Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My takovou svatbu měli
já sice z mé strany neměla nikoho a manžel tam měl mamku s jejím přítelem a svědky
máme v rodině oba komlikované vztahy, bohužel. Pak jsme šli na oběd
Brali jsme se 16.4 a teď v srpnu plánujeme grilovačku pro zbytek rodiny na zahradě ![]()
My taky chtěli tajnou svatbu, ale jelikož tatínka mám říkala jsem si aby mu nebylo líto že ne nepovede k oltáři. Oslavy jsme nikdy nechtěli. Takže byl obřad a tam přišel kdo chtěl, po obřadu foto, pak jsme sami s fotografem se šli fotit, pak sami jen my dva na oběd, večer kino a pak domů a nikdy jsem toho nelitovala. Spíš naopak. A co nás to stálo, pouze obřad, koláče, šaty, prstýnky a fotograf. Vešli jsme se do 20 tis, ale co nám kdo dal tak se to skoro vrátilo.
proč by to nešlo? klidně.
ale klidně mužete mít i jiné svědky a navíc maminky ![]()
mrzet to může i vaše sourozence - men by to teda mrzelo - zvláště pokud by snoubenci uvedli jako důvod, že nemají peníze aby mne na svatbu pozvali - to se přece dá řešit
třeba jen tím, že pozvete na svatbu, řeknete, že nechete celodenní akci, ale že obřad bude ve čtyři, a lidi zvete na večeři- ta by vás snad nezruinovala, ne?
Tejchi píše:
My taky chtěli tajnou svatbu, ale jelikož tatínka mám říkala jsem si aby mu nebylo líto že ne nepovede k oltáři. Oslavy jsme nikdy nechtěli. Takže byl obřad a tam přišel kdo chtěl, po obřadu foto, pak jsme sami s fotografem se šli fotit, pak sami jen my dva na oběd, večer kino a pak domů a nikdy jsem toho nelitovala. Spíš naopak. A co nás to stálo, pouze obřad, koláče, šaty, prstýnky a fotograf. Vešli jsme se do 20 tis, ale co nám kdo dal tak se to skoro vrátilo.
Ja mam v planu take takovou svadbu, ale moje mamka to vi, respektuje to, v podstate mela svadbu taky v tomto duchu a bere to tak, ze bude spokojena, pokud budu spokojena ja. Tchyne to resi, nelibi se ji to, ale s tim neudelam nic.
Ja bych to asi rekla predem, vysvetlila duvody, proc to tak chci. Ja to citim tak, ze by to mohlo byt rodine lito, kdyby se to dozvedeli az po svadbe.
Já nevím a myslíš, že když to řeknete rodičům, že to nevykecají ostatním? Když tam rodiče nepozvete určitě je to bude mrzet a vlastně asi i celou rodinu. Tak to udělejte buď tak, že uděláte teď malý obřad na zahradě což jde, za to nic neplatíš, jen myslím 600,– za matrikáře co ti tam musí dojít a k tomu udělajte malou oslavu pro rodinu na zahradě, je to hezké, levné a romantické, šaty taky seženeš klidně obyč. nemusí být žádé honosné a oslavu formou grilování nebo uvařte guláš, toho se dá uvařit hodně a celkem za slušnou cenu, když to budeš mít ve svém prostředí na své zahradě, tak zaplatíš, jen za pohoštění, jako hudbu si jak moje teta nahrajte na cd mix. písní které víte,že se budou líbit a pusťe si hudbu, aby to nebylo monotóní a bude to fajn. Nebo to opravdu všechno i se svatbou nechte vše na příští rok až našetříte.
ZAKLADATELKA :
jenže pokud bychom zvali sourozence,tak už by to určitě nezůstalo tajné.Pracují v Německu,takže by se jim muselo říct dost dopředu,kdy si mají vzít volno a pochybuji,že by to pak nikomu nevykecali.Myslím,že jim to líto určitě nebude,tak dobré vztahy nemáme.Ale ty maminky by to asi mrzelo.
Po obřadu oběd plánujeme,zas tak moc odbýt to nechceme.
