Svatba a šetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8921
6.6.13 20:01

Ja jsem nakupovala veci prubezne, stejne nezaridis vsechno najednou. A ja dostala zasnubni
prstynek a chlap dostal zasnubni dyku, rucne kovanou od kovare s vyrytym letopoctem zasnub. Dodnes ji pouziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.13 20:02

Preco davat chlapovi zasnubny prsten? A pri akej prilezitosti? So slovami? Ha, tu mas, ten je zasnubny, alebo sa spytas vezmes si ma? A zalezi na zasnubnom prsteni? Aj ked je pravda, ja ho mam, ale to len preto, ze moj manzel zacal vybavovat svadbu skor nez sa ma spytal ci do toho s nim pojdem, tak som pripomenula, ze moje stanovisko vlastne nema… a on si to prelozil „kup prsten“ :oops:

Příspěvek upraven 06.06.13 v 20:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.6.13 20:03

My jsme se teda brali asi po čtyřech měsících, a platili jsme to postupně - prostě jak se to dařilo zařídit (první asi byly prsteny, pak se kupovala látka na moje šaty, pak se platila švadlena atd.). Ale stejně většinu peněz stála hostina - na tu většinou pomůžou svatební dary, když se tak domluvíte s hosty. My ale teda měli výhodu, že byla rezerva na spořáku, a v případě, že by něco neklaplo, bylo kam sáhnout.

Ale jinak za sebe bych řekla, že svatba nebyla malá (hostina pro 70 lidí v Praze, k tomu náklady na to vše kolem), ale po sečtení hodnoty svatebních darů jsme stejně byli na nule nebo lehce v plusu. Čili pokud nemáte echt skromnou rodinu a nechcete si nějak extra vyhodit z kopýtka, tak pokud se domluvíte na finančních darech, tak by to šetření zas nemuselo tak bolet.

PS: To s tím prstenem nechápu, podle mě je to blbost. Pokud chceš zásnubní prsten, tak si řekni nějak normálně, a nevyhazuj zbytečně peníze za podivné vyčítavé gesto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
6.6.13 20:12

Teda my plánujeme svatbu až příští rok a mám právě v plánu když se objeví nějaká akce - kupříkladu alkohol, potom třeba mouky atd. péct mi bude příbuzná, no prostě co nebude mít nějakou brzkou spotřební lhůtu, tak nakoupit s předstihem, takže tím pádem na tom ušetřit, mít pak i klid že tyhle blbůstky kolem mám vyřešené a bude :) to určitě není nic proti ničemu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
6.6.13 22:52

Rozhodně průběžně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.13 22:58

@monca114 kdo říkal, že chceme velkou svatbu??? Svatba o šesti lidech je velkáááááááááá? Od kdy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.13 23:01

@karolina_a_betuska To byla pořádná svatba, ale na takové akce si ani jeden z nás nepotrpí. Prostě obřad, oběd, dort a ubytování pro jeho rodiče (bydlí od nás 200km) Já nechci prsten, mě bude stačit snubní.

• Citovat
  • Upravit
3249
6.6.13 23:05

My se brali měsíc po tom, co jsme se rozhodli, takže na šetření moc čas nebyl, ale ono se to dá i levně, měli jsme tam cca 20 lidí, jídlo platili napůl rodiče a zbytek jako půjčení šatů apod to se vešlo do desítky. Tenkrát jsme na to ještě měli, teď by to bylo horší, no, znovu si ho brát nehodlám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
6.6.13 23:47

My měli našetřeno dopředu. Zásnubní prsten jsem mu v zlatnictví ukázala, jaký by se mi líbil, pak jsem ho od něj dostala. Byla jsem už těhotná, takže u nás se žádná velká romantika nekonala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.13 00:03

Plánujem svatbu na příští rok a kupuju předběžně, každý měsíc něco málo a vše co se bude dát, tak si budu dělat sama, jen pár věcí nechám udělat jako oznámení, prstýnky, ty kvůli úspoře jsem zvolila stříbrné. Jinak zásnubák jsem nedostala, nelpím na něm.

Omluva za anonym, taky zatím tajíme.

• Citovat
  • Upravit
monca114
7.6.13 06:55
@monca114 kdo říkal, že chceme velkou svatbu??? Svatba o šesti lidech je velkáááááááááá? Od kdy?

V tom případě nevím, na co chcete šetřit, protože taková svatba vás vyjde na pár korun ;)

@karolina_a_betuska To byla pořádná svatba, ale na takové akce si ani jeden z nás nepotrpí. Prostě obřad, oběd, dort a ubytování pro jeho rodiče (bydlí od nás 200km) Já nechci prsten, mě bude stačit snubní.

A co chcete teda kupovat potupně? To nějak nechápu… Obřad je většinou téměř zdarma, oběd pro 6 lidí cca 5tisíc a to nemůžeš koupit do předu, a ubytování se taky platí až PO, tak jedině ten prsten :nevim:

• Citovat
  • Upravit
monca114
7.6.13 07:10

Navíc jsem nikde nenašla, že chcete malou svatbu, tak se nemusíš hned rozčilovat. Máš dát přesné informace ;)

Já fakt nechápu, co chcete průběžně kupoval, nebo na co tak šetřit. A nemyslím to zle, tak si to tak neber.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.6.13 18:26

Dotaz jsem psala dost narychlo. Chceme malou svatbu o šesti lidech. Pro nás je náročné i pět tisíc. Tak samozřejmě šaty pro mě, boty, kytku chci jen malou bude mi bohatě stačit jeden květ. Nemám rada velké kytice. Oblek, košile a kravata pro přítele. Šaty a boty pro děti. Prsteny, dort. Za obřad snad nic, chceme si vybrat termín bez poplatku. Samozřejmě ten oběd a ubytování pro partnera rodiče. Když jsem to zběžně počítala, vyšlo mi to kolem 9 tisíc. Tak nevím jestli si dávat peníze stranou nebo si jeden měsíc zařídit pat další oblečení pro zbytek rodiny, atd. Nikdy jsem svatbu nechystala ani sobě ani nikomu známýmu. Za svůj život jsem byla na jedné stavbě, mé sestřenice a ta za ní dala 150 tisíc. Rodiče nám nepomůžou ani moje ani jeho a s darama nepočítáme.

• Citovat
  • Upravit
monca114
7.6.13 18:29
@Anonymní píše:
Dotaz jsem psala dost narychlo. Chceme malou svatbu o šesti lidech. Pro nás je náročné i pět tisíc. Tak samozřejmě šaty pro mě, boty, kytku chci jen malou bude mi bohatě stačit jeden květ. Nemám rada velké kytice. Oblek, košile a kravata pro přítele. Šaty a boty pro děti. Prsteny, dort. Za obřad snad nic, chceme si vybrat termín bez poplatku. Samozřejmě ten oběd a ubytování pro partnera rodiče. Když jsem to zběžně počítala, vyšlo mi to kolem 9 tisíc. Tak nevím jestli si dávat peníze stranou nebo si jeden měsíc zařídit pat další oblečení pro zbytek rodiny, atd. Nikdy jsem svatbu nechystala ani sobě ani nikomu známýmu. Za svůj život jsem byla na jedné stavbě, mé sestřenice a ta za ní dala 150 tisíc. Rodiče nám nepomůžou ani moje ani jeho a s darama nepočítáme.

Tak my měli maličkou svatbu. A do 9ti tisíc jsme se vešli bohatě. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný