Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
a co pro tebe znamená levně?
protože svatba o 72 lidech v Praze/Brně a s rautem za mě rozhodně levná nebude, ale možná každá chápeme jinak slovo „levně“
Hoď nástřel rozpočtu ať víme, o jakých cenách se bavíme…
Uz mate datum a vsetko vyssie spomenute a nemate priestor? Vo ak vam konkretna matrika nevyhovie? Cirkevny sobas ci obrad " na oko"?
Levne to byva, ked si vsetko spravite sami. Chces klepat rezne, salaty vi oblozene misy pre 72hosti + vy + tie sluzby co tam budu? Zhanat taniere, pribory a sklo?
Niekedy je ten katering aj za cenu vyssich nakladov lepsi. O skupovani pitia a alkoholu v akciach rok dopredu a skladovat to ani nehovorim
Lacna svadba je uradna svadba o 2 svedkoch a potom asi opekacka na vlastnej zahrade, ale taku predstavu o svadbe asi nemas? Ja nie.
@Anonymní píše: Více
Zažila jsem teď, dle slov snoubenců low cost svatbu. A teda odcházet ze svatby hladová, to fakt není nic moc ![]()
Takže já bych spíš šla cestou míň hostů, ale aby to nějak vypadalo.
Při vašem počtu zvaných to prostě bude raketa a neumím si moc představit, jak takové mraky občerstvení chcete zajišťovat samy
My jsme si pronajali kulturak takže pití jsme si komplet zajistili sami. Raut jsme různě poptali. Plus brigadnice asi za litr co točila pivo apod.
Včera mi říkala kolegyně, svatba s padesátkou hostů, jen pronájem a cast obcerstveni. stotisíc.
@mado
Tak nějak mi to líčila i kamarádka..ale dodala, že se jim všechny peníze vrátily v podobě svatebních darů a ještě něco navrch. (Dostávali od všech peníze).
Podle toho co a jak si představuješ. My měli svatbu letos v červnu, 75 hostů. Taky jsme chtěli levnější, protože stavíme dům. Ale zároveň jsme nechtěli, aby to bylo nějak odflaknute a aby se na naši svatbu vzpominalo skarede. Manžel má větší rodinu a nechtěli jsme někoho ze svatby vyřadit.
Hodně věcí jsme si dělali s manželem a nebo pomohli kamarádi, pekla nám sousedka, moje maminka mi udělala krásný dort, vino zajistil svagr jako vinar a dal nam jej jako svatebni dar. Saty jsem měla z posezoniho výprodeje. Místo jsme měli přímo u Brna s možností ubytování hostů, catering jsme si museli domluvit bokem.
No long story short - 200 tis. na svatbu zahucelo ani jsme nevedeli jak. ![]()
Přes 70 hostů je masakr, nejvíc se dá ušetřit právě tím, že budeš mít co nejméně hostů- protože takový prostor a jidlo s pitím stojí nejvíc. Šaty, oblek, dort, kytku..seženeš do pr tisíc, ale žrádlo pro 70lidi ne
taky záleží co je levné pro vás… v Praze prostor pro tolik lidí s rautem pod 150k nevidím ani v zimě. Teda pokud chcete, aby se ti lidi fakt najedli
naši byli před měsícem na svatbě pro 60hostu cca a prostor byl v kuktjraku někde na vesnici, jidlo měla externí firma. No prostor byl za 40k a jidlo za 30k, bez alkoholu a s tím, že tam měli hlavně řízky
jako jestli budete chtít udělat guláš, veprove, nějaké dezerty atd, to chce peněz určitě víc.
Pokud tam ti hosté budou přespávat, bude snídaně, tak půl milionu ta celá sranda klidně může stát.
To je o tom, že chtějí ušetřit na prostorech a zamlouvají si kulturaky a stodoly dost daleko od civilizace a tam se tedy předpokládá, že to bude i s přespáním a nikdo se nebude v noci harcovat hodinu, hodinu a půl autem domů.
Ahoj. Prosím o radu.
Nemáte zkušenosti s prostorem pro cca 72 lidí, okolí Praha/Brno (může být i za).
Nejlépe s routem. Za fakt příznivou cenu?
Kdykoliv během roku.
Raději bychom ušetřili co nejvíce. Šaty, oblek, prsteny, makeup, oznámení, fotografa, DJ máme vyřešeno.
Nejlépe s dovozem i části vlastního občerstvení, nějaký vlastní alkohol.
Prosím o radu. Děkuji.