Vánoční rady

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6175
4.11.24 16:26
@Nikča9 píše: Více

Zdobíme stromek den před a ten den i vystavím různé Vánoční ozdoby, skřítky. Nepeču, koupíme někde krabičku v cukrárně, aby bylo něco na stole.
Dárky ještě nemám, loni jsem koupila už něco v září. Syn chce řidičák, stůl a to nemusíme mít doma měsíc. Hlavně ten stůl teda :mrgreen: Manželovi koupím nějaký parfém, až budu mít cestu do Sephory nebo Douglasu a to taky není třeba mít doma schované delší dobu. Ještě by na to narazil. Ostatním kupuji vouchery - mamka vždy nějaká masáž, je spokojená, kamarádce tetování, tchán a táta alkohol, ségra prádlo - pracuji v něm, takže už na něj čeká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
4.11.24 16:26
@cestovatelka 1 píše: Více

Tak to je ovšem brikule :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2678
4.11.24 16:43

1.prosince vyzdobím byt a udělám adventni věnec + venku truhlíky. Stromek zdobíme až na Štědrý den. Cukroví peču kvůli dětem, takže většinou jen perníčky, linecké a ořechy.
Dárky teď začínám pomalu objednávat, do Mikuláše bych chtěla mít vše nakoupené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
4.11.24 16:51

Se vším začínám cca poslední týden v listopadu, ale my moc nepečeme (2-3 jednoduché druhy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
4.11.24 19:05

Moc nezdobím, něco málo vytahnu kolem Mikuláše. Stromek obvykle ozdobíme 14 před Vánoci. Trochu cukroví upeču v průběhu prosince, tak 4 druhy, dárky kupuju taky v tomto období. Manželovi koupím parfém a welnes pro nás dva. Dospělé dceři iPhone 15 a lístky na marka ztraceneho. Nevlastni dospělý syn penize. Mladší dceři je 10, dostane určitě na počet nejvic dárku, ještě předně nevim co, asi lego, knížky, nějaké tvořivé sady, plyšovou kapibaru, stříbrné náušnice, něco na sebe, deskovou hru atd.. Sestře knihu a parfém, mamince kosmetiku a poukaz na masáž, tátovi pyžamo a dárkový kos. Tchánům taky dárkový koš. Nikomu dalšímu dárky nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
4.11.24 19:20

Já začínám lehce kolem Mikuláše s výzdobou a končím stromečkem, abych si to užila. Cukroví letos nepeču, maximálně něco nepečeného, na to je dost času pár dní
před Štědrým dnem Dárky řeším už od září, moc mě nebaví ty plné obchody. Stejně před Vánoci na ty pulty nevyndají žádné zázraky, takže je to asi jedno. Ale abych dodržela tradice, že každý správný Čech se musí mačkat ve frontě na něco :D, tak na stříbrnou nebo zlatou neděli jdu dokoupit ještě nějaké drobnosti na trhy. Spíš mám pak problém, že to někam založím a pak hledám a hledám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
6.11.24 13:51

V půlce listopadu vyrábím adventní věnec ať je na první adventní neděli připraven. A byt zdobím průběžně, kolem Mikuláše dám ozdoby na zeď, ale stromek a světýlka to až tak mezi 18.-22.12. Jak to vyjde, ale letos asi začnu dřív. I když to si slibuji každým rokem :mrgreen: a spíš to oddáluji.
Pečení začínám perníčky a to poslední listopadový týden, protože se musí nechat uležet a změknout. Taky dýl vydrží. A pracny a linecký průběžně, začínám kolem 6.12. a rumové půlměsíčky až na Vánoce, třeba před návštěvou. Ale perníčky, pracny a linecké být musí. Nepřeháním to. Sem tam udělám vánočku či vánoční mazanec.
A dárky? Nakupuji průběžně počas roka. Co mi cvrkne do nosu, zaujme, tak koupím. Můj rekord byl koupený vánoční dárek v květnu. Ale na Vánoce jako když najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.24 18:10
@Nikča9 píše: Více
  1. víkend před prvním adventním víkendem
  2. koncem listopadu cca kdy mám čas 4 - 8 druhů podle nálady. Je to projekt na jeden víkend
  3. Začala jsem v září. Děti: doplňky k magnetické stavebnici, k vláčkodráze, do kuchyňky a knížky ke kouzelnému čtení. Manžel exit puzzle a hra. Do rodiny poukaz na únikovku, knihy, potřeby pro psy, fotodárky, vědecké sady Albi pro děti, stolní hry, další knihy, mnou pletená výbava. Ještě plánuju něco háčkovat a jedna osoba si u mě „objednala“ obraz. Jo a sada na vyplétání vlastních košíčků.

A velký dar pro mojí rodinu je nová herní konzole a nějaké doplňky k ní.

Anonym, protože podle dárků mě mohou příbuzní poznat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný