Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, brali jste se někdo tajně někde v čechách tajně? - myslím jinde než na radnici ve vašem městě. Chceme se vzít bez těch všech tradic kolem a pak až to oznámit a udělat malou oslavu. Nemáte tip, kde by to v čr šlo? Nějaké netradiční místo bez haldy čumilů ![]()
Přemýšlela jsem i o řecku, ale máme ročního prcka, tak se mi to s ním zdá komplikované…
Podle mě vás oodaj kdekoli budete chtít. My to měli ve škole
Oddaj tě na zahradě, v parku, v balonu…
I na radnici můžeš přijít jen ve dvou, pokud si to domluvíš i ve všední den, tak jako bys šla na úřad. Můj kolega, který měl již dvě děti udělal své, nyní už manželce takové překvapení. Šly i z dětma do města, no a pak, že si můsí skočit na úřad něco zařídit. Celá rodinka teda šla s ním. No a tam jim úřednice dělaly svědky. Manželka nic netušila. Takže tajně kdekoliv.
Já slyšela o svatbě, kdy banda skautíků šla na nějakej „výroční“ vejšlap, po několika dnech v lesích vylezli na kopec, tam na ně vybafl oddávající a dva z nich oddal
Skautíci překvapení, „novomanželé“ nadšení, jak hezky to vymysleli. Takže domluvit jde fakt všechno.
Obrad jako takovej muzes mit kedkoliv, jen si priprav zhruba 10tis ![]()
10 litrů za to, že oddávající dorazí na „naše“ místo? Celkem dost teda
Svatební balíček v řecku vyšel kolem patnácti, to už není takovej rozdíl
+teda letenky, hotel a tak… ale to už je vlastně svatební cesta ![]()
Dcera me nevlastni sestry si takhle natajno vzala pritele. Jeji mama se to dozvedela az za nekolik mesicu z Facebooku, kdyz to tam dcerka dala.
Nutno rict, ze to pro ni nebylo zrovna prijemne prekvapeni. Takze bych k tomu rekla - reknete to alespon rodicum! ![]()
@aleba píše:
10 litrů za to, že oddávající dorazí na „naše“ místo? Celkem dost tedaSvatební balíček v řecku vyšel kolem patnácti, to už není takovej rozdíl
+teda letenky, hotel a tak… ale to už je vlastně svatební cesta
ne, tomu oddávajícímu platíš jen 1000 za obřad mimo úředně stanovené místo (nějčastěji obřadka). ale (obvykle) musíš zaplatit majiteli místa. na obřad jinde totiž musíš mít výpis z katastru (btw. dalších min.100kč, u nás 300) a podpis majitelů (všech) že souhlasí. pokud nechceš nic moc platit, je dobré vybírat místa, které mají v majetku příspěvkové organizace - ty si nesmí za to nic říct
my na to přišli až zpětně - měli jsme to v parku místní nemocnice (vypadá jako zámeček a má krásný park, tak jsme překousli i to, že je to zrovna nemocnice) a oni že za to nic nechtějí. pak se ukázalo, že ani nesmí chtít ![]()
ja blbec jsem se prehlidla u spravniho poplatku
jsem pridala nulu. Ale co jsem se bavila s kamaradkou, tak prave rikala, ze obrad mimo matriku ji bude stat tech 10tis. Berou se v divadle
Ahoj, včera mi přítel oznámil, že by taky rád tajnou svadbu (my 2 a svědci s partnerem). A já jsem zmatená jako lesní včela
Všechno to začalo, že plánujeme prcka a mě se moc nezamlouvalo, že bychom nebyli svoji. Tak mi dal tento návrh. Jenže nedokážu sama sebe přesvědčit, že by mě to dodatečně nemrzelo. Vím, že z obou stran by byli rádi, kdybychom to tak udělali. Dnes jsem to i tak nějak naznačila mojí mamce a ta říkala, že ať na ní nekoukám a udělám jak chci…tak to mám 50 na 50, chvíli jsem rozhodnutá, že do toho půjdem, ale pak mě přepadnou výčitky
![]()
P. S.: Píšu anonymně, aby to kdyžtak bylo fakt tajné ![]()