Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@cvrcek 1906 já mám atopický ekzém a kůži na hlavě strašně přesušenou, i když se mi vlasy mastí. Úplně nejvíc se mi osvědčil Alpecin proti lupům, teď nevím přesné označení. Je sice dražší, ale úleva hned po prvním použití. A ano, lupy svědí, jak kdyby měl člověk tu hlavu zavšivenou
Ano lupy svědí ,mě u dcerce každé druhé mytí umyju hlavu octem a pomáhá to.
@Ennny no za zkoušku nic nedám. Hlavně když to pomůže. Nějaký speciální ocet, nebo stačí co koupím v obchodě?
@cvrcek 1906 normálně klasický nejlevnější ocet,ale jablečný zas příjemněji voní ,ale nejdřív zkus ten obyčejný jestli to zabírá a pak kup jablečný, ať je malé líp ![]()
Na tohle mi výborně zabírá šampon na seboreu
https://m.heureka.cz/…orea-150-ml/
Střídám s tuhým šamponem od Soaphoria. Bohužel dnešní šampony mají v sobě spoustu přísad, které časem můžou vadit.
@Ennny zkusím to, juknu, co mám doma, popřípadě zítra koupím a hned zkusíme. Snad to bude lepší. Děkuji ![]()
@cvrcek 1906 toho octa hlavně jen pár kapek tak do litru vody. Tím přelít vlasy po umytí, nesplachovat a vysušit. Okyselí to Ph, ale proti lupům většinou nepomůže. Neutralizuje to veškeré chemické procesy ve vlasech.
Mně doktorka poradila šampón Linola. Dcera měla citlivou pokožku hlavy a seboreu. Pomohlo to.
Může mít na hlavě kvasinky. Jestli se třeba v čepici víckrát spotila tak se jim pak daří. Moje dcerka to tak měla v létě. Koupila jsem v lékárně šampon od uriage a po prvním umytí byl poznat rozdíl.