Děkuji za názory ![]()
Kamikaa mě i kdyby to někdo chtěl platit, tak bych do velké nikdy nešla. Zbytečné peníze pro mne, investovala bych je do dítěte či bydlení. Stejně mi ty oslavy příjdou jen o tom opít se a najíst ![]()
Tý jo
já měla docela velkou svatbu a jsem za to ráda, byla krásná
Ale je to tvůj den a měl by být podle tvého přání a představy, takže bych se asi moc na ostatní neohlížela. Ale jestli jde jen o peníze, tak my měli skoro 200 lidí a pořídili jsme to asi za 40 tisíc
Je to sice větší záhul, páč si všechno musíš dělat sama, ale většina příbuznejch a kamarádů teda hojně pomáhala. Ja bych si to prostě odepřít nedokázala, bejt jeden den v životě za princeznu ![]()
IvkaH píše:
Já nevím a myslíš, že když to řeknete rodičům, že to nevykecají ostatním? Když tam rodiče nepozvete určitě je to bude mrzet a vlastně asi i celou rodinu. Tak to udělejte buď tak, že uděláte teď malý obřad na zahradě což jde, za to nic neplatíš, jen myslím 600,– za matrikáře co ti tam musí dojít a k tomu udělajte malou oslavu pro rodinu na zahradě, je to hezké, levné a romantické, šaty taky seženeš klidně obyč. nemusí být žádé honosné a oslavu formou grilování nebo uvařte guláš, toho se dá uvařit hodně a celkem za slušnou cenu, když to budeš mít ve svém prostředí na své zahradě, tak zaplatíš, jen za pohoštění, jako hudbu si jak moje teta nahrajte na cd mix. písní které víte,že se budou líbit a pusťe si hudbu, aby to nebylo monotóní a bude to fajn. Nebo to opravdu všechno i se svatbou nechte vše na příští rok až našetříte.
Maminky by se to dozvěděli tak 1-2 dny dopředu. A svatbu bychom chtěli až někdy na podzim,tak proto by ta grilovačka byla až příští rok.
Zakladatelka
temaho já se cítila taky jako princezna
měla jsem normál svatební šaty, teď mi sice leží ve skříni, ale sand je někdy prodám
Ale my oba nejsem moc na velké akce, oba jsme to tak chtěli a nikdo nám to nezazlíval
a o penězích to nebylo
Ale záleží na každém
jaké si to uděláš takové to máš ![]()
Já na svatbu nezvala starší sestru, nebavíme se s ní. A udělala jsem jen dobře, kdyby jí to mrzelo, myslím že by třeba provokativně napsala sms že gratuluje, ale vůbec nic se nedělo. Když přijedem k našim a ona tam je zdekují se nahoru do pokoje pro hosty. ![]()
Je to přeci Váš den a vy si ho musíte udělat tak jak sami chcete!! Byla jsem na svatbe kterou zařizovala maminka nevěsty a děs, fakt, hudba ala Eva a Vašek, jídlo nic moc, jen se tam furt nalívaly pulky. Koláče domácí, druhý den už nebyly dobré. No nelíbilo se mi to vůbec ![]()
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o váš názor.
Jsme s přítelem již skoro 5let a já letos otěhotněla. Již loni mě přítel požádal o ruku,ale nějak jsme to neřešili.To až ted.Domluvili jsme se,že bychom chtěli tajnou svatbu,jen my a dva svědci.Letos jsme totiž zažili úmrtí hodně blízkého člena rodiny a proto žádnou velkou,veselou svatbu nechceme.A také na takovou nejsou peníze.
Trochu se bojíme,aby to nebylo líto našim maminkám (tatínky už nemáme) a tak nás napadlo,zda by nám nemohly jít za svědkyně.Myslíte si,že je to vhodné?Protože pokud bychom je jen na tuto svatbu pozvali a svědky měli jiné,už bychom museli pozvat i sourozence,jejich partnery a děti a tolik lidí nechceme
Ostatním to chceme říct druhý den.Přijet na návštěvu s malou výslužkou a oznámením ex post.
No a příští rok v létě udělat pro celou rodinu a kamarády velké grilování u nás na zahradě.To už bude mimčo větší,tak se bude moci také zůčastnit.
Co si o našem plánu myslíte? A hlavně o těch maminkách = svědkyních?
Omlouvám se za anonym,ale musí to zůstat tajné