Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dceru svědilo znaménko půl roku po kontrole, kdy bylo v pořádku. Byl z toho Suttonův névus. Čili nic nebezpečného, ale každého lékaře, který to znaménko viděl (a bylo jich dost), docela zaujalo. Až na kožní lékařku, která nás skoro vyhodila, proč s tím otravujeme (byly jsme u ní už ve fázi přeměny znaménka). A to předtím říkala, změně při změně máme přijít.
@JancaS84 píše: Více
@JancaS84 @Janča6 holky, vás dvě si tu v diskuzích pletu
teď jak vás vidím takto za sebou, tak jsem si to uvědomila. Ale obě jste moc fajn, tak to asi ani nevadí ![]()
Pardon za OT a teď k dotazu - nechci strašit, ale příbuznou svědilo a bylo to zhoubné, určitě bych nechala zkontrolovat raději a přeju ať je to ok.
@Amalthea píše: Více
Jj určitě bych to nechala znovu zkontrolovat. Taky jsme z toho měla trochu strach, ale naštěstí dobrý. Tak snad to bude i případ zakladatelky.
@Amalthea píše: Více
Ano, určitě nepodcenit. Ale taky rovnou nešílet, že je to automaticky špatné. Ale určitě bych zašla co nejdřív na kožní. Třeba u nás je objednání lhůta tak 2 - 3 měsíce, ale 2× týdně má pro neobjednané, kdy si proste člověk vysedí párhodinovou frontu.
@Janča6 Dobrý večer, a můžu se zeptat kde? potřebovala bych taky zajít. u nás mě objednala až za půl roku.diky ![]()
Stává se mi to, mám znaménko v místě gumičky kalhotek. Vždy mě to aspoň dokope na kontrolu znamének a zatím naštěstí vždy OK.
@Denisa212 píše: Více
Jilemnice. Ale také v Praze Bohnicích na Poliklinice Mazurská se aspoň před lety dala vysedět fronta.
@lucad77 píše: Více
To jsme zatím neřešili. Ono je vždy třeba rok a něco v klidu.
Nechala bych si ho raději rovnou odstranit, stejně na to budete pořád myslet. Z histologie se pozná, co to je. Jakákoliv chirurgie vas hned vezme.
Ahoj holky,
už asi 3 dny mě svědí znaménko na paži. Podezřele nevypadá - je asi 2,5 mm velké, světlé, jednobarevné, pravidelné, lehce vystouplé.
Na kontrole znamének jsem byla 3 měsíce zpátky, na toto znaménko se dívala a nic k němu neřekla, takže jej zřejmě nepovažovala na nebezpečné. Četla jsem však, že svědění znaménka může být příznakem rakoviny kůže, tak mám obavy. Je tu prosím někdo s podobnou zkušeností? Může svědet i benigní znaménko?