Svrab - prosím o zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zdennnka
2.4.25 14:04

No tomu já taky nerozumím. Ale vím, že dospělý lidí jsou toho zbaveni docela rychle, ale u dětí je to na delší dobu. Kors u těch malých. A nedej bože, jak se to nechá rozjet. Tak to fakt jen leze a leze jako u nas. Když vám řeknu, že nam to nechali rozjet a malá měla v kuse ty 4 měsíce vždy vecer namazane ruce a pořád něco lezlo. Mastička na to zabrala až to v těch rucickach vylezlo. Takže nenechat to rozjet…

• Citovat
  • Upravit
zdennnka
2.4.25 14:06

Když to řekněte doktorům, jak to vše je. Jak s tím bojujete, tak dělám já doma něco špatně. Buď úklid nebo mazání. ;) a víc je nezajímá. Prostě za ně už to nemáme. Tajze už jednou nám to nechali rozjet a znovu opravdu ne.

• Citovat
  • Upravit
zdennnka
2.4.25 14:09

Přesně tak, u nás i za dva měsíce. Může být už od 7 dne. Ale klidně i ty dva měsíce úplně v pohodě

• Citovat
  • Upravit
My Melody
2.4.25 14:19
@Nunacek píše: Více

Ja si donesla svrab z letadla, uz je to par let, byla jsem prelecena ivermectinem, dava se podle vahy, po 2- 3 tydnech se IVM zopakoval kvuli dalsimu cyklu. Ale my zijeme v zahranici, tady se svrab leci IVM. K tomu extremni hygiena, vsechno jsem prala, dezinfikovala parou, zehlila, sterilizovala a mrazila a podarilo se nam to znicit na prvy krat. Prelecil se i partner, i kdyz on nemel zadne vyrazky, ja mela jen maly nalez, vyrazky v tom typickem tvaru linky na brichu.

Pokud se lecba dlouhodobe nedari, je moznost odjed nekam minimalne na tyden, ale pro jistotu na dva, roztoce svrabu nejsou jak stenice, ktere vydrzi bez jidla temer rok, svrab bez zdroje potravy, bez lidi, vykape opmerne rychle sam, myslim, ze to trva tyden, nebo dva.
V idealnim pripadu, je mozne odejit, pokud mate kam, po totalni hygiene a aplikaci antisvraboveho produktu, v satech vypranych na vic jak 60° C, vyzehlenych, napriklad nekam na chalupu, bez osobnich veci, vzit jen to nejnutnejsi co potrebujete, na misto, kde nehrozi pripadne nakazeni nekoho dalsiho, takze urcite ne na hotel, kde muzete nakazit dalsi lidi. Tam pokracovat v extremni hygiene a napriklad spat na nafukovacim matracu, ktery muzete denne dezinfikovat, nebo dat do velkeho mrazaku, menit kazdy den pradlo, atd. A po tydnu, ale pro jistotu po dvou, se vratit.

Drzim palce, at se toho rychle zbavite, urcite to pujde, jen je potreba trpelivost.

• Citovat
  • Upravit
84
2.4.25 14:23

A ted to mate zase vsichni? A jak mate stare deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdennnka
2.4.25 14:25

Ano, i toto jsme udělali. Odjeli jsme úplně pryč ( na chalupu). Dodržovali samozřejmě všechny uvedené opatření. Ale stejně se to vrátilo. Ivermectin tady nikdo nenapíše. A dětem mě řekla že to vůbec…ale já si zjišťovala. A běžně v jiných zemích se s tím lidé takto léčí. Léčba je úspěšná…

• Citovat
  • Upravit
zdennnka
2.4.25 14:27

Ne, mají to jen děti. 3 roky a 8 let

• Citovat
  • Upravit
zdennnka
2.4.25 14:28

Ten lék byl byl úplně nejlepší řešení. Ale nemám prostředky, jak jej sehnat.

• Citovat
  • Upravit
84
2.4.25 14:30

To jste mela kliku, tady ivermectin nikdo nepredepise, takze predepisou bud infektoscab, na ktery jsem se prave dozvedela, ze ta zakozka zacne byt rezistentni, nebo sirnou a ta pry uz taky nemusi zabrat. Nemame kam odjet to je nejhorsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
2.4.25 14:34

Jak je mozne ze jste to nechytli? Doktori mi tvrdi, ze by to uz davno meli u nas vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
2.4.25 14:37

No a nedotahnou to treba ze skolky/skoly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdennnka
2.4.25 14:39

Protože pořád dělám dokola opatřeni. Každý den uklizim, čisté prádlo všichni přes den i na spaní. Ložní to samé. Postele vysvam. A jak se začnou u dětí objevovat pupínky, tak mazu, abych zminimalozovala vyrážku, ať se mě to zase nerozjede než se dostanu na kontrolu. Často sprchují, každý večer sleduju pokožku a domazavam.

• Citovat
  • Upravit
zdennnka
2.4.25 14:40

Toto nevím, podle mě se s tímto onemocněním lidí nechlubí. A drzi to pod pokličkou. Takže těžko říct…

• Citovat
  • Upravit
zdennnka
2.4.25 14:42

Ano, to mě doktoři taky tvrdili.. že už by jsme to měli všichni… Pořád stejne kecy. Nepoznají vyrážku a až se to rozjede, tak ano tak to bude ono.

• Citovat
  • Upravit
zdennnka
2.4.25 14:44

Jinak my si to dovezli z nemocnice, když byla malá hospitalizována na dětském oddělení. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex