Svrab - prosím o zkušenosti

4
21.2.22 10:16

Svrab - prosím o zkušenosti

Ahoj, je to hrůza. Před pár dny jsem se dozvěděla, že to svědění, co mě v noci tak zužuje už asi týden je SVRAB. Po přečtení asi 618177 článků a 7161 diskuzí na emiminu jsem všechny věci naskládala do igelitových pytlů a dala na terasu, včetně matrací. Celé dny peru na 95, sušička jede v plném proudu, žehlička nestíhá ani vychladnout. Ale jde to pomalu, jedna pračka na vyvářku trvá cca 3 hodiny plus k tomu používám parní program, ať si jsem opravdu jistá, že to všechno se zničí. Proto 3 dny nenošení prádla/spaní v ložním prádle/nepoužívání vyvařených a vyžehlených ručníků je prostě nereálné, když se to musí každý den měnit a denně tak stihnu max 5 praček. :( Opravdu mi přijde, že jsem jako v začarovaném kruhu a nevím, jak z něho ven a jestli ty všechny věci jsou vůbec k něčemu. Mast jsem si dala až vlastně 3 dny od zjištění, protože jsem opravdu nevěděla, co dřív. Jestli jako první mast a během toho uklízet. Nebo všechno si pořádně předuklidit a potom mast, ať to zase z nějakého kusu textilu nechytíme. Nevím, co si o tom přesně myslet, jeden článek to tak nehrotí, další ukazuje, že je to konec světa a všechno textilního na co sáhnu, tak vyhodit. Naštěstí máme parní mop, takže všechny matrace, sedačku, koberce jsem projela pořádně párou, postříkala dezinfekcí a biolitem a co šlo jsem potom dala do pytlů a na terasu. Sedačka se nepoužívá. Také úplně nevím, co během té inkubační doby, mohla jsem nakazit během těch pár týdnu bez příznaků i někoho jiného? Byly Vánoce a návštěvy, přespávačky k tomu prostě patří. Další věc, která by mě zajímala. Doktorka mi předepsala krém Infectoscab pouze pro mě, ikdyž články poukazují na to, že doktor by měl zvážit přeléčení celé domácnosti. Ale na to mi řekla, že mast může předepsat pouze mě a ostatní musí jít ke svým praktikům/kožním/pediatrům. Jaká je vaše zkušenost prosím? Předepsali vám to celé domácnosti? Píšu to, aby to případně mohlo někomu pomoct. Protože tenhle labyrint je příšerný..

Příspěvek upraven 21.02.22 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
21.2.22 10:34

@Adela51 ahoj, no to potěš! :roll: Kdysi nám tuto smakuladu dotáhl syn ze školky v přírodě, jsem myslela, ze mě klepne… Prelecit celou rodinu a hned, to je první rada. Nechápu, ze ti tohle mudra řekla, já na kožním ihned dostala recept na 5 Infectoscabů nebo jak se to jmenuje :nevim: bohužel svrab je svině a opravdu stačí někde něco malinko nechat a nastane recidiva :zed: u nás k ni bohužel došlo, nevím z čeho, barak jsem obrátila úklidem doslova vzhůru nohama, dokonce jsem koupila nové matrace :zed: nakonec zabrala až sírná mast. Jinak tři dny jsem přála vše opakovaně - kudy ručník, povlečení nové každý den… Držím pěsti ať se toho úspěšně zbavíte na první pokus 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.22 10:38

Ahoj…nevim co máš za mast? Infectoscab? Nejlepší je sirná mast - celej kýbl…namazat určitě celou rodinu (doktorka je pipina-kdyby byla co k čemu tak Ti napíše recepis na tu sirnou větší množství, aby bylo i pro ostatní členy rodiny), já si sehnala i sirný mýdlo pro každýho člena rodiny jako další prevenci… tři dny zůstat doma, nesprchovat se, domazávat se a prát a prát…všechno, co vypereš na 60 a výš zavázat do pytle a nechat 3-5 dní zavázaný (dej si tam na to štítky, kdy jsi to zavazovala) - pak by ty svině měly zdechnout…sedačku bych nechala vycídit profíkem…v podstatě všechno textilní včetně záclon - no prostě všechno…po třech dnech jsem sice byla zralá na hospitalizaci a všechno mi pak ještě rok smrdělo sírou, ale ty mrchy zákožkový se už nikdy neobjevily…uf - hodně štěstí ženo v tomto nelehkém boji s timhle minizmetkem…

• Citovat
  • Upravit
4
21.2.22 10:51

@neila Tak jsem jí zkoušela opět volat a bohužel opravdu může krém předepsat pouze mě a pouze tu jednu dávku.. Takže začíná proces obvolávání všech doktorů 🙂 Aby toho nebylo málo 🙄 Sirná mast byla taky na předpis? Děkuji za podporu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.2.22 11:08
@Adela51 píše:
@neila Tak jsem jí zkoušela opět volat a bohužel opravdu může krém předepsat pouze mě a pouze tu jednu dávku.. Takže začíná proces obvolávání všech doktorů 🙂 Aby toho nebylo málo 🙄 Sirná mast byla taky na předpis? Děkuji za podporu!

