Svíčková omáčka - recept

10.6.12 21:36

Svíčková omáčka- recept

Dobrý den, přítel chce uvařit svíčkovou a na netu jsou divný recepty. :D Nemàte někdo zaručený a hlavně jednoduchý recept? :) Děkuju moc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
10.6.12 21:42

NEvím jak se děla přesně, ja si dělám jen takovou rychlovku na cibulce osmažim kořenovou zeleninu, zalít vyvarem, povařit s bobkačem, přidat smetanu a rozmixovat dochutit, mužeš i citron. Normalně si myslim se peče maso na te zelenině a s vypeku pak děla omáčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
10.6.12 21:43
@luckalucka737 píše:
Dobrý den, přítel chce uvařit svíčkovou a na netu jsou divný recepty. :D Nemàte někdo zaručený a hlavně jednoduchý recept? :) Děkuju moc. :)

Maso (víceméně libovolné, nemusí to být zrovna hovězí svíčková) osmahneš na cibuli aby se zatáhlo, obložíš zeleninou (mrkev, celer, petržel - dávám fakt hodně), okořeníš (sůl, pepř, bobkový list, nové koření, tymián a jalovec pokud děláš zvěřinu) a dáš péct na cca 200°C na dvě až tři hodiny, prostě dokud není maso měkké. Vypneš a já nechávám odležet přes noc.

Vyndáš maso, vybereš koření (dávám do čajové kuličky, je to pak bez práce), rozmixuješ (tyčákem), uvedeš k varu, trochu zahustíš, já dávám moc zeleniny, tak nemusím zahušťovat, provaříš, tím prohřeješ i vložené maso a nakonec zjemníš smetanou.

A to je vše. Dobrou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.6.12 21:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
10.6.12 21:46

http://ekucharka.net/…a-na-smetane
Já jako totální kuchařka začátečník ocenila to video u toho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.6.12 21:47

Manžel ji vaří podle Babicy a je dokonalá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
10.6.12 21:50

:mrgreen: Tak sice nevím, jestli recept taky nebude divný, ono každý snad dělá svíci jinak. :D
Pokusím se co nejstručněji a nejjednodušeji…
Mrkev, celer, petržel, nakrájet na kostky, opéct na oleji nebo másle až trošku zezlátne, pak se přidá maso (nejlépe prošpikované slaninou) a ze všech stran opeče, jen tak lehce, aby se zatáhlo.
Zalije se to vodou nebo vývarem, osolí, přidá bobkový list, nové koření a celý pepř, špetka tymiánu a případně lžíce kompotovaných brusinek.
Vaří a vaří, spíš na mírném ohni a nebo ještě líp, peče v troubě, přikryté, dokud maso není měkké. To se vyndá stranou a omáčka se propasíruje, dochutí citronem, i cukrem, pokud máte radši sladší, přidá se smetana a kdyby to bylo řídké, dohustí se hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a dobře provaří.

Úplně nejlepší je ale maso naložit předem, klidně na pár dní, pak je masíčko luxusní. Ale i bez toho jde udělat dobrá svíčková. :)

Hlavně ať se to povede a chutná. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
10.6.12 22:08

zrovna dneska jsem dělala :mrgreen:

já teda to dělám takhle: večer předem prošpikuju maso, osoli, opepřim a pomažu hořčicí. na sádlo dám osmahnout cibuli a slaninu, zasypu hnědým cukrem a na to dám zatáhnout to maso, pak obsypu nastrouhanou kořenovou zeleninou a nechám chvíli zeleniinu provonět. nasypu koření (bobkováý list, nové koření, celý pepř) nechám vychladnout a dám do lednice. ráno šopnu do trouby na chvíli bez poklice, pak podleju a přiklopím na 200 peču asi 3 hodiny, podle masa, jak je měkký! když se vyvaří voda, trochu podleju, ale vždy jen, aby byla zelenina ponořená. když je maso jako dort, tak vyndám z trouby, maso nakrájim a zeleninu rozmixuju, přidám do omáčky trochu brusinek, trochu hořčice, dochutim citronoviu šťávnou, solí a cukrem azaleju smetanou. nehustím moukou - mám z toho spíš takový zeleninový pyré se smetanou a je to mňam! ;)

co se týče množství surovin - dělám to z cca 3/4kg masa, 3-4 velký mrkve, 2 petržele a půlka menšího celeru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
10.6.12 22:12
manžel je šikula, ten můj by to nedal… :P
@Raduš.ka44 píše:
Ten ať si myslí, co chce. Nemám ráda ani jednoho, ale miluju manželovo svíčkovou. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
10.6.12 22:46

Díky moc všem. Určitě něco vyzkouším. :)
Ps: a na kuře na smetaně nebo paprice by jste neměly? :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
10.6.12 22:48
@luckalucka737 píše:
Díky moc všem. Určitě něco vyzkouším. :)
Ps: a na kuře na smetaně nebo paprice by jste neměly? :))

Studenská verze : na cibulce rozpustite bujon, zaprašite paprikou, jakmile se rozpusti zalit smetanou, toť vše, pokud to chcete chutňejší vhoďte čínske instantní nudle :D

• Citovat
  • Upravit
1026
10.6.12 23:44
@Bohemund píše:
Studenská verze : na cibulce rozpustite bujon, zaprašite paprikou, jakmile se rozpusti zalit smetanou, toť vše, pokud to chcete chutňejší vhoďte čínske instantní nudle :D
:lol:

Slepice na paprice:
Na sádle zpěníme cibulku, zaprášíme hojně paprikou a zalijeme teplou vodou. Do tohoto základu vložíme naporcované kousky slepice, které jsme osolili a obalili v mouce.
Po uvaření maso vyjmeme. Do hrnce přidáme zakysanou smetanu, rozředíme mlékem, případně zahustíme záklechtkou. Provaříme a podáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.6.12 07:30

Já dělám kuře na paprice. Kuřecí prsa na kostičky, osmahnout na oleji, když se zatáhnou, posypu hojně mletou sladkou paprikou, osolím, opepřím, zaliju vodou a nechám vařit, dokud není maso měkké. Jsou to prsa, takže je to za chviličku. Pak zahustím, dochutím, přidám smetanu ke šlehání a je to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.6.12 07:31

@Lesina Tak to je jasný. :srdce:
@Dorothea Já bych to taky nedala jako on :lol: :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
11.6.12 08:23

rychlý a jednoduchý způsob: osmažit kus masa, zalít halali, vodou a vařit podle velikosti masa. Vyndat maso příp. ještě trochu vyvařit vodu, poprášit moukou a vmíchat smetanu. Přidat zpátky maso a ještě trochu povařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí