Svědění a pálení do vchodu pochvy

Anonymní
1.9.20 03:40

Svědění a pálení do vchodu pochvy

Holky, jak uz je napsano v nadpisu, tak nevite z ceho to je? Dnes jsem se vzbudila a mam dojem, ze se tam dole udrbu. (Sexuální zivot zatim neziju, je mi 17) nikdy jsem nic takoveho nemela :think: :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3032
1.9.20 04:05

Může to být zánět, kvasinková infekce - nejlépe posoudí gynekolog. Na zmírnění si kup něco v lékárně, mi pomáhá jenemazol. Jo a nedrbej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
1.9.20 04:42

Můžeš mít nějaký zánět, třeba z bazénu. Zajdi si ke gyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
1.9.20 07:07

Kvasinky? Vem si endiaron a hned se to spraví. Stačí jeden až dva dny třikrát denně. Pokud by se nespravilo, šla bych na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
meduzka23
1.9.20 07:54

@Semtex endiaron? 8o Na gyndu jdi hned.

• Citovat
  • Upravit
14946
1.9.20 09:28

@meduzka23 je proti kvasinkam, má to i v pribalovem letáku a mne už několikrát zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
meduzka23
1.9.20 09:49

@Semtex To jsem vůbec nevěděla. Díky za tip.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
1.9.20 10:21

Endiaron jsou tabletky na střevní dezinfkeci, s vaginální mykozou neudělají nic.

Zajdi do lekárny třeba pro canesten, nebo jiné antimykotikum - zeptej se lékárnice a maž se alespň týden. Případně k tomu ještě přihoď probiotické vaginální globule a ty alikuj dovnitř, pokud nemáš extra pevnou panenskou blánu, tak by to mělo normálně jít.

Nemyj si klín mýdlem a nepoužívej žádné vaginální výplachy. umávej se jen něčím dostatečně kyselým určeným na intimní hygienu.

pokud používáš vložky, tak najdi nějaké hypoalergenní, bez parfemace, zvlhčujících gelů a podobných nesmyslů. To samé u intimek a toaletiního papíru. Čím více chemie v hygienických pomůckách, tím větší šance, že narušíš rovnováhu své pochvy, její samočistítí a samoudržovací superschopnost a pomnoží se ti tam nějaké nežádoucí kvasinky.

Nenos následující týden příliš upnuté kalhoty - ideální jsou sukně, nos pouze bavlněné spodní prádlo a při praní ho nezinfikuj. Upnuté kalhoty a spodní prádloz umělých vláken zapařují tvůj klín a zvyšují riziko toho, že v pochvě nad žádoucími.

jinak téměř každá žena občas nějaký podobný zánět prodělá - jsme holt evolučně nastavené na úplně jiné prostředí, než v jakém žijeme (volně dýchající klín a omývání pouze vodou, při menstruaci látky či přírodní materiál) a tak s tím je někdy mrzení.

Pokud se ti to bude stávat v době, kdy budeš žít sexuálním životem, je potřeba přeléčit i partnera - mazat stejným antimykotikem, které zabírá i tobě - a to ještě 5 dní po vymizení příznaků a do té doby používat kondom.

Pokud by se ti obtíže neupravili po nějakých 3 dnech usilovného mazání antimykotikem, jdi na gynekologii.

V lékárně vůbec nemá smysl se stydět - lékárnice určitě už něco takového taky prodělala a u lékárníka to řešila jeho partnerka. Jedinný kdo by s tím neměl zkušenost je důsledně homosexuální lékárník a nebo lékární- mnich :-D Ale i ti tomu rozumí a řeší to s klientkami každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
1.9.20 12:13

@Ou kvasinky ale sídlí zejména ve střevech a když se přemnoží, dostanou se, kam nemají ;)

navíc já to mám vyzkoušené a za den dva je po problémech, jinak bych to tu nepsala. Takže než “tři dny usilovně mazat” (jak a kde, když je člověk třeba v práci, ve škole nebo někde? To má ta holka chodit o přestávce s mastí na záchod?) a modlit se, aby to dobre dopadlo, tak je rychlejší spolknout ten prášek a úleva nastane v podstatě hned. Vážně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí