Jak čistíte odtok umyvadla a vodní kámen ve WC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6157
4.7.14 19:00
@Sára 1 píše:
Jak čistíte u umyvadla… nevím, jak se tomu přesně říká - odtok vody - na straně jak odtéká voda pokud jí je v umyvadle moc?
Jak čistíte ten spoj u umyvadla a baterie? Mám tam usazený vodní kámen, tak budu ráda za radu, který přípravek použít.
Jak čistíte WC - mám tam takové čáry - přesně tam jak teče voda, když spláchnu. Zatím mi na to nezabralo nic.

Tu čáru ve wc prodrhnu wc štětkou pokaždé když ji potřebuji použít na vyčištění šmouh od hounísek :mrgreen:
Občas celou mísu vevnitř poleju wc savem, doporučuji ten levandulový - nádherně voní :palec:
Jinak jednou měsíčně celou wc mísu umyji sanytolem a umyvadlo cifem, ale ten spodek, který není vidět neřeším, protože to není vidět a hlavně, není to naše umyvadlo :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
4.7.14 19:05

Nezkoušely jste někdo jestli ten ocet nebo ta kyselina citronová zabírá i na špinavé dvířka od trouby :think: Nejde mi to pořádně ničím vyčistit, jak je to mastné a připečené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.14 19:08
@IvaX píše:
Nezkoušely jste někdo jestli ten ocet nebo ta kyselina citronová zabírá i na špinavé dvířka od trouby :think: Nejde mi to pořádně ničím vyčistit, jak je to mastné a připečené :roll:

tak na tohle existuje takový sprej, který je určen na odstranění špíny - připečenejch věcí apod. ze sklokeramických desek a troub..to nastříkáš - taková pěna se udělá, ona to absorbuje do sebe a rozpustí tu mastnotu a ty přípeky a pak to setřeš. Nevím jak se to přesně jmenuje, ale koupíš to v drogérii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
4.7.14 19:13

@IvaX V dm se prodává sprej na čištění trouby. Poradily mi to tu holky, celkem to šlo dolů, ale nesmírně to smrdělo při vypalování :poblion: Jednou mi náhodou ukáplo trochu Cifu (obyčejného, toho pískového) a všimla jsem si toho po chvilce a při setření to celkem šlo dolů. Při příštím čištění trouby hodlám vyzkoušet tohle, ale smrad z toho asi bude taky pěknej :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1073
4.7.14 19:14

Mohla bych se přidat.. když tak to smažte..

Mám indukci na vaření, a čistič z DM, ale nečistí moc extra, navíc se mi deska solidně poškrábala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
4.7.14 19:21

Záchod čístím savem, umyvadlo cifem nebo fixinelou. Občas ještě čistím odpady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
4.7.14 19:22

Mně na vodní kámen v záchodu (i na umyvadle) zabíral Bref Tornado gel (nebo nějak tak). Jinak používám Larrin (gel, na normální mytí sprej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.7.14 19:28

Tam našplíchám savo proti plísním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.7.14 19:48

Používám zelenej domestos na záchod a na zbytek kyselinu citrónovou, hezky mi to rovnou vyčistí i konvici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.7.14 20:01

@Kim.9 já myji indukční desku jarem a utřu švédskou utěrkou a je jako nová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
4.7.14 20:31

Na vodní kámen kdekoliv jedině Pulirapid. Na blivajs co se mně dělá v tom přepadu z umyvadla zabírá Savo proti plísni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
4.7.14 20:32

Na vodní kámen v koupelně a na záchodě používám ten červený čistič na koupelny z DM. Kachličky v koupelně i dveře od sprcháče jsou po něm úplně lesklý.

Na troubu ten černý čistič z DM, jak tu byl zmiňován. Na varnou desku berou houbičku s jarem a pak utřít do sucha třeba papírovou utěrkou a je to beze šmouh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
4.7.14 21:03

@Kim.9 na indukci používám bílý Cif a nikdy mi nic nepoškrábal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.7.14 21:16

@Sára 1 hele, to ti ale asi protéká, ne? jakmile tam je čůrek, který třeba rezne, tak to vypadá, že tam ta voda teče stále - mluvím o wecku.

@kočička Evička ten ocet zkusím :lol: nám se tedy stalo, že u zástěny vodní kámen a čištění rozežralo i tu barvu a normálně se to začalo odchlipovat, tedy po jedenácti letech, ale zase Ravak :mrgreen: :nevim: ta zástěna mě kolikrát vytočila, jak to nejde v těch kolejnicích ani vyčistit :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
5.7.14 08:15

@kočička Evička @Petule030 No mám doma několik přípravků speciálně na trouby a stojí za prd. Cif mi taky moc nezabíral, musím vše nechat strááášně dlouho působit a pak to musím stejně ještě drhnout silou, jak blb. No a samozřejmě smrad při puštění trouby :poblion:
Jsem teď těhotná, tak jsem právě chtěla zkusit něco přírodního, abych nemusela čuchat ty chemický smrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný