Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
prosím radu
Na svatbu máme pozvaných 40 lidí, kolik kg si myslíte, že stačí??? Paní, co dort vyrábí mi psala, že 9-10kg, ale to se mi zdá strašně moc…
Díky za rady Maruška
Ahojky! NO ono to není moc…to máš prakticky 400g na jednoho…což je u pěknýho kousku normál…a pokud byste chtěli dávat kousek dortu do výslužky tak Vám nezbyde…pro 40 lisí je to normální.. ![]()
My jsme měli kolem 30 lidí, já už si to nepamatuju přesně. Dort jsme měli jeden velký, normální, ne poschoďový. Asi tak jako spodní patro toho tvého
Stačilo to úplně v pohodě, ještě nám zbylo.
Ono hosti většinou po dost sytém obědě nemají chuť ještě na dort, navíc my měli ještě chuťovky, cukroví, potom raut.. Takže jsme byli všichni dokonale přežraní.
Já si myslím, že by ti bohatě stačily ty spodní dvě patra, popř. udělat menší obvod, když chceš takhle vysoký
Záleží, jestli chceš, aby vám něco zbylo.. My nechtěli, měla jsme jídla ažaž
A do výslužek jsme dort nedávali - tam se dává u nás jen cukroví a rozváží se pár dní před svatbou po rodinách - dort jsme si vyzvedávali čerstvý v den svatby ![]()
Příspěvek upraven 31.03.11 v 09:04
Ahoj, já měla svatební desetikilový a k tomu další čtyři (každý měl 3 kila). Bylo nás cca 60. Co se nesnědlo, se rozvezlo a rozdalo po výslužkách. Třeba rodině a blízkých příbuzným jsem fakt dala do výslužky pěknej kousek a vypadalo to i moc dobře. Vyšlo mi to akorát, nic nezbylo. Dorty sem teda měla vynikající, takže šly na odbyt fofrem. Ještě záleží na tom, jaké bude počasí (když je moc teplo, tak se fakt moc nejí). Jen bych se já osobně bála té čokolády a toho, že bude moc teplo. Já totiž měla dort vytažený venku asi tři hodiny a každej si pak krájel a bral co chtěl. Jinak je dort krásnej a s velikostí bych se nebála.
Příspěvek upraven 31.03.11 v 09:16
Určitě se dá design dortu upravit, mít jen tři patra a menší obvod. Máme také raut, zákusky, guláš,..no prostě „žranice“
a proto si říkám, že ten dort by měl být hezký dobrý, ale ne asi žádný obr ![]()
Ahoj,
nevím kolik vážil náš dort, ale měl 3 patra a celý to dolní patro nám zbylo…měli jsme 60 lidí…každý si dá kousek, je zbytečný to s velikostí přehánět…
Přikládám foto…
Záleží co budete mít k obědu, pokud hutnou českou klasiku, tak už je potom nějaký flák dortu celkem sebevražda
Já osobně jsem si musela nechat povolit šaty a to jsem měla jen malý kousek ![]()
Děkuji KLaaras
Myslím, že dort je nutnost, ale nebudeme to přehánět
Ahojky, nás bylo kolem 60 a měla jsem velký 3patrový dort, panenku, srdce pro rodiče, a mamka nechala jako překvapení udělat ještě vějíř. A nakonec byli všichni tak přeslazení, že se snedlo jen 1,5 patra z hlavního dortu. Takže se zbytek rozdal nebo dojídal později. A to mám kousek schovanej i na mrazáku.
Všichni už se pak ptali kdy bude nějaký maso
Člověk má vždycky strach, aby nebylo málo, ale ono to málo vážně stačí, my měli zbytečně moc.
Příspěvek upraven 31.03.11 v 09:11
Madi, my nemáme oběd- Svatba je ve 14h a pak se jede rovnou pařit a je ten raut… tak snad se všichno dost nají??? ![]()
Maruško, ten váš dort je jinak nádhernej
…já bych ho vzala…víš co zamrazit se to dá vždycky! Já jsem pro veliký dorty, navíc pokud máte fakt odpoledne a pak raut tak se to určo sní!
Gratuluju moc ke svatbě a přeju aby Vám to všechno krásně vyšlo ![]()
Tak to jo, to je jiná. To se pak určitě sní na rautu ![]()
Holky a zamrazit dort jde??
To si neumím představit, i když by se nám to leckdy hodilo ![]()
Příspěvek upraven 31.03.11 v 09:15
Běžně se počítá 200g na osobu, tedy pokud je to dort domácí, v cukrárnách počítají 100g na osobu a je pravda, že na svatbě je jídla hodně, takže ta porce bývá menší. Záleží, jestli chceš ještě do výslužek.
Dice
moc děkuji! Už se to blíží, moc moc se těším. Asi jako každý
Hlavně, ať vše klapne a lidi se baví, Příjde i Kouzelník ![]()
A držely jste se tradic? Něco modrého??? Nevím moc, co? jedině podvazek…