Svatba - za co si připlatit

5
22.7.26 22:43

Svatba - za co si připlatit

Zdravím, právě řešíme s přítelem svatbu na příští rok a pořád se na některých věcech zasekáváme. Snažím se najít věci, za které má cenu si připlatit a co za to nestojí. Uvažuju nad DJ, jsme s přítelem docela introverti a musím říct, že mi většinou nevyhovuje styl moderování co jsem viděla na jiných svatbách. Tak nevím jestli do této položky investovat a nebo si prostě udělat svůj playlist a zapnout ho na reprák, jakou s tím máte zkušenost? Další položka je kameraman, nejsme moc sentimentální a všechny ty videa mi nepřijdou dojemné ani něco co bych potřebovala mít, ale co jsem slyšela doporučení, tak je to prý must have, ale opět si nejsem jistá, jestli mi to za to vůbec stojí. Jinak hodláme ušetřit třeba na prstenech, o kterých víme, že by ho přítel nenosil a mně stačí zásnubní, dále nechci vizážistku, protože sama se ani nelíčím a taky se nám třeba něco vrátí na svatebních darech, které chceme jen ve formě peněz. Jak jste to měli na svatbě vy? Za co byste klidně utratili peníze a co vám třeba zpětně přijde úplně zbytečné? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15007
22.7.26 22:55

My měli jenom hudebníka, ne DJ, žádné moderování se nekonalo. Prostě dostal pokyn, kdy má pustit hudbu k tanci, kdy je pauza a tak.

Video jsem si nikdy nepustila, za mě zbytečnost :nevim:

A na líčení bych já osobně vizážistku zvolila. Taky se moc nelíčím, na vlastní svatbu jsem se líčila sama a vždy, když koukám na fotky, tak si říkám, že jsem si tu vizážistku měla zaplatit :nevim: Chybí mi na těch fotkách takový výjimečnější vzhled

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9932
22.7.26 23:00

Neměli jsme ani DJe ani kameramana, jen fotografku a stejně jsme na fotky kukli asi jednou. Šaty jsem měla společenské, které jsem využila i několikrát po svatbě, prstýnky celkem zalevno, celá svatba vlastně dost skromná, zařízená během měsíce od okamžiku, kdy jsme se rozhodli, že se vezmeme :mrgreen: Příští rok to bude 20 let a nikdy jsme nelitovali, že byla svatba „moc obyčejná“ nebo že by chybělo to či ono
Ostatně na honosnosti svatby kvalita budoucího manželství nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
22.7.26 23:17

My jsme si nevšedně připlatili za květinovou výzdobu a bylo to nejlepší rozhodnutí.
Od svatby máme dost let a pořád mám s tou vůní spojené vpomínky. Ale neznám nikoho, kdo by to měl stejně-naopak je to položka, na které se všichni snaží šetřit.

Naopak jsme neměli DJe, jen pouštěče. Za ty moderátory mi kolikrát bylo na jiných svatbách trapně. Kameraman je za mě taky zbytečný, stačí fotograf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.7.26 23:20

@Grumpy67 tak to máme stejně, chci mít hodně květinovou svatbu, takže to si klidně připlatím. S názorem na moderaci souhlasím, ale asi tam chceme takový ten botový kvíz, který někdo musí moderovat, tak nevím kdo se toho zhostí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
23.7.26 05:33

Nejsem uplne introvert, ale netouzila jsem, jak na me sto oci kouka pri tanci, polibku, obede, trapnych otazkach… Takze jsme meli hodne netradicni svatbu bez vecerniho moderovaneho programu. Bylo to i kvuli nasemu a dalsim detem, bylo jich tak tretina. Meli jsme ji na miste, kde po obradu byl jen raut a program na tom miste, ktereho jsme se zucastnili spolecne se svatebcany, jinak byla volna zabava a bylo to super. Mela jsem teda vizazistkua kadernici, protoze orave kdyz se take nelicim, tak jswm chtela, at je to na svatbe vyjimecne. Saty jsem nemela klasicke svatebni, ale spolecenske, ne ciste bile, vyuziju je i ted a k tomu mistu krasne sedly. Fotografku jsme meli jen na predobradove foceni v tom miste a obrad, pak se najedla a zmizela. Vecer jsme meli posezeni pro par nejblizsich u nas, pak jsme jim akorat tedy zaplatili hotel v okoli. Pro me idealni svatba, nestala takove penize a zariven jsem se nemusela pretvarovat, jak me bavi hry nebo proslovy. No a samozrejme nestala tolik penez, jako klasicka svatba. Nenechte se vmanipulovat do nejakych musthave a tradici kvuli babickam a dalsim svatebcanum. Udelejte to tak, aby to bylo prijemny vam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
23.7.26 06:38

Hele za mě spousta věcí je zbytečná. Za mě stačí vytvořit playlist v mobilu, který bude k dispozici všem, aby mohli přidávat písničky vlastní. Moderátor- toho se může zhostit někdo z rodiny/přátel, ale záleží, jak si to všechno představuješ. My měli především losy, nějaké hry nás nebaví. Čím se lidi hodně bavili, tak to bylo hélium (jak děti tak dospělí), fotokoutek. Co se týče vizážistky- já se také běžné nemaluji, koupila jsem si odpovídající bb cream, pudr, tvarenku a řasenku a namalovala se sama (pár dní před svatbou jsem si to zkoušela), to samé vlasy.
Co se týče kytek, tak svatbu jsme měli v říjnu a to v tu dobu kvete ještě hodně kytek, takže všechny jsem natrhala a připravila sama, včetně své.
Za co jsem ráda, tak za fotky. Měli jsme skvělou mladou fotografku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14801
23.7.26 07:00