ano, i ta je na předpis. No nechápu tu tvou mudru, ta si evidentně dělá vlastní pravidla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marina28
21.2.22 21:33
@Adela51 píše:
Ahoj, je to hrůza. Před pár dny jsem se dozvěděla, že to svědění, co mě v noci tak zužuje už asi týden je SVRAB. Po přečtení asi 618177 článků a 7161 diskuzí na emiminu jsem všechny věci naskládala do igelitových pytlů a dala na terasu, včetně matrací. Celé dny peru na 95, sušička jede v plném proudu, žehlička nestíhá ani vychladnout. Ale jde to pomalu, jedna pračka na vyvářku trvá cca 3 hodiny plus k tomu používám parní program, ať si jsem opravdu jistá, že to všechno se zničí. Proto 3 dny nenošení prádla/spaní v ložním prádle/nepoužívání vyvařených a vyžehlených ručníků je prostě nereálné, když se to musí každý den měnit a denně tak stihnu max 5 praček. :( Opravdu mi přijde, že jsem jako v začarovaném kruhu a nevím, jak z něho ven a jestli ty všechny věci jsou vůbec k něčemu. Mast jsem si dala až vlastně 3 dny od zjištění, protože jsem opravdu nevěděla, co dřív. Jestli jako první mast a během toho uklízet. Nebo všechno si pořádně předuklidit a potom mast, ať to zase z nějakého kusu textilu nechytíme. Nevím, co si o tom přesně myslet, jeden článek to tak nehrotí, další ukazuje, že je to konec světa a všechno textilního na co sáhnu, tak vyhodit. Naštěstí máme parní mop, takže všechny matrace, sedačku, koberce jsem projela pořádně párou, postříkala dezinfekcí a biolitem a co šlo jsem potom dala do pytlů a na terasu. Sedačka se nepoužívá. Také úplně nevím, co během té inkubační doby, mohla jsem nakazit během těch pár týdnu bez příznaků i někoho jiného? Byly Vánoce a návštěvy, přespávačky k tomu prostě patří. Další věc, která by mě zajímala. Doktorka mi předepsala krém Infectoscab pouze pro mě, ikdyž články poukazují na to, že doktor by měl zvážit přeléčení celé domácnosti. Ale na to mi řekla, že mast může předepsat pouze mě a ostatní musí jít ke svým praktikům/kožním/pediatrům. Jaká je vaše zkušenost prosím? Předepsali vám to celé domácnosti? Píšu to, aby to případně mohlo někomu pomoct. Protože tenhle labyrint je příšerný..Příspěvek upraven 21.02.22 v 10:47

Zmen mudru a sezen si sirnou mast pro vsechny. Take doporucuji horke koupele/sprchy. Vse co vyperes ven a neboj, to prejde!;)

• Citovat
  • Upravit
5
18.11.22 00:23

Sirna mast

Zdravím vás mám takový problém ohledně svrabu prosim víte někdo přesný název sirne masti abych si ji mohla koupit nebo je to ne recept.? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.11.22 01:12

