Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem,
příští týden budeme malovat dětem pokoj. Teď mají stěny bílé a mají na zdech dekorace z Fondesign.cz, což je sice stále krásné, ale pro mladší děti. Chtěla bych jim proto nechat stěny bez dekorací, ale barevné…
A tady má otázka. Jak mají vaše děti vymalovaný pokojíček? Asi bych se ráda vyhnula přímo růžové a světle modré, dětem je 6 a 8 let (kluk a holka) a pokojík bych už raději směrovala do studentského stylu a ne přímo do růžově dětského.
Celkem by se mi líbila jedna stěna žlutá a druhá světle zelená, ale zase aby to tam nebylo jako u kanárků.
Prosím o inspiraci, díky. ![]()
Pěkný den ![]()
Já bych volila žlutou, ne nějakou sytou, spíš jemnou žlutou barvičku. I když musím uznat že třeba i modrá nevypadá špatně, nevěřila bych tomu, ale opravdu.
Ja jsem minuly tyden vymalovala malymu (budou mu tri roky) dve protilehle steny svetle zelene…ostatni zdi a strop jsou bile…k tomu ladi i koberec, je to takova barva co s nim i poroste, koukam ted na detske pokoje a nechci uz moc takovy detsky, ale spis uz trochu studensky…a taky jsou ruzne zelene kombinovane ![]()
Nejdriv jsem chtela aby mel pokoj modry, ale sousedka ma modrou loznici a pusobi to na me studene, tak jsem to zmenila… ![]()
Příspěvek upraven 05.07.14 v 19:12
@Loll Ahoj, pokojím má naše madam žluto - bílá káva. Je teda dost dětský, dělala jsem ho sama ale takhle nějak podobně jen třeba jinou borduru? Ne zvířátkovou ale barevnou?
Tak moje holka má růžovozelený, ale kdyby tam byl i kluk, tak bych klidně nechala jen zelený a bílý. Nebo žlutomodrá kombinace taky není úplně marná ![]()
Já jsem na zelenou. Mám pocit, že na stránkách primalexu si můžeš něco namodelovat.Ale je to dlouho, co jsem tam byla, tak nevím.
Díky, holky. Buď uděláme jen jednu stěnu jednou barvou nebo dvě stěny, každou jinou. Třetí strana jsou vestavěné skříně a poslední stěnu bych chtěla nechat bílou. Zatím se mi nejvíc líbí světle zelná a druhou nevím, možná to dopadne tak, že bude jen jedna zelená a zbytek bílý.
Já mám právě to menší dítě, takže neporadím, ale mám světlé pastelové růžovou a zelenou. Šikminu a strop bílé. Kdybych dělala studentský, tak bych dala cappucino hnědou a žlutou.
Moje holka, když byla menší (cca 6let) měla ho růžový, později, asi tak v 9-10ti letech už chtěla jinou bravu tak jsme vymalovali pistáciovou )to bylo fakt super, krásný a ted je jí 13 a řekla jsem jí, že jí uděláme pokoj přesně a jen podle jejích představ, takže jsme šli do bauhausu a nechala jsem jí uplně volnou ruku ve výběru barvy a vybrala si tyrkysovou-takovou lehoučce a vypadá to fakt moc hezky. ještě na to budeme lepit samolepící dekorace - siluetu michaela jaksona (miluje ho) a pak nějaký noty - je tanečnice. Bude to vypadat parádně na tý tyrkysový. ![]()
A ještě mi, prosím, poraďte… malovali jste pokoj sami nebo to udělala firma? Bojím se, že to budu mít flekaté
, nemáte nějaké tipy na barvy a náčiní, kterým to půjde nejlépe bez flekanců? ![]()
Taky jsem pro zelenou, příp. žlutou a úplně případně oranžovou, ale tam bych se obávala zvrhnutí do meruňkového moru.
My máme v pokojíku žlutou úplně světlounkou, ale připadá mi to takové pro začátečníky (když se bojíš barev, prdni tam světle žlutou), v ložnici se teď odhodlávám k zelené, ještě dolaďuji odstín.
@Loll vždy jsme malovali sami…teda naši malovali sami. Válečkem a v pohodě, akorát na dvakrát
@Loll máme světle zelenou a žlutou - ono záleží, jak sytá ta barva je…šla bych vyfotit, ale kluci tam maji strašnej binec
![]()
Dělala jsem to sama obyč válečkem a je to fakt v pohodě. Samozřejmě musíš 2 vrstvy, první vrstva musí být řidší a vždy natírat 2 směry přes sebe. Dále jsem měla takové ty lepicí pásky z Lidlu a ty byly bezva na olepení zásuvek a u stropu že jsem to měla rovné.
Váleček namočím do barvy a štětcem otřu to, co by kapalo, ani s tím nenadělám čurbes.