Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
dneska se mi podařilo dát kus kuchyňského robotu do myčky - nenapadlo mě, že je z hliníku
Myslela jsem si, že můžu dávat většinu věcí do myčky no ![]()
Nemáte náhodou někdo nějakou fintu? Asi je po něm co?
Tady se ví všechno, tak jsem to zkusila, jsem z toho docela špatná, protože je půl roku starej..
Maso je namleté pěkně, ale je po záruce a ještě to vypadá hrozně ![]()
Vezmi to tekutým pískem. mám bosh a taky se mi to stává, když to omylem šoupnu do myčky..
Tak ti mě napadlo, nevím, jestli to nebude ještě horší teda, ale zčernalé stříbro, úplně, to jsem našla jeden návod, do hrnce, na dno natrhat hodně alobalu, dát k tomu tuhé mýdlo a vařit, za 10 minut se to třpytilo, zkusila jsem to i se zlatem a stejný účinek, luxus. Ovšem co by to udělalo s hliníkem, to nevím.
@adell píše:
Vezmi to tekutým pískem. mám bosh a taky se mi to stává, když to omylem šoupnu do myčky..
take jsem to vzdy vydrhla beznym saponatem a houbickou. Nekdy bylo potreba i ten pisek. @soleile
@terinka4444 píše:
Tak ti mě napadlo, nevím, jestli to nebude ještě horší teda, ale zčernalé stříbro, úplně, to jsem našla jeden návod, do hrnce, na dno natrhat hodně alobalu, dát k tomu tuhé mýdlo a vařit, za 10 minut se to třpytilo, zkusila jsem to i se zlatem a stejný účinek, luxus. Ovšem co by to udělalo s hliníkem, to nevím.
Neudělá to nic - stříbro s alobalem (což je hliník) vytvoří galvanický článek na základě odlišných elektrických potenciálů obou kovů.
Hliník a alobal (což je zase hliník) neudělá vůbec nic, bo mají stejný elektrický potenciál. ![]()
A že je to černé něčemu vadí? Zkusila bych to nějak umýt, ale i kdyby to nešlo, přece to není žádná vada ![]()
@SAJ píše:
Vezmi na to tekutý písek a houbičku - taky se mi to stalo.Neudělá to nic - stříbro s alobalem (což je hliník) vytvoří galvanický článek na základě odlišných elektrických potenciálů obou kovů.
Hliník a alobal (což je zase hliník) neudělá vůbec nic, bo mají stejný elektrický potenciál.
Díky moc všem, mela jsem z toho nervy
ale je to skoro jako nove ![]()