Vyjde doma upečený chleba levněji?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20662
10.6.12 12:33

Já jsem včera pekla ten chlebík z kila mouky a 600 ml vody,jak tu někdo dával receptík a je opravdu výborný :potlesk: :potlesk: :potlesk: udělala jsem taky dva bochníčky a už zbyla jen patka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
10.6.12 14:49

Já včera byla po dlouhé době v Kauflandu a objevila tam chlebovou mouku za 16 korun. Zatím jsem ji všude viděla od 20 Kč výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
10.6.12 19:09

já chodím prakticky jenom do kaufu tak na tu mouku se podívám :dance: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.6.12 19:04

Dámy, tak mám zaděláno na chleba ;) . Dám pak vědět, co z toho vylezlo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
11.6.12 19:21

Když kupuji klasickou šumavu, tak je hrozně nadýchaná, chleba z pekárny jsem udělala vždy strašně hutný, jak ho odlehčit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
11.6.12 19:24

nevhat déle kynout, víc droždí nebo vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
11.6.12 19:27
@Alpaka píše:
nevhat déle kynout, víc droždí nebo vody

On má správnou strukturu, je jako celozrnné hutné chleby kupované, ale já bych chtěla víc kypřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
11.6.12 20:10
@JanaK88 píše:
On má správnou strukturu, je jako celozrnné hutné chleby kupované, ale já bych chtěla víc kypřejší.

Sežeň si patřičné éčka a bude taky nadýchaný - ty chleby jsou prostě uměle nahoněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
11.6.12 20:12
@Sati píše:
Sežeň si patřičné éčka a bude taky nadýchaný - ty chleby jsou prostě uměle nahoněné.

Ksakru, mě ten hutnej chleba tak štve :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
11.6.12 20:16

@JanaK88 A jaký chleba pečeš? Já jsem právě dopekla kváskový a v řezu vypadá jako kupovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.6.12 20:17

Mě tedy rozhodně přijde domácí chléb levněji, protože když se stavuji pro chleba v obchodě, utratím minimálně dvě stovky, spíš i víc… :lol:
Nicméně přiznávám, že co jsem zpátky v práci, kupuji chleba častěji než peču.

Těsto dělám v pekárně, ale když už peču, tak v troubě (naposledy včera dva bochníčky). A moc se těším, budu mít úplně nového robůtka, který zvládne i kynuté těsto, tak už nebudu potřebovat pekárnu (a to mám skoro novou :oops: :zed: :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.6.12 20:27

Tak vypínám troubu a bochníčky vypadají moc hezky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
11.6.12 20:28

@Sati Střídám to, zatím jsem nenašla takový který by mi naprosto vyhovoval - třeba jsem dělala TENTO A dopadl naprosto stejně jako na fotce. Pak dělám klasiku 300g bílé mouky, 300 žitné, nějaká ta voda, droždí, sůl, kmín. Před 14 dny jsem si udělala i kvásek, takže jsme dělali částečně kváskový chleba, tak různě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
11.6.12 20:32

Já peču podmáslový.Vyjde mě asi podobně jako bych ho koupila když započítám celkovou sumu.Ale vydrží krásný až 3 dny.zatímco chleba z teska můžu ráno dát kačenám.Takže ušetřím na tom že když se nesní tak nemusím kupovat denně nový.Navíc ušetřím nákup když chci čerstvé pečivo.Nadáchaný je dost stejně jako kupovaný.Asi to dělá to podmáslí.Nejlepší je teplý.Šupnu do něj semínka a všichni se olizují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.6.12 19:12

Tak hlásím, že pečením chleba doma rozhodně ušetřím. A to ve smyslu, že nekupuju kraviny, když jdu jen pro chleba :palec:
Celý týden jsem nebyla pro pečivo, tudíž jsme udělali v pondělí velký nákup a šlus. Tuším, že pětistovku jsem jistě ušetřila :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí