Svatba v Dubaji

Anonymní
14.3.13 11:58

svatba v Dubaji

Ahoj dámy, chtěla bych se zeptat, jestli jste některá měla svatbu v Dubaji?
Omlouvám se za NN, ale chodí sem švagrová, která trpí utkvělou představou, jak nám bude svatbu organizovat 8) Netuší, že naše plány jsou malinko jiné a ona se svojí svatební dobročinností do nich nijak nezapadá :mrgreen: Tohle zjištění by u ní mohlo vyvolat hysterický záchvat, tak se mu snažím předejít. Stačí, když ho zažijeme pak :P
Ne teda, že bychom chtěli svatbu v zahraničí kvůli švagrovce, to rozhodně ne. Je to naše přání a představa, i vzhledem k ne příliš ideální rodinné situaci na obou stranách. Na druhé straně to nechceme odbýt jen na úřadě. Představa je Dubaj (ne podmínka), tak jsem se chtěla zeptat na zkušenosti. Pokud se některá podělíte, budu moc ráda. Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
14.3.13 12:11

Zakladni dotaz - chcete ji tam opravdu mit i legalne a papirove platnou? nebo si tam udelat obrad pro sebe a papiry podepsat a vyridit v CR?
Protoze zarizovat papirove svatbu v zemi mimo EU je dost silenost… :)
Mam manzela cizince z mimo Eu a papirovani kolem svatby me stalo hodne nervu, casu i penez - v podstate nechapu, proc by to nekdo podstupoval dobrovolne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.13 12:11

Zakladatelko, ta dubaj ve me vyvolava pocit ze si beres chlapce ze Zalivu :mrgreen: za me rikam, svatba v zahranici rovna se MEGA papiru, navic v Dubaji byste spolu nemohli byt pred obradem na hotelu ve spolecnem pokoji. Neni lepsi udelat papirovy obrad tady, usetrit se prekladu a papirovani, a do Dubaje si jet uzit libanky?

• Citovat
  • Upravit
1695
14.3.13 12:37

I v čr se lze vzít bez rodiny, my prostě taky odjeli na víkend po čechách a vrátili se jako manželé - všichni to vzali v pohodě. A pak líbánky kde budete chtít, klidně v dubaji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.13 12:38

No já právě netuším co to obnáší, proto ten dotaz :D
Ale když to jde na Maledivách, Seychelách a pod., tak snad i v Dubaji, ty krajiny jsou také mimo EU…
Klidně bychom mohli papíry vyřídit v CZ (oba jsme CZ), ale chtěli bychom prostě mít obřad někde na pláži, v teple, jen ve dvojici. Třeba jako prodloužený víkend. Tím pádem bychom neřešili ani „oddělené“ bydlení, oficiálně bychom přišli jako turisté, takže v tom problém nevidím, už jsme tam byli několikrát, zas tak ortodoxní nejsou :)
Některé cestovky se vyloženě specializují na svatby v exotice, jenže my nemáme tolik času, abychom letěli na dva týdny na Maledivy… A Dubaj jsem tam nenašla. Nabízejí ještě Řecko, ale to zas nechce přítel…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 12:40

@aleba jj, já vím, jenže my bychom chtěli samotný obřad v zahraničí, prostě užít si to společně někde jako dvojka v příjemném prostředí spolu a hned to spojit s líbankami:) i když jen krátkými :palec:

• Citovat
  • Upravit
767
14.3.13 12:40

Souhlasím s Ali-Ali, taky mám manžela cizince ze „třetí země“ a vyřizování papírů ve mě opět probouzí noční můry a to už je to 6 let…
Zkus se zkontaktovat s českým zastupitelství v SAE (http://www.mzv.cz/…d/index.html) a zeptej s ena konkrátní podmínky, jaké papíry potřebujete a s jakým ověřením případně, určitě ti tam poradí líp než tady ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
14.3.13 12:42

Spolužačka s přítelem se vzali ve Vegas, asi žádná super romantika, ale jim se to líbilo. Pak se dá odjet ěnkam k oceánu a užít si i tu romatiku.

Ohledně papírování nevím, ale tam to asi nebude tak horký jak v Dubaji. Možná bych vybrala jinou zemi, kde se snáz zjistí informace, co je okolo obřadu třeba, není tak kultirně odlišná a toho obíhání úřadů a podplácení úředníků bude třeba míň.

Mně by se líbila třeba svatba v Polynesii, ale na to bych teda neměla :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 12:47

@Aliki Děkuji za link, zkusím to :palec: tady jsem to zkoušela spíš proto, že holky zažijí a absolvují leccos, tak jestli náhodou některá nemá tuto konkrétní zkušenost ;) No uvidíme, možná přehodnotíme destinaci, když by to bylo moc komplikované…
@Mišanila Polynesie je překrásná, Vegas už je daleko, chtěli jsme něco blíž, co se dá absolvovat jako prodloužený víkend, SAE ideální, 6 hodin, přímé lety z Prahy… :palec: Ale pokud by ten zbytek měl být až příliš náročný, tak zvážíme

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
14.3.13 12:53
@Anonymní píše:
@Aliki Děkuji za link, zkusím to :palec: tady jsem to zkoušela spíš proto, že holky zažijí a absolvují leccos, tak jestli náhodou některá nemá tuto konkrétní zkušenost ;) No uvidíme, možná přehodnotíme destinaci, když by to bylo moc komplikované…
@Mišanila Polynesie je překrásná, Vegas už je daleko, chtěli jsme něco blíž, co se dá absolvovat jako prodloužený víkend, SAE ideální, 6 hodin, přímé lety z Prahy… :palec: Ale pokud by ten zbytek měl být až příliš náročný, tak zvážíme

Ta třeba to celé nebude tak náročné ani v tom SAE, zkus se ještě poptat jinde na netu, jestli s tím nemá někdo konkrétní zkušenost. Třeba na rodině. cz, tak se ví skoro všechno :) A když ne tam, tak na zastupitelství.

Jen bych se tam pak nějak divoce na pláži po obřadu nelíbala, mám pocit, že jsou na to docela hákliví ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 13:00

@Mišanila to jo, už jsme ta byli třikrát na dovolené a je pravda, že poprvé když jsem vplula na kafe v průhledné košilce s přítelem v zádech, tak na nás hleděli domorodci teda dost divně :mrgreen: Hlavně na mně :mrgreen: Takže určitě bychom neprudili nějakou přehnanou přítulností, tu si můžeme vynahradit pak na pokoji :lol: Jdu vyzvídat dál, díky za tip :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymkaaaa
14.3.13 15:32

Vdavala jsem se na Mauriciu a papirovani zadna hruza!
Od tak uzasne svatby by me par papiru neodradilo ani nahodou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.13 15:38
@Anonymkaaaa píše:
Vdavala jsem se na Mauriciu a papirovani zadna hruza!
Od tak uzasne svatby by me par papiru neodradilo ani nahodou.

Ale měli jste to přes agenturu/CK, ne?

• Citovat
  • Upravit
1.10.14 17:03

Ahoj holky..jsem tu nová a hned mám dotaz..
Prosím vás, mám přítele,,pochází z 3 země a byli jsme spolu v Londýně. chceme se vzít, v Dubai.. Četla jsem starší příspěvky mám i odkaz na naši ambasadu v Dubai ale… možná už s tím někdo zkušenost máte.. ohledně papírování atd… prosím poradte mi.. děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.14 17:55
@lenickahabib Ahoj, tak nevím jak to běží v Dubaji. My jsme narazili v podstatě hned na to, že svatba by nebyla právně platná, tudíž jsme se nakonec v květnu vzali na Mauriciu :palec:
@Anonymní píše:
Ale měli jste to přes agenturu/CK, ne?
ano, Blue Marlin, výborný servis :palec:
@Anonymní píše:
Zakladatelko, ta dubaj ve me vyvolava pocit ze si beres chlapce ze Zalivu :mrgreen: za me rikam, svatba v zahranici rovna se MEGA papiru, navic v Dubaji byste spolu nemohli byt pred obradem na hotelu ve spolecnem pokoji. Neni lepsi udelat papirovy obrad tady, usetrit se prekladu a papirovani, a do Dubaje si jet uzit libanky?

nakonec to vyhrál Mauricius a i když jsme původně chtěli prodloužený víkend, nakonec to byly dva týdny v ráji :mrgreen: Bylo to úžasné, papírů minimum, vše šlo díky agentuře hladce :palec: Nádhera, předčilo to všechna naše očekávání ;)

Zpětně děkuji za vaše odkazy a názory :kytka: Zakl.
PS: švagrová opravdu jančila jak dikobraz :mrgreen: ale už to vydejchala :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný