Vyjde doma upečený chleba levněji?

3108
7.6.12 11:51

Vyjde doma upečený chleba levněji?

Ahoj chci se zeptat na kolik vyjde doma upečený chleba (v troubě), výjde levněji než kupovaný v kaufu za 25,– máme ho asi na 3 dny a jak dlouho vydrží doma dělaný chléb? díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2969
7.6.12 11:55

Ahoj, nevím na kolik přijde. Dělá ho manžel z chlebové mouky a domácího kvásku,kterej měl v ledničce jeho kamarád i několik let,teď mu umřel,tak nemáme nic,protože nám to chcíplo taky :,( . Vydržel nám upečený třeba i přes týden a chuť opravdu perfektní. Ale tak z 10 pokusů mu jich 6 nevyšlo,takže se to pak ani nedalo jíst,je to o zkušenostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.6.12 11:56

Vím, že jsem někde četla, že někdo peče něco jako šumavu a vyjde bochník na 13,–, ale zatím jsem nenašla recept, který by takovému cenovému rozpětí odpovídal.
Já spíš doma peču z různých celozrnných mouk, protože ty tmavší chleby stojí kolikrát mezi 30-40korunami a tam už se opravdu vyplatí ho vyrobit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.6.12 11:56

Rozhodně je ten domácí chutnější! :) Peču z půl kila mouky, ta stojí 20 - 24 Kč kilo, pak půl droždí (celé stojí 2 - 4 Kč), pak jen kmín a voda. A pak elektřina. Chleba v utěrce nebo papírovém sáčku vydrží několik dní v pohodě, spíš se ale rychle sní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.6.12 12:01

Ahoj. Asi záleží, z čeho se to peče. Pokud z normální mouky (bílé, ne bio), tak asi jo. Já peču nejčastěji ze směsí z Lidlu, ty kupuju v akci za cca 25Kč (kg směsi), jsou z toho dva skoro kilové chleby. Jeden nám vydrží minimálně 2 dny, dýl většinou ne, páč je moc dobrý a často se sní hned ten den :lol: . Jestli ti jde o trvanlivost, tak zatím se nám nepodařilo nechat ho dýl než by se nezkazil (ztvrdnout jsme no nechali, ale to nám neva), max to bylo asi 5 dní.

Občas peču z žitné mouky a sušeného kvásku, tak to přijde dráž, páč kvásek kupuju v DMku, je bio a tudíž i dražší (nebio jsem nesehnala). Pekárnu jsem chtěla hlavně proto, že mám ráda celozrnné pečivo, ale bez zrníček, což není jednoduché sehnat.

Od té doby, co máme pekárnu, jsem ušetřila tisíce Kč, páč jak jdu do sámošky jen pro chleba, vyjde mě minimálně na stovku (málokdy se mi podaří opravdu nekoupit nic dalšího :oops: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
7.6.12 12:01

Mně dle mého tedy zatím asi ano (nasyslila jsem si v akci směs na kovářský a vícezrný chléb za 11,–), pak už dosypu jen semínka či cokoliv dle chuti (česněk, cubuli apod.).
Po upečení ho dávám ještě horký do utěrky a zabalím „do uzlíčku“. Pokud se nějak moc nekonzumuje, tak ho dávám do lednice /i když to zní divně, jsme na to doma zvyklí, aby neplesnivěl/. Jsme 2, vydrží nám na týden, týden a půl 1/2 - 3/4 Kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamina Janina
7.6.12 12:02

Vydrží daleko méně, protože je tak dobrý, že ho hned sníte :) .
Jinak nevím, kolik stojí cca hodina pečení (z toho cca 20min na plný výkon a cca 45 min na 180), taky záleží na surovinách, druhu mouky atd. Pokud budeš uvažovat nejlevnější variantu, tak počítej kostku droždí, cca 600 - 800gr mouky, 2lžičky soli…

• Citovat
  • Upravit
81480
7.6.12 12:06

Teď nově peču kváskový. Do něj půl kila mouky, pokud použiju jen chlebovou žitnou a pšeničnou, ty kupuji za 17kč/kg, vyjde mouka na cca 12,– Kč. K tomu voda z kohoutku, 2 lžičky sole, lžička kmínu. Energie netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.6.12 12:06

holky, přidám se s dotazem. Všechny pečete v pekárnách, nebo některá i v troubě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.6.12 12:09

@Alpaka a ten kvásek děláš jak? Nebo kupuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
7.6.12 12:13

Ahoj, já myslím, že záleží na surovinách. Je chleba a chleba. Pokud použiješ klasickou bílou mouku, droždí a koření, určitě to výjde levněji. Když se v akci seženou levněji směsi (např. z Lidlu), nebo celozrnné mouky, tak to taky výjde levněji. Z kvásku jsem teda chleba ještě nedělala, ani se nepídila po surovinách, takže nevím, jak to pak finančně výjde. Peču klasicky v troubě, takže ani pekárnu nepotřebuješ. Už jsem si na to tak zvykli, že kupovaný chleba nám už nechutná :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
7.6.12 12:15

@Clarita mohla bys mi prosím napsat postup, jak připravuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
palenda
7.6.12 12:15

@Kakika - já peču v troubě, teď jsem našla ten správný recept, který se mi vždy povede, takže peču celkem často. Pekárnu jsme prodali, mě víc chutná z trouby a dělám různé tvary a velikosti

• Citovat
  • Upravit
16694
7.6.12 12:17
@palenda píše:
@Kakika - já peču v troubě, teď jsem našla ten správný recept, který se mi vždy povede, takže peču celkem často. Pekárnu jsme prodali, mě víc chutná z trouby a dělám různé tvary a velikosti

tak se o recept poděl :kytka: Ráda bych to taky zkusila, ale právě chleba z pekárny, co má můj táta, mi nikdy moc nechutnal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
7.6.12 12:18
@hkac píše:
@Alpaka a ten kvásek děláš jak? Nebo kupuješ?

http://hobby.idnes.cz/…y-domov.aspx?…

výroba kvásku ze starého pečiva :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí