Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Mucha Z klasické mouky ale nebudeš mít klasiský český chleba - bude to bílá veka. Doporučuju koupit chlebovou mouku, koupíš ve skoro každém obchodě (v lidlu jsem ji neviděla)
@Clarita píše:
@1024 - rohlíky jsem taky zkoušela a byly výborný - http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… . Pekla jsem je teda normálně v troubě.
Super,mám vytištěno a dnes ještě zadělám.
A jak dlouho ti vydrží,pokud je tedy hned nesníte ![]()
@Clarita píše:
@Baruska2011 - 1kg mouky s kváskem (600ml vlažné vody, kostka droždí, lžička cukru) smíchám v robotu. Přidám 2lžíce oleje, 2 lžičky soli a pak už dle chuti semínka, kmín, koření atd. Toto se nechá 45 minut kynout, pak udělám dva bochníčky a na plechu nechám kynout 30 minut. Troubu předehřeju na 225°C, po vykynutí bochníčků na plechu je potřu vajíčkem, posypu solí, nebo semínky, nebo taky ne - dle chuti a šoupnu do trouby na 15 minut. Po 15ti minutách stáhnu teplotu na 200°C a tak peču 25 minut. Chleba se nechá vychladnout na mřížce a pak už se může krájet. Ještě se mi nestalo, že by se mi nepovedl.
Taky jsem si opsala ten tvůj recept
a děkuji
![]()
@Clarita píše:
mňamka, co? Nikdy dlouho nevydržej.
Tak jsi mi vlastně odpověděla ![]()
@Clarita píše:
@KPKristy - je to jednoduchý a dobrý. Záleží na druhu mouky teda. Mě se osvědčilo 300g žitné chlebové mouky, 300 g celozrnné, a zbytek klasika hladká. začínala jsem s tímhle receptem a už se ho držím a vylepšuji
. Tak a´t se dílo daří a chutná
!
Aha! Tak to je dobrý vědět, ty mouky! Já bych tam fikla jen jednu, a pak bych se divila, kdyby to nebylo k jídlu ![]()
@1024 píše:
Tak jsi mi vlastně odpověděla
asi tak no
. Málokdy se stane, že vydrží do druhé dne. S těstem se hezky pracuje. Zkoušela jsem i bagetky, housky, bulky…no, cokoliv tě napadne jde z toho udělat
.
@KPKristy píše:
Aha! Tak to je dobrý vědět, ty mouky! Já bych tam fikla jen jednu, a pak bych se divila, kdyby to nebylo k jídlu
to ne, to by k jídlu určitě bylo, ale z bílé hladké je to spíš taková veka, jak tu někdo psal. Z těch tmavých je to prostě lepší
.
@Mucha Já peču z obyč mouky, která stojí cca 10Kč, kvasnice asi 5Kč, pak jenom sůl, kmín, voda. Takže mě vyjde určitě levněji. Občas do těsta přidám škvarky, uzené nebo sýr ![]()
@Ukulina Dovolím si nesouhlasit, peču už roky z bílé mouky, nikdy to nebyla veka. Jenom se musí péct z obyč mouky, tuším T620 nebo tak nějak, nesmí to být speciál
@lucenka píše:
To nevydržejUž mi i tvarem vypadají jako rohlíky. Teď chci na ně zkusit slaninu se sýrem.
hm, to jsem ještě nezkoušela, ale mám to taky v plánu
.
Prosím vás, rohlíky z toho odkazu, co tu uvádíte, jdou zadělat i ručně? Zkoušely jste? Pekárnu nemám…
Mohu se zeptat kde kupujete ty celozrnné mouky?
Např. pšeničná celozrnná ![]()
@verenika píše:
Mohu se zeptat kde kupujete ty celozrnné mouky?Např. pšeničná celozrnná
ve zdravých výživách, v Albertu nebo na www.kutilov.cz je mají za bezva ceny. kupuji chlebové, jsou na chleba fakt lepší.
Rohlíky jsem dělala ručně, takže to jde. A mouky kupuju třeba v Kauflandu, Globusu, myslím že i v Tescu je maj.
To nevydržej
Už mi i tvarem vypadají jako rohlíky. Teď chci na ně zkusit slaninu se sýrem.