Díky za odpovědi…
Na tohle jedině deratizátora, protože švábi přežijou všechno
Ale pokud zavoláš deratizaci tak se připrav na to, že tam nějakou dobu nebude moct být. Ale nikdy jsem se nesetkala, tak nevím.
Určitě zavolat nějakou firmu, co se zabývá likvidací hmyzu a musí se to udělat v celém domě, jinak je to zbytečný.
My jsme takhle bojovali s mravenci farao… V celém bytovém domě se položily návnady a podařilo se nám jich zbvavit.
Určitě se dá něco koupit v drogerii, ale obávám se, že to spíš bude chtít zkušenost deratizéra, jak psaly holky. Švábi jsou prej jedni z mála tvorů na zeměkouli, kteří by přežili atomovej výbuch.
…No jak je to mozne? asi proto, ze bydlite v prirode?!ne?! takze pokud budes veset pradlo venku, tak si sem tam dotahnes i skvora, na jare se k vam urco nastehuji mravenci a pres zimu pavouci
proste priroda?!
![]()
Díky za odpovědi, volala jsem pro jistotu do firmy, která se tím zabývá a paní mi řekla, že teď je období množení Kvapníka plstnatého, létá oknem, není škodlivý a samo to za pár dní ustane. Prostě to zabíjet. Našla jsem si to na netu a je to opravdu on, tak to budeme muset vydržet…
Jééé, tak ne šváb??? teda taky dobře, protože v domě se zahradou budete mít prostě furt co do činění s nějakou breberkou, ať děláš co děláš. Minimálně mravenci se ti lehce prokoušou cihlama až do kuchyně a pokud se jim tam bude echt líbit, máš tam mraveniště coby dup. Pavouci ve v oknech, denně budeš bojovat s pavučinama. Včelky, vosy, různé mouchy a mušky, v noci můry, komáři a další havěť… a nedělej si iluze, že síť v okně jim zabrání vlézt dovnitř…