Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nijak. Nemam ani knihy ani knihovnu, mam kindla
ale jinak normalne vysavacem.
Vysavačem ale jakmile jsou knížky takhle na volno tak se hrozně ničí. Proto jsem si letos splnila svůj sen a mám zasklenou knihovnu ![]()
Te´d už mám zasklenou knihovnu, ale dřív ručně, pěkně po třech týdnech knížky ven a jednu po druhý z vrchu otřít od prachu a vrátit do vytřený police. Vzhledem k počtu knih to bylo dost náročné.
No to by bylo řešení, pořídit zasklennou..jinak prachovka na jedno použití z drogerky?? to neznám
a jaký je nástavec na čalounění?? díky!!!
@rsisa vysavačem s nástavcem se štětinama - ten co se používá na pohovku atd. My s nimm vysáváme i nábytek a pak ho setřeme hadrem s přípravkem, aby se odstranila mastnota od rukou atd
@rsisa píše:
Prosím o tipy, rady, zkušenosti, jak řešíte prach na knihách v knihovně?
četbou - tak že pak není čas, aby se usadil prach ![]()
@danyk píše:
Te´d už mám zasklenou knihovnu, ale dřív ručně, pěkně po třech týdnech knížky ven a jednu po druhý z vrchu otřít od prachu a vrátit do vytřený police. Vzhledem k počtu knih to bylo dost náročné.
tak to bych dělala týden a už nedala dohromady, připočtu-li čtyři ruce malých pomocníků ![]()
vysavačem ![]()
Máme několik set knih, takže nějaké otírání by asi u nás nepřipadalo v úvahu
Naštěstí už máme pár let knihovny zasklené, setřu jen prach okolo (ano - i do zasklené knihovny se bohužel práší) a jinak neřeším, páč bych zblbla. Vysavač mě tedy nenapadl, ale to se bojím, že bych se nad ně stejně nedostala - většinou mi knížky zabírají celou polici až navrch…Mě by spíš zajímalo, jak knížky řadíte? Podle autora? Velikosti? Barev přebalů?
@kozisek píše:
![]()
tak to bych dělala týden a už nedala dohromady, připočtu-li čtyři ruce malých pomocníků
vysavačem
však jsem tenkrát neměla malé ochotné pomocníky/záškodníky ![]()
@Meeshab mám knížky roztříděné na básně, dětské knížky, české autory, cizí autory, odbornou dál třídím asi na čtyři podskupiny. Každou skupinu dál řadím podle velikosti knížky.
EDIT a jedna skupina je ještě „manželovy knížky“ ![]()
Příspěvek upraven 06.07.14 v 12:27
@Meeshab píše:
Máme několik set knih, takže nějaké otírání by asi u nás nepřipadalo v úvahuNaštěstí už máme pár let knihovny zasklené, setřu jen prach okolo (ano - i do zasklené knihovny se bohužel práší) a jinak neřeším, páč bych zblbla. Vysavač mě tedy nenapadl, ale to se bojím, že bych se nad ně stejně nedostala - většinou mi knížky zabírají celou polici až navrch…Mě by spíš zajímalo, jak knížky řadíte? Podle autora? Velikosti? Barev přebalů?
Snažím se dle žánru, autor za sebou, snaha je i o velikost, aby se nahoru dala případně nacpat další knížka
Chlapa zajímají jiné, mě také, takže aby se to pak dohledalo. Kdysi jsem začala dělat seznam, ale pak mě to přestalo bavit, u odborných kdesi ještě je ![]()
Prosím o tipy, rady, zkušenosti, jak řešíte prach na knihách v knihovně? Samozřejmě nezasklenné knihovně
. Jak ho stíráte, jak často, díky moc za tipy..