@Anet12348 Dobrý večer, zavolejte si k vašemu praktickému lékaři, ať vám předepíše infectoscab, klidně řekněte, že to je preventivně, že jste s tím přišla do styku, oni vám pošlou recept smskou. Jedno použití by vám mělo pomoct. Pokud ne, tak fakt běžte na kožní, ať vám s tím pomůžou oni. Mě mrzí, že jsem to tehdy neudělala hned.. Sirné masti a sirné koupele šíleně vysušují kůži, nejsou tak účinné, budete se toho zbavovat déle+s případným použitím infectoscabu je to úplný mazec a musíte pak dloouho pořádně promazávat kůži, ať pak nejste jednou dle slov kožní “šíleně vrásčitá”. Nehledě na to, že toho sirného smradu jsem se zbavovala hodně dlouho. Já si teda sirné masti kupovala přes internet z Likochem.cz a sirné koupele v lékarně. Ale jestli vás můžu uklidnit. Máte štěstí, že je zima. Opravdu všechno dejte do igelitových pytlů, co nejsilněji svažte. A dejte to na mráz. Čím dýl, tím líp. Všechny věci si pořádně properte na 60+ (všechno, co jde na 90). Zkuste si to všechno jako první předpřipravit. Jako první přeprat všechny věci, které budete potřebovat nejvíc, hoďte to na mráz (udává se na 3 dny, ale asi noc či dvě u vypraných věcí na mrazu bude stačit) a když budete mít všechny tyhle věci připravené, prožehlené matrace parní žehličkou, tak stejně polštář a peřina pořádně povlečené čistým prádlem (já používala rukavice při manipulaci s čistými věcmi a koupila jsem si chrániče matrací), dejte si pořádnou sprchu a pak až se namažte infectoscabem, úplně každičký kousek těla (obličej se nemusí) a běžte si lehnout už do čistého a nechte to působit po dobu přesně podle návodu. Musíte každý den převlíkat postel do vyvařeného, čistého, nejlépe vyžehleného a odleženého povlečení, nepoužívat jedno oblečení 2×, ručníky už vůbec ne. Všechno je jakoby jednorázové. Hlavně se fakt nestyďte vyhledat pomoc u doktora, dá vám i prášky na svědění/alergii, ať se vůbec vyspíte nebo se stále neškrábete a jste přes den klidnější.. nebo jestli máte možnost, klidně jeďte na kožní do jiného města, pokud vám to např. stud nedovolí jít k vašemu místnímu. Ušetří vám to mnoho času a stresu, který je s tímhle spojený. A hlavně. Nelekněte se, když budete mít po svrabu ekzém a dlouho vás bude všechno svědět stejně jako při svrabu. Mě to přešlo asi až do 2-3 měsíců absolutní paranoi, použití infectoscabu 3×, nekonečných sirných koupelí a mastí. A jediné, co mě uklidnilo byla návštěva kožní, která mi řekla, že svrab už dávno nemám, ale je to kompletně zničená kůže spojená s posvrabovým ekzemem. Strašně moc vám držím palce a hlavně myslete na to, že my se toho taky zbavili. Fakt to světlo na konci tunelu tam je. Ale zážitek teda do konce života a do dneška si každý den převlíkám postel a nosím každý kus oblečení jenom jednou, protože mě ten proces tak poznamenal, že už jsem z toho asi šáhlá. A vůbec to tak být nemuselo, kdybych hned šla na kožní po prvním použití infectoscabu a pocitu, že to nefunguje.. A taky myslete na to, že ty mrchy by měly umírat po 3 dnech bez lidského dotyku, protože se nemají na čem živit. A mráz nebo 60+ stupňů taky. A vakuovací pytle jsou taky moc super. Co vyperete na vysokou teplotu, vysušíte a třeba i vyžehlíte, šoupněte do vakuovacího pytle a aspoň máte jistotu, že ty věci se znovu nekontaminují. Snad se tam ty mrchy i udusí 😂 tak jsem si to aspoň představovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.11.22 11:10

@Adela51 děkuji moc vše jsem udělala jak jsem měla infectoska 3× ppředepsaný a stale to máme i kdyz doktor tvrdil že už nic nemame po 3 dnech se objevi další slyšela jsem že je 1 mast co vám nenechají v lékárně ale nevim jak se jmenuje kdyby někdo věděl prosím napište díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.12.22 08:02

@neila Prosím jaký má nazez ta sirna mast v lékárně to není prej je to na předpis ale musím vědět přesný název te masti? Prosím víte díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.12.22 08:06
@Anet12348 píše:
@neila Prosím jaký má nazez ta sirna mast v lékárně to není prej je to na předpis ale musím vědět přesný název te masti? Prosím víte díky moc.

ano, na předpis to je, ale přesný název nevím. Kožní mudra říkala, že předpíše sírnou mast :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.12.22 08:07
@Anet12348 píše:
@neila Prosím jaký má nazez ta sirna mast v lékárně to není prej je to na předpis ale musím vědět přesný název te masti? Prosím víte díky moc.

Ale jinak myslím, že okamžitě zabral ten Infectoscab, taky na předpis a nesmrdí jako ta sírná mast. Po té jsem vyhazovala povlečení i pyžama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.24 06:39

Ivermectin bez předpisu - https://wourldpillseller.com Nam to zabralo perfektne. Davka se ale musi opakovat po 3 tydnech, abys mela jistotu, ze se znici i novy potencialni cyklus a musi se prelecit vsichni clenove domacnosti, i ti, kteri nemaji zadne projevy.

Příspěvek upraven 30.05.26 v 05:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
26.2.25 13:11
@Adela51 píše: Více

Dobry den, chtela jsem se Vas zeptat, jsem tri tydny po poslednim premazani, ale stale me svedi kuze jako pri svrabu i v noci, vy pisete, ze to dlouho svedi stejne, je tedy mozne ze i v noci? Nebo to uz by melo prejit ne? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.3.25 23:19

Ahoj všichni..,tak i já se přidám se hororovými zážitky.. Jsme doma 2 dospělí a syn 14 let.. Namazání jsme už po 5,doma manévry…doktorka mi už říká že ne zavře na psychiatrii.. Už nevím co děláme špatně.. dnes namazání opět po 10 dnech.. už nevím co víc mám udělat proto ať se toho zbavime…🫣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí