Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, já to měla po ATB taky, doktorka mi doporučila nějaké tampony co obsahují laktobacilky - k dostání v lékárně, ale jak se jmenují jsem zapomněla
, jinak jsem dostala ale nějaké mastičky do pochvy LOMEXIN a ten je na předpis.
Po atb to je normalni.Nejspis to budou kvasinky,v lekarne koupis volne spoustu pripravku-Candibene,Canesten,Gyno pevaryl…Pokud by nepomohlo tak k dr.
Příspěvek upraven 20.03.12 v 06:46
Antibiotika vždy naruší mikrofloru v těle. Tak to určitě souvislost mít může. Ty vaginální čípky nebo globule volně prodejné jsou. . .
Děkuju moc. Jste rychlíci
Třeba ten Canesten?
Ale to je jen jedna tableta, chtěla bych spíš něco čeho je víc, na víc dní. Na jeden den domu tedy moc nevěřim
Koukám že ty atb je svinstvo pěkné ![]()
Gyno Pevaryl je na tri dny myslim a je tam i krem. Candibene ted nevim.
Oni ti v lékárně poradí. A přístě je dobr si s ATb koupit lactobacily ![]()
me se to ted po atb taky stalo. koupila jsem si rosalgin na vyplach, clotrimazol krem a lekarnice mi doporucila jeste nejaky vag. tablety. za dva dny bylo po problemu ![]()
ahoj, s ATB jím už vždy nějaké lactobacily, jinak to dělá tyhle problémy co popisuješ. Jen mimochodem, začala jsem na srovnání cyklu (chtěla bych otěhotnět)užívat Duphaston deset dní v měsíci a nestačila jsem se divit
svědění, pálení, šílené, nejhorší když jsem šla na malou, to bylo fakt něco. Pořád jsem si říkala, že to přece nemůže způsobovat, a vida může. Nyní mám před sebou poslední cyklus, ale už jsem si zašla na gyn a mám změnu na Utrogestan, tak jsem zvědavá. Koupila jsem si Canesten tu jednu tabletu a během jednoho dne to bylo pryč, takže i ta jedna tableta zabírá ![]()
Ainy píše
Gyno Pevaryl je na tri dny myslim a je tam i krem.
Určitě mohu doporučit výborně zabere krém můžeš použít pokud se ti svědění zopakuje hned zabere ![]()
Taky jsem brala Penbene a bylo to naprosto šílené. Je to i v příbalovém letáku, že to souviset může. Odeznělo to cca 10 dní po vysazení. Pardon, po dobrání atb.
mam to bohuzel,od porodu co mesic…takze vim,jiste co na to plati!candibene,canesten a podobne…hlavne se ted vyvaruj sladkemu…a pivu,,,to taky podporuje rust kvasinek.A pozor na prenos na partnera,,pak se toho nezbavite
Ještě si skus koupit nějaký probiotika, ať se ti navrátí ty příznivé bacily ve střevech
Jinak mě tohle trápí od porodu co 2 měsíce a jednou jsem ani nechodila na wc abych mě to nebolelo nepálilo a nesvědilo. V lékárnách je spousta globulí na volný prodej
Emilie píše:
Taky jsem brala Penbene a bylo to naprosto šílené. Je to i v příbalovém letáku, že to souviset může. Odeznělo to cca 10 dní po vysazení. Pardon, po dobrání atb.
Já jsem na Penbene alergická díky bohu ![]()
Docela pomůže v takových případech zavést si tam trochu bílého jogurtu s živýma kulturama, zchladí a pomůže obnovit tu mikrofloru, no ale hlavně to uleví od toho svědění!
(plus pak něco z lékárny…)
Zdravím.Je to dva necelé dva týdny co jsem dobrala poslední Atb-Penbene. Od pátku mám svědění, výtok nemám. Ale stupňuje se to. Je možné že to je po antibiotikách? Slyšela jsem, že narušují tu floru v pochvě. Jinak určitě zaběhnu do lékárny pro nějaké globule, jestli jsou teda volně prodejné.
Myslela jsem si, že to mám od holení, někdy se mi to stává ale tohle asi bude něco jiného