Svrab a co dál?

39
22.2.22 21:30

Svrab a co dál?

Poradí mi nekdo jak postupovat dál s podezřením?
Pred mesicem jsem rodila v porodnici a pred tydnem se mi zacala objevovat vyrazka (typicka na svrab). Vcera kozarka tvrdila ze asi jen podrazdena kuze, ale dnes se objevil vysev na nartech, rukach, vnitrni stehnach i brise. Po telefonatu s Mudr si jdu zitra pro mast, at to radeji zalecime.
Zaleci mi preventivne manzela a prcka?
Bude mne kontaktovat hygiena? Mam nahlasit veskere kontakty? Návštěvy apod.? Může manžel chodit do práce?
Nejradeji bych, abychom se doma vylecili a nikam a nikomu to nemuseli roztrubovat - stydim se.
(Vtipne je, ze jsem svrab chytla zrovna v dobe kdy jsem chodila minimalne 15× denne do sprchy, kvuli siti a ocistkam) 😅 😅 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
266
22.2.22 23:41

Měla jsem jako malá, pokud máte doma vanu, vřele doporučuji sirnou koupel (seženete v lékárně cca za 80 Kč), je u toho i návod myslím. Kůra trvá cca týden, docela to smrdí, tak zvažte sami jestli do práce jít nebo ne. Jinak prelecit celou rodinu a vyprat co se dá…pokud je možnost tak dat do sušičky nebo vyzehlit at se to „spálí“. Přeji hodně štěstí, vím že své zkušenosti, že je to velice nepříjemná situace a nadměrná hygiena tomu nepomáhá, takže žádné mýdlo (samozřejmě nemyslím po použití toalety) a asi nic moc parfemovaneho (nedráždit zbytečně pokožku). 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
22.2.22 23:45

Hygiena asi není třeba(nebo si minimálně nepamatuji, že by nás někdo v té době kontaktoval) taktéž hlásit kontakty není třeba a návštěvy raději ne-e (onemocnění se roznasi dotekem, stejně tak kontaminovanym prostředím-gauč, peřiny atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.2.22 12:28

Bohužel stejnou zkušenost mám i já. V leté byla dcera s přítelem na víkendovém pobytě v Praze a bohužel si přivezla domů svrab, bylo to hotové neštěstí. Trvalo cca 2 měsíce, než jsme se toho zbavili. Mast od kožní doktorky je do zapáchající, ale člověk vydrží. Potom se dává ještě jedna mast na doléčení. Přeji rychlý průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.1.25 19:32

Dobrý den. Už asi blázním :) syn si od kamaráda u kterého přespával donesl nechtěné zvířátko jménem svrab. :( měl jen vyrážku u kotníku a u prstu na nohou. Dostal sírnou mast + celá rodina mast jako prevenci. Úklid celého domu samozřejmostí. Uklízím a vše měním doteď, koupila jsem i nové matrace, peřiny, polštáře. Mám hrozný strach abych něco nezanedbala. Už je to 14 dní mě po té mastičce pořád svědí tělo a synovy se po přeléčení objevila vyrážka která svědí ale prý jen málo a po zahřátí v posteli prý moc né. Prosím uklidněte mě někdo že je to normální a může to být reakce na tu mastičku. Jinak mě zavřou do blázince :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
21.1.25 19:34
@Jaja162 píše: Více

Po sirne masti Vas určitě může svedit tělo…Je to dost silný, a můžete být precitliveli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.1.25 19:41

@Tajemnadama děkuji za odpověď :) více mě děsí ta vyrážka u syna. Nechci být hned za hysterku a běžet ke kožní, ale zase se bojím aby se to nevrátilo. Jsem už nemocná pořád všechny prohlížím :) připadnu si už jak blázen. Snad mě to prejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
21.1.25 19:54
@Jaja162 píše: Více

Vyrazka normální neni. To bych radši zasla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.1.25 20:10

@Tajemnadama máte pravdu. Raději půjdu abych se ujistila. Nejhorší je, že na internetu píší každý něco jiného. Někde, že se nesmí objevit vyrážka a někde, že je to reakce po sírné masti a může být. Pak se člověk má vyznat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí