Recept: Jablkový koláč v karamelu

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 10 OSOB
  • Čas 60 min
Hodnotilo 0 lidí

Podzimní variace, lehkého, chutného dezertu.

Postup

Přesátou mouku s cukrem a kypřicím práškem smícháme s vejci, šlehačkou, cukrem, olejem, přidáme dvě lžičky skořice a citrónovou kůru. Vše řádně promícháme. Dle potřeby přidáme mléko. Od oka.

Na pánvičce si zkaramelizujeme cukr, kde přidáme nakrájená jablka na plátky s brusinkami. Promícháme a ještě teplé klademe na těsto, které jsme si mezitím přendali do moukou vysypaného a máslem vymazaného pekáčku.

Pečeme při 170 stupňů cca 45 minut.

Mezitím si připravíme vanilkový krém. Uvaříme puding, necháme vychladnout a poté zašleháme s tvarohem, sladíme dle chuti.

Dobrou chuť! :-)

Autor: marra2

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3 vetší jablka
  • hrst brusinek
  • 2 čajové lžičky mleté skořice
  • citronová kúra
  • půl kypřicího prášku do pečiva
  • pul kelímku smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 2 lzice oleje
  • cukr na karamel
  • mleko od oka

vanilkový krém:

  • puding vanilkový 1
  • tvaroh javořický 1
  • vanilka
  • cukr
  • 250 ml mléka

Doporučená příloha

Kakao se skořicí :-)

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jablkový koláč v karamelu

Váš příspěvek