Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ![]()
Mám problém
Někde jsem založila recept na bezovou šťávu a nemohu ho najít
Bojím se, že než bych recept našla, tak bez odkvete ![]()
Proto Vás chci poprosit jestli někdo máte recept na dobrou bezovou šťávu, tak prosím pište. Na netu je jich sice dost, ale mamka dělala loni nějákou a nebylo to ono, byla řídká a měla divnou pachuť… Tak chci nějákej recept, kterej je vyzkoušenej ![]()
Předem děkuji ![]()
zkoušelas ses koukat na mimibazaru,tam davají maminky nebo paní,jak chceš
, osvědčené recepty
bezové květy (co nejvíce, klidně 40), 2 litry vody, 1-2 pokrájené omyté citróny, nechat přes noc (dělám v hrnci, zatížím talířem, ať jsou květy ponořené). Druhý den zcedím přes plenku do hrnce, přidám 2kg krystalu a 2 sáčky kys. citrónové (40 gr), vařím dokud není cukr rozpuštěný a sirup téměř nevře. Poté sleju do skl. lahví až po okraj a hned zašpuntuju.
Stihla jsem nasbírat květy před těmi dešti minulý týden a chuťově je sirup vynikající, silný a voňavý.
@Mamina Janina píše:
bezové květy (co nejvíce, klidně 40), 2 litry vody, 1-2 pokrájené omyté citróny, nechat přes noc (dělám v hrnci, zatížím talířem, ať jsou květy ponořené). Druhý den zcedím přes plenku do hrnce, přidám 2kg krystalu a 2 sáčky kys. citrónové (40 gr), vařím dokud není cukr rozpuštěný a sirup téměř nevře. Poté sleju do skl. lahví až po okraj a hned zašpuntuju.
Stihla jsem nasbírat květy před těmi dešti minulý týden a chuťově je sirup vynikající, silný a voňavý.
Děkujii ![]()
U nás teda taky pršelo, ale naposledy včera a bez není ještě uplně vykvetlý, tak v sobotu natrhám nebo zítra to by taky mohlo stačit, ne? Aby třeba už v tu sobotu zase nepršelo… ![]()
A jak dlouho sirup vydrží? A nedává se tam rum nebo lžička slivovice, aby se nezkazil? Uchovávat v lednici? Jen se dá do vypláchnutých skleněných flašek, zavře se a hotovo? ![]()
dělám taky tak, jenom místo citronů si tam dáváme vyluhovat pomeranče. A té kyseliny dávám trochu více… je fakt výborný a osvěžující ![]()
2 l vody+70 gr kyseliny citrónové, nechat přejít varem, pak přidat bezové květy(cca 30) a nechat 24 hodin.
Pak zcedit a přidat 2 kg cukru,vařit na mírném ohni než se cukr rozpustí.
Je fakt výborný, chuťově stejný jak ty sirupy Yo.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?… je výýýýborná
a jestli chceš hustou tak místo 1,5 l vody dej jen 1l a más z toho přes 3 l štávičky…
50 květů, 2 litry převařené vody, 2 kg cukrtu, kyselinu citronovou nebo citron.
Květy 24 hodin vyluhovat ve vychladlé převařené vodě s citronem - doporučuju vymačkat - množství dle chuti, pak rozmíchat (za studena) cukr a základ je udělat do hrdla lahve „špunt“ ze slivovice, aby se nekazila.
@Sisi137 píše:
2 l vody+70 gr kyseliny citrónové, nechat přejít varem, pak přidat bezové květy(cca 30) a nechat 24 hodin.
Pak zcedit a přidat 2 kg cukru,vařit na mírném ohni než se cukr rozpustí.
Je fakt výborný, chuťově stejný jak ty sirupy Yo.
Jak dlouho vydrzi a jak skladujes?
@Michaella27 popravdě u nás vydrží maximálně do podzimu(dělám jen ze 2 dávek), ale kámoška od které recept mám, dělá už několik let a v zimě je ještě v pohodě. Mám ho doma ve spíži. Bydlíme v bytě takže chladný sklep nehrozí ![]()
Ty flašky před tím než je plním vylívám a vyplachuju vřelou vodou. Někdo ještě do naplněných flašek přidává kapku rumu nebo slivovice,prý aby se to nekazilo. Ale jak říkám-ještě se to nestalo. I když, když jsem to dělala poprvé tak jsem se při otevření lekla, protože se navrchu udělal takový škraloup.
@Sisi137 píše:
@Michaella27 popravdě u nás vydrží maximálně do podzimu(dělám jen ze 2 dávek), ale kámoška od které recept mám, dělá už několik let a v zimě je ještě v pohodě. Mám ho doma ve spíži. Bydlíme v bytě takže chladný sklep nehrozí
Ty flašky před tím než je plním vylívám a vyplachuju vřelou vodou. Někdo ještě do naplněných flašek přidává kapku rumu nebo slivovice,prý aby se to nekazilo. Ale jak říkám-ještě se to nestalo. I když, když jsem to dělala poprvé tak jsem se při otevření lekla, protože se navrchu udělal takový škraloup.
Tak nakonec dělám ten recept od Tebe
Sirupy YO miluju, hlavne ten bezovy a visnovej
Akorat me te kyseliny pripadne hrozne moooc, sem to ochutnavala tu vodu s kyselinou a pekne sem se lekla… Má tam byt opravdu 70 gramu? Ne treba jen 7?
![]()
opravdu 70 gr, ono tam pak nasypeš 2 kg cukru tak se to srovná. Já to tak v začátku ani nechutnala ![]()
@Sisi137 píše:
opravdu 70 gr, ono tam pak nasypeš 2 kg cukru tak se to srovná. Já to tak v začátku ani nechutnala
Tedááá, ta je fakt výborná
teď jsem dokonce i ráda, že sem ten recept založila
Je lepší než ta co sem měla loni!!! Děkujííí ![]()
Když jsme u toho.. nemáte prosím některá recept na jitrocelový sirup?