Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No ja uz bych spis zkusila bephanten, nez sudocrem, ale chapu, ze ho doma nemas…,ale stejne bych rekla roupy, popraskane to ma, ze se drbe…,ale tezko rict, bude muset ve ctvrtek rict doktor, verim, ze to zitra nejak zvladnete, ale sudocream fakt nevim, ten vysusuje
@Melodie91 děkuji za odpověď. Ona se ale nijak nedrbe, že by to měla poškozené (popraskané) z drbání. V noci taky spí klidně a na nic si nestěžuje.
Bepanthen bohužel nemám.
Já bych ji klidně namazala tím krémem a uvidíš.
Kdyby nepomohlo tak doktor.
Mohla něco chytit na wc ve škole…
Ahojky, to záleží i jak to vypadá okolo tech prasklinek, je to růžové, lehce nateklé? V tom případě bych se toho clotrimazolu nebala, dej jen tenouckou vrstvu. Jinak je každopádně na malé prasklinky dobry použit sudocream, který trosku vysuší. Takze záleží na tom, já mám jinak výbornou zkušenost s imazolem. Taky v tenoucky vrstvě. Lékárny jsou kdyžtak zítra otevřené, tak bych se zkusila třeba i poradit tam, na nějakém oplachu/ sedací koupeli. Každopádně ve čtvrtek k doktoru.
Ať je brzy lépe
@Mystery-lady děkuji za tip na ten Imazol, zkusím zítra lékárnu.
V okolí prasklinek růžové, ale nateklé asi ne.
Taky si myslím, zda něco nechytla ve škole na WC.
Děkuji za rady.
Ja bych ji mezi nohy sudocrem necpala, narusi to mikrofloru. Jen na zadek. Spis ten clotrimazol ![]()
@Anonymní píše:
@Mystery-lady děkuji za tip na ten Imazol, zkusím zítra lékárnu.
V okolí prasklinek růžové, ale nateklé asi ne.
Taky si myslím, zda něco nechytla ve škole na WC.
Děkuji za rady.
sudocream i Imazol vysušují - to vůbec, dala bych ten Clotrimazol, je na tuhle oblast určený
@Markétka111 @stinga děkuji za názor. Uvidím, jak zítra případně máznu ten clotrimazol.
Jakýmkoliv Clotrimazolem nic nezkazíš. Ten výrazně zklidňuje, dej jí ho hned. Může to být kvasinka v kůži, nemusí být nutně původem „zevnitř“. To se pak vytváří právě prasklinky svědí to. Chudinka, držím palce ať jí to netrápí a skočte po svátku hned k tomu doktorovi.
@Markétka111 píše:
Ja bych ji mezi nohy sudocrem necpala, narusi to mikrofloru. Jen na zadek. Spis ten clotrimazol
Není pravda. Sudocrem se dává i na pipinku na zklidnění. Píší to v popisu produktu
@Jazmine píše:
Není pravda. Sudocrem se dává i na pipinku na zklidnění. Píší to v popisu produktu
Fakt? To je pro me novinka, ja vim ze obsahuje i dost aromaticke bylinky, aspon me vzdycky vonel a tak mi to z dedukce a zkusenosti neprislo vhodne, to se omlouvam
doma mam samy pindiky ![]()
Dobrý večer, maminky, prosím o radu, pokud se některá s tím setkala.
, děkuji
Mám dceru 7 let, včera večer těsně před spaním si stěžovala, že jí svědí zadek a „pipina“. Bylo to jen chvilkové a pak už dobrý, namazala jsem jí Sudocremem. Další den ráno šla normálně do školy a v poledne při vyzvednutí si stěžovala, že jí ve škole zase svědila „pipina“ a při čuraní pálil zadek. Doma celé odpoledne v pohodě a navečer opět svědění zadečku i pipiny. Napadly mě hned roupy, ale ráno i odpo jsem kontrolovala stolici a nic jsem neobjevila. Teď večer po koupání jsem jí zkontrolovala že jí tedy opět namažu Sudocremem a všimla jsem si, že má lehce „prasklinky“ u zadečku, hráze a jednu ještě vepředu u poštěváčku. Myslíte, že jí ten Sudocrem pomůže a je to jen nějaké opruzení a nebo to může být nějaké kvasinkové (?) onemocnění? Zítra svátek, takže doktorka neordinuje. Mám tu ještě mastičku Clotrimazol AL 1% krém. V příbalovém letáku píší, že se může používat u dětí od 2 let. Myslíte, že bych měla namazat tím, že by pomohla spíše než Sudocrem? Zatím to je jen občasné svědění (3× za den) a pálení teď večer u toho zadečku, když jsem mazala Sudocremem. Děkuji za nějakou radu. Prosím anonym ohledně zdravotního stavu dcery a prosím některé, aby neřešily název pipinka a tak