Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To vypadá na nějakou alergii nebo reakci na ty přípravky. Kdyby to byla plíseň, tak to za tři dny nezmizí. Pomohlo by nehty sundat, aspoň na čas
Podle délky mě napadá, že máš nalepené tipy, tak možná alergie na to lepidlo na tipy? Možná bych zkusila jen gel na přírodní nehet bez prodloužení?
@Anonymní píše:
Ahoj.. hrozně mě první 3 dny po manikure (umělých nehtech) svedi prsty.. dřív jsem chodila k Vietnamce na akrylové a vše v pohodě.. po roce najednou se mě objevila svědivost prstu, tak jsem změnila nehtařku a sla k české paní co děla gelové nehty.. Svědění asi na 3 měsíce přestalo a pak po další aplikaci nehtů se zase rozjelo..
Svědí me lůžka, dělají se mi puchýřky. Za 3 dny ale vše přejde a je to ok..
na co by to mohla byt alergie? Zkoušeli jsme u nehtarky nedávat různé přilnavače atd, ale stejně to je..
Vzhedem k tomu, že máš nehty umělé, tak to vidím jako alergii na lepidlo. Já si dávám gel na svoje nehty a mám to v pohodě.
Jen si nejsem jistá, jestli ty puchýřky na prstu dávat do spojitosti s nehtama
. Tam bych to viděla spíš na alergii na něco jinýho, třeba mýdlo. Ale hlavně mi to přijde jako potničky.
V každém případě bych ty umělý nehty ale sundala.
Me se tytez puchyrky obcas delaji na dlani a svedi to teda jak cert.
Umele nehty nemam, takze si nemyslim, ze by to melo s nima spojitost. Co to presne je nevim, nikde jsem s tim nebyla. Ale na to svedeni mi nejvic pomaha antibakterialni gel, asi ten alkohol v tom. Fenistil nic (a to na nej normalne nedam dopustit), takze si nemyslim, ze to je nejaka alergie.
@broskvová zmrzlina píše:
Podle délky mě napadá, že máš nalepené tipy, tak možná alergie na to lepidlo na tipy? Možná bych zkusila jen gel na přírodní nehet bez prodloužení?
Ty tipy byly ale nalepené jednou a pak už jen chodím na doplnění ![]()
A co na lampu? Já jsem si teď objednávala sadu na rocklac, a tam je napsáno u lampy (a i u těch ostatních sra. či. ček), že pokud se vyskytne nějaký podráždění, vyrážka, svědění nebo puchýřky, hned přestat používat a jít k doktorovi. Z toho usuzuju, že to není moc sranda, sundala bych to hned a šla k doktorovi.
Edit - aha sorry, stará diskuze. Jak to dopadlo?
Ahoj.. hrozně mě první 3 dny po manikure (umělých nehtech) svedi prsty.. dřív jsem chodila k Vietnamce na akrylové a vše v pohodě.. po roce najednou se mě objevila svědivost prstu, tak jsem změnila nehtařku a sla k české paní co děla gelové nehty.. Svědění asi na 3 měsíce přestalo a pak po další aplikaci nehtů se zase rozjelo..
Svědí me lůžka, dělají se mi puchýřky. Za 3 dny ale vše přejde a je to ok..
na co by to mohla byt alergie? Zkoušeli jsme u nehtarky nedávat různé přilnavače atd, ale stejně to je..