Barvy stěn v dětském pokoji

2926
5.7.14 18:40

Barvy stěn v dětském pokoji

Ahoj všem,
příští týden budeme malovat dětem pokoj. Teď mají stěny bílé a mají na zdech dekorace z Fondesign.cz, což je sice stále krásné, ale pro mladší děti. Chtěla bych jim proto nechat stěny bez dekorací, ale barevné…

A tady má otázka. Jak mají vaše děti vymalovaný pokojíček? Asi bych se ráda vyhnula přímo růžové a světle modré, dětem je 6 a 8 let (kluk a holka) a pokojík bych už raději směrovala do studentského stylu a ne přímo do růžově dětského.

Celkem by se mi líbila jedna stěna žlutá a druhá světle zelená, ale zase aby to tam nebylo jako u kanárků. :roll: Prosím o inspiraci, díky. ;)

Pěkný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MarkétkaBeruška
5.7.14 18:49

Já bych volila žlutou, ne nějakou sytou, spíš jemnou žlutou barvičku. I když musím uznat že třeba i modrá nevypadá špatně, nevěřila bych tomu, ale opravdu.

• Citovat
  • Upravit
18259
5.7.14 19:10

Ja jsem minuly tyden vymalovala malymu (budou mu tri roky) dve protilehle steny svetle zelene…ostatni zdi a strop jsou bile…k tomu ladi i koberec, je to takova barva co s nim i poroste, koukam ted na detske pokoje a nechci uz moc takovy detsky, ale spis uz trochu studensky…a taky jsou ruzne zelene kombinovane :)
Nejdriv jsem chtela aby mel pokoj modry, ale sousedka ma modrou loznici a pusobi to na me studene, tak jsem to zmenila… :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.07.14 v 19:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
5.7.14 19:11

@Loll Ahoj, pokojím má naše madam žluto - bílá káva. Je teda dost dětský, dělala jsem ho sama ale takhle nějak podobně jen třeba jinou borduru? Ne zvířátkovou ale barevnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
5.7.14 19:14

Tak moje holka má růžovozelený, ale kdyby tam byl i kluk, tak bych klidně nechala jen zelený a bílý. Nebo žlutomodrá kombinace taky není úplně marná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
5.7.14 19:15

Já jsem na zelenou. Mám pocit, že na stránkách primalexu si můžeš něco namodelovat.Ale je to dlouho, co jsem tam byla, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
5.7.14 19:16

Díky, holky. Buď uděláme jen jednu stěnu jednou barvou nebo dvě stěny, každou jinou. Třetí strana jsou vestavěné skříně a poslední stěnu bych chtěla nechat bílou. Zatím se mi nejvíc líbí světle zelná a druhou nevím, možná to dopadne tak, že bude jen jedna zelená a zbytek bílý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
5.7.14 19:17

Já mám právě to menší dítě, takže neporadím, ale mám světlé pastelové růžovou a zelenou. Šikminu a strop bílé. Kdybych dělala studentský, tak bych dala cappucino hnědou a žlutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
5.7.14 19:19

Moje holka, když byla menší (cca 6let) měla ho růžový, později, asi tak v 9-10ti letech už chtěla jinou bravu tak jsme vymalovali pistáciovou )to bylo fakt super, krásný a ted je jí 13 a řekla jsem jí, že jí uděláme pokoj přesně a jen podle jejích představ, takže jsme šli do bauhausu a nechala jsem jí uplně volnou ruku ve výběru barvy a vybrala si tyrkysovou-takovou lehoučce a vypadá to fakt moc hezky. ještě na to budeme lepit samolepící dekorace - siluetu michaela jaksona (miluje ho) a pak nějaký noty - je tanečnice. Bude to vypadat parádně na tý tyrkysový. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
5.7.14 19:24

A ještě mi, prosím, poraďte… malovali jste pokoj sami nebo to udělala firma? Bojím se, že to budu mít flekaté :oops:, nemáte nějaké tipy na barvy a náčiní, kterým to půjde nejlépe bez flekanců? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
5.7.14 19:27

Taky jsem pro zelenou, příp. žlutou a úplně případně oranžovou, ale tam bych se obávala zvrhnutí do meruňkového moru. :-) My máme v pokojíku žlutou úplně světlounkou, ale připadá mi to takové pro začátečníky (když se bojíš barev, prdni tam světle žlutou), v ložnici se teď odhodlávám k zelené, ještě dolaďuji odstín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
5.7.14 19:28

@Loll vždy jsme malovali sami…teda naši malovali sami. Válečkem a v pohodě, akorát na dvakrát

• Citovat
  • Upravit
7569
5.7.14 19:30

@Loll máme světle zelenou a žlutou - ono záleží, jak sytá ta barva je…šla bych vyfotit, ale kluci tam maji strašnej binec :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
5.7.14 19:30

Dělala jsem to sama obyč válečkem a je to fakt v pohodě. Samozřejmě musíš 2 vrstvy, první vrstva musí být řidší a vždy natírat 2 směry přes sebe. Dále jsem měla takové ty lepicí pásky z Lidlu a ty byly bezva na olepení zásuvek a u stropu že jsem to měla rovné.
Váleček namočím do barvy a štětcem otřu to, co by kapalo, ani s tím nenadělám čurbes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
5.7.14 19:33

Světle zelenou a oranžovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie