Recept: Pstruh na másle

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 1 OSOBU
  • Čas 15
Hodnotilo 0 lidí

Pstruh obsahuje mnoho cenných bílkovin, ale i důležité tuky ve formě omega-3 nenasycených mastných kyselin.

Postup

Vykuchaného pstruha osolíme, pokapeme citronovou šťávou. Můžeme podle chuti naplnit chilli, libečkem, česnekem nebo jiným kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo s kapkou oleje, do něj vložíme rybu. Opékáme na mírném ohni. V osolené vodě s trochou octa předvaříme brambory ve slupce. Když jsou částečně uvařené, rozkrojíme je a přidáme k rybě na pánev. Hotovou rybu pokapeme citronovou šťávou a posypeme zelenou petrželkou a pažitkou. Podáváme se zeleninovým salátem.

Přibližné výživové hodnoty:
Energie: 2000 kJ
Bílkoviny: 35 g
Tuky: 30 g
Sacharidy: 8 g

Autor: Tiger-lily

Ingredience

  • 1 pstruh
  • 1 brambora
  • sůl, citron, libeček, chilli...
  • máslo, olej
  • petrželka, pažitka, zelenina

Chutnalo vám? Okomentujte recept Pstruh na másle

Váš příspěvek