Jak čistíte odtok umyvadla a vodní kámen ve WC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15457
4.7.14 18:17

Jak čistíte ...

Jak čistíte u umyvadla… nevím, jak se tomu přesně říká - odtok vody - na straně jak odtéká voda pokud jí je v umyvadle moc?
Jak čistíte ten spoj u umyvadla a baterie? Mám tam usazený vodní kámen, tak budu ráda za radu, který přípravek použít.
Jak čistíte WC - mám tam takové čáry - přesně tam jak teče voda, když spláchnu. Zatím mi na to nezabralo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8780
4.7.14 18:25

Kyselina citronova a ocet ;) ale hlavne poradne vydrhnout kartackem/stetkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.14 18:25
@Sára 1 píše:
Jak čistíte u umyvadla… nevím, jak se tomu přesně říká - odtok vody - na straně jak odtéká voda pokud jí je v umyvadle moc?
Jak čistíte ten spoj u umyvadla a baterie? Mám tam usazený vodní kámen, tak budu ráda za radu, který přípravek použít.
Jak čistíte WC - mám tam takové čáry - přesně tam jak teče voda, když spláchnu. Zatím mi na to nezabralo nic.

poradím ti jednu jedinou účinnou věc…svař ve varné konvici ocet - neředěnej - vezmi štětku na natírání a vřelým octem potírej několikrát ta místa, i to na WC a budeš koukat, jak se to krásně odloupne a zmizí. Já furt střídala všechno možný a nic moc a tohle mi poradil pán, co dělá obor voda, plyn, topení a ukázal mi to. Nejhorší to bylo právě u toho WC, tam kde teče voda, potírala jsem to párkrát dokola a do minuty se to celé slouplo a bylo to zase jako nové, to stejné ty spoje u baterek a odtoků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
4.7.14 18:31

@kočička Evička Děkuji za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
4.7.14 18:32

@kočička Evička Nepraskne mi to umyvadlo, když na něj nanesu vřelý ocet? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.7.14 18:35

Ocet, savo, domestos. Proč by mělo prasknout, je snad dělaný na horkou vodu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
4.7.14 18:36

@Sára 1 Mě na ten vodní kámen okolo vodovodní baterie zabírá jedině Domestos Zero vodní kámen. Nechám působit, pak to vezmu starým zubním kartáčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
4.7.14 18:37
@tterka píše:
@kočička Evička Nepraskne mi to umyvadlo, když na něj nanesu vřelý ocet? :think:

ne vybouchne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
4.7.14 18:37

Pokud to dobře chápu, tak se v obou případech jedná o vodní kámen, že? Dá se ocet, ale mě se víc osvědčila kyselina citrónová, tím zabiju dvě mouchy jednou ranou. Do varné konvice naliju vodu, do toho nasypu podle oka kyselinu citrónovou, nechám převařit (možná se mi to zdá, ale v větší teplotě má větší účinnost) a potom pomalu nalévám na baterii, vanu, dřez,… A máš jak konvici zbavenou kamene, tak tohle potřebné. Na wc používám dostupné přípravky, když je toho moc, tak kyselinou solnou, není drahá a je účinnější než nějaký Bref atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.14 18:49
@tterka píše:
@kočička Evička Nepraskne mi to umyvadlo, když na něj nanesu vřelý ocet? :think:

nanáší se to štětečkem na ta místa a to ten ocet už ani nemá bod varu, ale i kdyby keramika nepraská ani při 100 stupních, ale jak říkám, ten ocet nemá tolik stupňů a ještě se do něj namáčí ten štěteček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.7.14 18:49

Baterie, drez, sprchac, vsechno taky beru kys. citronovou. Driv jsem se s tim vyvarovala v konvici, dneska uz na to prdim. Baterie namocim vodou, posypu kyselinou, pokropim troskou vody a presudlam hadrem. Na tohle uz pisek ani nepouzivam, protoze tim to dolu nedpstanu nikdy. To same odkapavac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.7.14 18:50

Domestos mi také zafungoval vždy spolehlivě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
4.7.14 18:53
@kočička Evička píše:
nanáší se to štětečkem na ta místa a to ten ocet už ani nemá bod varu, ale i kdyby keramika nepraská ani při 100 stupních, ale jak říkám, ten ocet nemá tolik stupňů a ještě se do něj namáčí ten štěteček :lol:

Aha, no jo, to mi nedošlo, že je to vlastně keramika :oops: :lol: :oops:. To bude tím dlouhodobým pobytem na sluníčku :zed: :oops: :zed:. Omlouvám se za pitomý dotaz. A díky za radu, určitě vyzkouším. Pucuji kde čím, ale na tom umyvadle to prostě drží :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
4.7.14 18:55

Octem, ktery necham pusobit a pote vezmu kartacem. Drahe cistice jiz nekupuju.. Stridam to s cisticem koupelen z DM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.14 18:58
@tterka píše:
Aha, no jo, to mi nedošlo, že je to vlastně keramika :oops: :lol: :oops:. To bude tím dlouhodobým pobytem na sluníčku :zed: :oops: :zed:. Omlouvám se za pitomý dotaz. A díky za radu, určitě vyzkouším. Pucuji kde čím, ale na tom umyvadle to prostě drží :cert: :zed:

a to tak řeším i skleněnou zástěnu na sprchovej kout, kterej jsem vždycky drhla bůhví čím a stejně to nešlo dolů. Vezmu zase ten vřelej ocet, namáčím štětcem na natírání (má širší záběr na tu plochu) a jakoby natírám to sklo sem a tam a tak krásně to všechno sleze dolů, pak jsen opláchnu a sprcháč je jako novej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný