Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemáte některá zkušenost s vnitřní roletou? Chci ji do okna na západ, nejlíp přímo na rám.,Líbí se mi, když se roluje do kazety. Je to funkční nebo jen na okrasu a zlobí to
Příspěvek upraven 07.07.14 v 19:19
@admin jde změnit název diskuse? mám to blbě… chci roletu, ne žaluzii.
Příspěvek upraven 07.07.14 v 19:27
Tu prosbu na adminy bych adresovala jako @admin.
Po zkušenostech s okny na západ bych už cokoli stínícího dávala jen jako předokenní. Kvůli horku. S roletami přímo zkušenost nemám.
Ta venkovní bude asi cenově někde jinde, že? Máme trojskla, i teď v tom vedru tam je 25 stupňů, a to tam praží.
My máme tyhle. Stíní dobře… http://www.ezaluzie.cz/…twintex.html
(odkaz je na ukázku, nevím, kde konkrétně je přítel kupoval)
@radkka píše:
My máme tyhle. Stíní dobře… http://www.ezaluzie.cz/…twintex.html(odkaz je na ukázku, nevím, kde konkrétně je přítel kupoval)
Nejde mi pořádně načíst obrázek. Vy máte ty rolety ukotvené na okně nebo ve zdi? Mám to nad dřezem, parapet využívám jako poličku, tak bych ho nerada schovávala za roletu.
Vypadá to takhle, uchycené na zdi, nahoře máme ještě krytku, aby nebyla vidět ta role (ta fotka není z našeho bytu).
No jak je ta role, na kterou se to namotává, tak tu nemáme vidět a mimochodem to teda nemáme až u stropu. Nejsem doma, abych ti to vyfotila.
@radkka Kdybys mi to pak někdy mohla vyfotit, docela by mě to zajímalo.
@kkapusta Já se domů vrátím až v září, odlétáme pryč, ale googlila jsem a něco jsem našla.. tak snad pomůžu ![]()
Vyrábí se všelijaké kryty, většinou jsou ve výběru jak hranaté, tak kulaté. My ale máme udělanou garnýž (jako je ta dřevěná na obrázku zaclona.cz) a v tom je schovaná ta roleta. Je to jakoby jen zespoda otevřená schránka, ve které to je ![]()
Řetízky jsou také různě barevné, máme k tomu hnědý, ale plastový, nesehnali jsme v hodící se barvě jiný (ani nevím, jestli se vyrábí z kovu).
Líbily se nám původně Římské rolety, ale vadilo nám, že se světlo hůř reguluje, napůl zatažené okno se mi nelíbí. Mají myslím různou propustnost, ale rolety, přes které je vidět moc neplní účel, tak jsme zvolili tyhle místo klasických žaluzií ![]()
Namontovat to zvládl přítel sám, já u toho nebyla tak nevím, ale je docela levej, takže to těžké asi nebylo ![]()
Jo a máme tmavě hnědé, světlo nepropouští a dobře se čistí. Já to dělám ručním vysavačem na slabý výkon, jde to ale i hadříkem. Jen bych nedala asi ruku do ohně za to, že bílé vydrží bílé.
@kkapusta Davali jsme klukum udelat do pokojicku zatemnujici rolety, okna maji na zapad a vecer je v pokojich skoro tma. Jsme spokojeni, pouzivaji se denne, mame je teda zatim 2 mesice, ale zatim zadny problem…