Kdyz uz nic, tak pokud se nelícíš, tak vizážistka opravdu stoji za to. Jeden den v životě byt hezky nalíčena je super :D dale, pokud si pozveš hosty, tak spousta žen se ale líčí a nalíčena ti přijde a daji si extra záležet, protože půjdou mezi lidi, tak prece jako nevěsta nebudes “ošklivé káčátko”. Opravdu dobre líčení cloveka uplne promění a kor, kdyz na to u tebe lidi nejakou zvykli a prijdes nalíčena, spadne jim brada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2278
23.7.26 07:50

DJ jsme měli, za ty prachy to nestálo, teď bych vzala playlist. Video jsme neměli a nechybí mi. Vizážistku rozhodně ano, udělá z tebe krasavici a ty chceš přece na vlastní svatbě vyniknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
23.7.26 07:51

My jsme měli jen fotografku-známou. Kytky - pivoňky ze zahrady :) namalovala jsem se sama, na noc jsem si natočila vlasy a nějak je lehce sepla sama (mám vlasy do pasu) - běžně se líčím sama a u kadeřice jsem nikdy nebyla, věděla jsem, že bych se necítila dobře, kdyby mě nalamoval někdo jiný (=jinak než jsem zvyklá) a kdyby mě někdo česal, to by mi taky vadilo.
Hudby jsem si sama dala do PC asi 400 MP3 jen od kapel, co mám ráda a poslouchám (=aby mi tam někdo nepustil „jede jede mašinka“ :roll: ), aparaturu jsme teda měli zajištěnou přes známé a hudba prostě hrála sama.
Video jsme neměli žádné, zpětně by mi nevadilo, kdyby někdo natáčel přímo obřad - to jsem byla myšlenkama úplně mimo, tak bych se na to mrkla, jaké jsme to vlastně měli (ale stačilo by mi i kdyby to nahrál nějaký kámoš nebo strejda na mobil).
celkově jsme měli celkem nízkonákladovou svatbu, cca 35-40tis, hostů asi 40-50, všichni od obřadu, před oběd až do noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.26 08:02

S vizážistkou souhlasím, jemné líčení určitě neuškodí :). Jinak my neměli žádnou z „tradičních“ aktivit, žádné zametání střepů, krmení polévkou, hry, tomboly apod., ale měli jsme kapelu, za tu jsem ráda. Výzdobu mi dělala švagrová, fotila kamarádka, kameraman mě ani nenapadl, neměli jsme dort. Možností, jak svatbu udělat je spousta, nejdůležitější je, abyste si ten den užili hlavně vy dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36638
23.7.26 08:05

Měli sme kapelu, rozhodně lepší než DJ. Na nějaký ohlášení teď se bude dít to a to byli svědkové.
Nějaký decentní líčení bych vyzkoušela a uvidíš. Kameramana sme neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13123
23.7.26 08:39

Jsem taky introvert a z DJ jsem měla vždy podobný pocit, jak ty říkáš. Ale v rodině máme i dost extrovertů, kteří to dovedou rozjet a dirigovat, pokud je potřeba.
Jestli hodláš mít něco jiného, než oblečení denní potřeby, tak vizážistku nebo prostě nějakou kosmetičku, co tě nalíčí, si určitě najmi a ještě klidně obětuj peníze na nějaký zkušební pokus.
Pokud jde o video, tak tam má dle mého cenu max obřad. Z mého pohledu to ale taky není nutnost.
Fotograf určitě, pokud nemáte nějakého dobrého amatéra v rodině.
Určitě bych utratila peníze za to, aby se mi hosté cítili chtění, v pohodě, najezení a zabavení.
Takže žádné proluky ala jedeme na focení a bavte se sami a čekejte si hlady před místem na jídlo, jak dlouho se nám zachce, jídlo nevybírat jen dle preference nevěsty a ženicha, ale aby chutnalo všem a to včetně nějakých občerstvení, nedělit hosty na první a druhou kategorii, alespoň na oběd mít zasedací pořádek, aby třeba vlastní babička neskončila někde na konci stolu vedle někoho, koho vůbec nezná a u snoubenců seděla kamarádka tchyně a podobně. Hodně se dá ušetřit na alkoholu, tam záleží na tom, jak moc se v rodině pije.
Taky bych asi vybrala jídlo podle toho, zda si myslíš, že to stihnete na čas nebo bude potřeba ohřívat. Na svatbě se často stane, že hodinka sem, hodinka tam a některá jídla se k ohřívání nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
23.7.26 08:53

My se s mužem shodli, že rozhodně nechceme šetřit na jídle :pankac: když je na svatbě dobré jídlo, všichni si to užijí a hezky na svatbu vzpomínají. Naopak jsem zažila svatby s jídlem nic moc a to pak je celá svatba naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
23.7.26 08:59

Pro kazdeho je potřebné nebo zbytecne neco jine, to si musite rozhodnout vy. Pro me je zbytečný uplne vsechno, co tu kdo psal. Kamarádi zase vsechno považovali za důležité a meli agenturou organizovanou každou vterinu, kazdou dekoraci a kazde sousto jídla… to ma každý jinak, udělejte si to podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný