Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Přítel si vymyslel svíčkovou. Nakoupil si na to ale koupil úplně namletou zavařenou zeleninu. No a já to z toho neumím.
Když zeleninu sleju tak ze zeleniny nebude skoro nic. Jak s tím pracovat? ![]()
Kupuju buď zamraženou směs nebo si směs nakládám. Tohle pire bych nekoupila. ![]()
Do takového pokusu bych nešla. Šel by pro novou zeleninu. Zavařená je na bramborový salát.
@Kelsey1 píše: Více
Tak tohle bych tam rozhodně nedala. To je opravdu na minikousky ![]()
@Alpacass píše: Více
Je to hodně namletá zeleni. Ne nastrouhaná ale namletá. Já to vůbec nepoužívám.
Slévat. Jsem naučená dávat zeleninu na máslo a podlévat vývarem.
@Atisia píše: Více
Dala bych to s masem a kořením do trouby a upekla. Pak vyndala maso a přidala smetanu.
A ptala jsem se co je pire, protože to neznám. Kašovitá zelenina nebo třeba ovoce je pyré.
@Atisia píše: Více
Není to něco jako Halali…?
Někdo s tím svíčkovou dělá
@Venetia píše: Více
no přesně, já nějak nepobírám, jak by měla vadit mletá zelenina při přípravě svíčkové ![]()
Je to halali? V tom naložím maso nebo králíka, ještě tedy přidávám kořenovou zeleninu opečenou v základu. Vždyť to potom buď přepasiruješ přes síto nebo rozmixuješ tyčovým mixerem. Ničemu to přece nevadí. Ta zelenina ve finále dopadne stejne ať je na kousky, nastrouhaná nebo namletá.
U nás se do svíčkové dávalo halali, když jsem ještě žila s rodiči, byla taková jak kdyby do bíla, tak se to prý dnes už nedělá, máma ji asi 3× vařila co vím tak za poslední dva roky a vypadá jak z restaurace, dělá ji prý jinak než z halali jako kdysi, já svíčkovou neumím, muž vaří, ale svíčkovou ne, dávám si ji v restauraci občas a je jiná než do bíla a zelenina v ní nejde vidět, ale jen snad cítít.
Uvařit svíčkovou bych nezvládla, mně to přijde těžké, prý na tom nic není. Mám ji ráda, ale že bych ji musela jíst doma, tak to fakt ne.
Halali je strouhané.
Tohle bylo úplně do hladka.
@Kelsey1 píše: Více
Netuším nemá to nálepku.
Vůbec to nebyla šťastná koupě teda ![]()