Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Byt nezdobime, az stromek, tak tyden pred stedrym dnem. Na chate davame svetylka, sviticiho snehulaka, svicny do oken prvni adventni vikend.
Cukrovi pro nas vsechny pece babicka, a zacina po Mikulasovi
Darky jsem uz zacala sepisovat a prvni mam koupene od zacatku rijna.
Pro deti lego, dcera chce vstupenku do aquapalace
, knizku kazdymu, syn miluje vlaky, tak asi dostane noc ve vlakovym vagonu na nadrazi, a dal nevim, oba maji ted jeste narozeniny ![]()
Začínám adventem, ale dneska jsem nad tím přemýšlela a dost možná udělám příští víkend velkej úklid a výzdobu už taky, ať si to dlouho užiju.
Cukroví peču s mámou, kolem Mikuláše nebo později, ale pečeme jen hodně málo, takže to máme za odpoledne sfouknutý, takže pečeme tehdy, kdyz máme obě volnej víkend a čas.
Dárky - byly doby, kdy jsem měla prvního listopadu všechny dárky koupený, letos mám deadline 1.12., to uz bych chtěla mít to hlavní, drobnosti na trzích nepočítám. Objednám vše po netu. Tipy nedám, neb nevím sama.
Na adventní neděli pořídíme adventní věnec, a pak cca 1-2 týdny před vánocemi už vytáhneme ozdoby, ale tak nějak toho všeobecně moc nemáme.. nějakou keramiku, větvičku ozdobíme do kucyhně (větvičky až pár dní před vánocemi), stromeček zdobíme 23.12.
Cukroví peču asi 3-4druhy pečeného, 3-4 nepečeného. Peču asi 14dní před vánocemi jeden víkend… těsto, upeču, slepím a hned zdobím, vidím to letos na víkend 14-15. A tedy to nepečené potom tak týden předem (noo možná taky ten víkend 14-15, podle záruky másla
).
Dárky jsem letos už koupila v květnu asi tři…a jinak už v záři většinou začínám, v prosinci už jen pár drbku nakoupím…
Ja jsem hrozny flákač, zdobím nějaký základ před 1.12. Kvůli adventnímu kalendáři, ale pak tak postupně přidávám a přidávám, až teprve končím stromkem 24.
Cukroví tak dva druhy každý víkend, klasika nejdřív linecké a perníčky, ty s krémem až později. Ale letos na to kašlu a nějaké koupím, ja to nesmím, a manžel se synem to skoro nejí.
A dárky kupuju v průběhu času, zhruba od této doby do 23.12. ![]()
Nejak cíleně nezdobím, někdy začátkem adventu vytahnu pár blbinek co tu během chvilky rozmístím, stromek na štědrý den ráno.
Darky budu kupovat tenhle měsíc po výplatě, ale ještě ani nevim co
cukroví tak 2 týdny před Vánoci to pečené a nepečené až fakt těsně před svátky, většinou dělám tak 7 druhů a peču větší množství i pro zbytek rodiny
letos mě ty Vánoce nějak vubec neberou.
Výzdobu letos dám hned po svatém Martinovi a začnu připravovat i hlavní stromeček. dárky mám všechny. objednávám v eshopech a loni už koncem listopadu kurýři nestíhali, byly zmatky pak 14 dní hledali moje zásilky. cukroví začátkem prosince. začínám brzo, protože posledních pár let dítě vždycky přitáhlo ze školky/školy nějaký bacil, který mě těsně před vánocemi vyřadil z provozu. když mám všechno připravené, tak večeři připravit už rodina zvládne i beze mně.
Dárky vybírám podle toho, co si kdo přeje nebo co z mého pohledu potřebuje, pokud se nevyjádří konkrétně.
Výzdoba vždy s 1. adventnem.
Stromek vždy na 2. advent (po Vánocích mě stromeček už nebaví)
Cukroví nepeču, dělám max bombičky a věnečky den před štědrým dnem.
A dárky kupuji průběžně od cca října.
Balím je, když mám už všechny nakoupené.
Nezdobím, z cukroví pouze vaječný koňak, zbytek dostaneme a stejně to nikdo nejí. Seznamy na dárky si dělám celý rok, kdykoli někdo z blízkých prohlasi - ja bych chtěl/a..a smyslem je udělat radost, ne koupit další Lego..
Nejsem věřící, ale možná bych doporučila, zamyslet se nad smyslem křesťanských vánoc, protoze zdobeni-cukroví-dárky to rozhodně nebude..
@Svetluska55 zdobení a cukroví jistě smyslem vánoc nejsou, ale my vánoční výzdobu milujeme, světýlka a ten “lesk a třpyt” navozují tu správnou atmosféru, cukroví peču kvůli ďětem, ta vůně k vánocům taky patří. a jak se jim vždycky rozzáří očička i když jsou dávno dospělí ![]()
My si zdobime byt před 1. Adventní nedělí, stromek zdobime 23.12., vše máme do tří králů.
Cukroví začínám péct na Mikuláše, nejdříve pracny, perníky, pak různé sušenky, slepují marmeládou a krémem a dozdobuji poslední týden/14 dní, podle toho jestli krém nebo marmeláda. Jako poslední děláme nepečené, den, dva před Vánoci.
Dárky pokupuji vždycky nejak od září pomalu..nemám ráda nervy na poslední chvíli.
Příspěvek upraven 04.11.24 v 14:49
U nas věnec na 1 adventní neděli, cukroví nepečeme, protože to nejíme, dárky kupuji podle toho kdo si co řekl a pak vyberu něco z toho. szromek 23.12. a pak jen pohádky a klid ![]()
Zdobit kolem prvního adventu, stromek v půlce prosince
Z cukroví peču jen perníčky a ty dělám cca v půlce listopadu.
Dárky se snažím řešit hned po prázdninách. Znám pár lidí co ještě hodinu přes štědrovečerní večeři nic nemají
Příspěvek upraven 04.11.24 v 16:16
Ahojky, mám otázky a potřebuji nějaké rady.
2️⃣) Kdy začínáte péct cukrový a kolik druhů?
3️⃣) Kdy začínáte kupovat dárky a potřebuji typ jaké dárky?
Nezlobte se potřebuji jen inspiraci děkuji za komentáře.

Příspěvek upraven 04.11.24 v 15:57