Jak řešíte prach na knížkách

rsisa
6.7.14 10:32

Jak řešíte prach na knížkách

Prosím o tipy, rady, zkušenosti, jak řešíte prach na knihách v knihovně? Samozřejmě nezasklenné knihovně :-). Jak ho stíráte, jak často, díky moc za tipy..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
6.7.14 10:34

Nijak. Nemam ani knihy ani knihovnu, mam kindla :lol: ale jinak normalne vysavacem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.7.14 10:35

Vysávám ho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.7.14 10:41

Vysavačem ale jakmile jsou knížky takhle na volno tak se hrozně ničí. Proto jsem si letos splnila svůj sen a mám zasklenou knihovnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
6.7.14 10:48

Vysavač s nástavcem na čalounění-štětiny…

• Citovat
  • Upravit
24292
6.7.14 10:52

Te´d už mám zasklenou knihovnu, ale dřív ručně, pěkně po třech týdnech knížky ven a jednu po druhý z vrchu otřít od prachu a vrátit do vytřený police. Vzhledem k počtu knih to bylo dost náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.7.14 11:13

Prachovkou (takové ty z drogérky, jak se po použití vyhodí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
6.7.14 11:20

No to by bylo řešení, pořídit zasklennou..jinak prachovka na jedno použití z drogerky?? to neznám :-( a jaký je nástavec na čalounění?? díky!!!

• Citovat
  • Upravit
42775
6.7.14 11:25

@rsisa vysavačem s nástavcem se štětinama - ten co se používá na pohovku atd. My s nimm vysáváme i nábytek a pak ho setřeme hadrem s přípravkem, aby se odstranila mastnota od rukou atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
6.7.14 11:49
@rsisa píše:
Prosím o tipy, rady, zkušenosti, jak řešíte prach na knihách v knihovně?

četbou - tak že pak není čas, aby se usadil prach  :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
6.7.14 12:20
@danyk píše:
Te´d už mám zasklenou knihovnu, ale dřív ručně, pěkně po třech týdnech knížky ven a jednu po druhý z vrchu otřít od prachu a vrátit do vytřený police. Vzhledem k počtu knih to bylo dost náročné.

8o 8o tak to bych dělala týden a už nedala dohromady, připočtu-li čtyři ruce malých pomocníků :twisted:

vysavačem :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
6.7.14 12:21

Máme několik set knih, takže nějaké otírání by asi u nás nepřipadalo v úvahu :mrgreen: Naštěstí už máme pár let knihovny zasklené, setřu jen prach okolo (ano - i do zasklené knihovny se bohužel práší) a jinak neřeším, páč bych zblbla. Vysavač mě tedy nenapadl, ale to se bojím, že bych se nad ně stejně nedostala - většinou mi knížky zabírají celou polici až navrch…Mě by spíš zajímalo, jak knížky řadíte? Podle autora? Velikosti? Barev přebalů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.7.14 12:22
@kozisek píše:
8o 8o tak to bych dělala týden a už nedala dohromady, připočtu-li čtyři ruce malých pomocníků :twisted:vysavačem :|

však jsem tenkrát neměla malé ochotné pomocníky/záškodníky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.7.14 12:25

@Meeshab mám knížky roztříděné na básně, dětské knížky, české autory, cizí autory, odbornou dál třídím asi na čtyři podskupiny. Každou skupinu dál řadím podle velikosti knížky.
EDIT a jedna skupina je ještě „manželovy knížky“ :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.07.14 v 12:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
6.7.14 12:26
@Meeshab píše:
Máme několik set knih, takže nějaké otírání by asi u nás nepřipadalo v úvahu :mrgreen: Naštěstí už máme pár let knihovny zasklené, setřu jen prach okolo (ano - i do zasklené knihovny se bohužel práší) a jinak neřeším, páč bych zblbla. Vysavač mě tedy nenapadl, ale to se bojím, že bych se nad ně stejně nedostala - většinou mi knížky zabírají celou polici až navrch…Mě by spíš zajímalo, jak knížky řadíte? Podle autora? Velikosti? Barev přebalů?

Snažím se dle žánru, autor za sebou, snaha je i o velikost, aby se nahoru dala případně nacpat další knížka :lol: Chlapa zajímají jiné, mě také, takže aby se to pak dohledalo. Kdysi jsem začala dělat seznam, ale pak mě to přestalo bavit, u odborných kdesi ještě je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný