Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Milé maminky, nemáte některá zkušenost se svrchníma kalhotkama PUL od Swaddlebees (vícevelikostní) a taky se svrchníma kalhotkama Flip (jsou PUL, jednovelikostni na patentky)? Shaním PUL kalhotky na patentky (nesnáším suché zipy) a nevím, jestli si koupit jednovelikostní nebo vícevelikostní. Máme teď jednovelikostní od Anavy - ty jsou super po všech stránkách jen nám ten střih nesedí tak dobře. Aby bylo jasno, jde mi jen o PUL a chci je do vícevrstvých plen. Ty od Swaddlebees se mi líbí, že mají patentky po stranách, takže až se bude malý plazit, nebudou mu ty patentky tolik vadit. Nebo máte některá zkušenost s jednovelikostníma kalhotkama u dětí, které se již plazí? Netlačí jim ty patentky, když jich je tam tolik? Pro inspiraci: Swaddlebees: http://www.latkovky.cz/…ky-patentky/
Flip: http://www.latkovky.cz/…os-patentky/
Díky předem za příspěvky
Ještě něco jsem zapomněla dodat: chtěla bych PUL kalhotky se štíhlým střihem. Potřebuju je jen na vícevrstvé pleny a ty naše jsou štíhlé, takže není třeba mít objemné kalhotky. Na plenkové kalhotky používám flísačky - to už mám vyřešené. Štíhlý střih na vícevrstvé dělá Bambino mio, ale ty jsou jen na suchý zip. ![]()
Já mám Flip a jsem i nimi velice spokojená, jsou naprosto univerální, dají se dáj jak přes čtverce narovno, vícevrstvé, tak i přes kalhotovky a přestože mi přijdou jemné a jakoby tenké, tak stále drží a to jsem jedny kupovala už jeté (nevím zda po 1 nebo více dětech) a nám už taky slouží skoro 2 roky.
Ty Swadlebees neznám, mám od nich jen kapsovky, ty mám ráda, ale jsou relativně úzké mezi nožičkama, tedy u kapsovek je to plus, ale jestli mají podobný střih i ty PULky, tak nevím jestli by to nebylo málo.
J. a.n. i1: díky za příspěvek. A používalas ty Flip i přes den? Netlačily mimi, když se plazilo nebo leželo na bříšku? Patentky mám ráda, ale u těch jednovelikostních řeším, jestli mimi ty patentky (a jejich tam hodně) netlačí v ploze na břiše…
Ja budu cihat, taky tapu co se tyce kalhotek. Na maly mimco jsem mela imse vimse a s temi jsem byla spokojena, mela jsem teda suchac, ted je nemuzu najit…
na dceru vetsi jsem mela thirstees, na suchac, coz by tolik nevadilo, ale taky uplne nesedi,´…koukam po anavy, plenky sedi dobre, ale flisaky uz tolik ne.
jeste jsem mela jedny, ty snad byly na patenkty, ale dost protejkaly a nevzpomenu si na znacku.
@rasmat Jojo, používala a ani na bříšku si malý nestěžoval, ale on je takový flegmatik a moc se zrovna neplazil
Nicméně líbilo se mi na nich, že pokud do nich dáš jen jednu čtvercovku, tak jsou krásně malé a taky jak nemají žádnou podšívku, tak v případě nehody a nouze je stačí vzít jen vlhčeným ubrouskem.
Jinak ja premyslim o techto: http://www.blumenkinder.eu/…ap::950.html jsou teda na pripnuti vkladaci plinky na patentky, ale myslim, ze pujde dobre i vicevrstevna.
Nevim jak jsou dostupne v cr
a koukam ze maji i flipy, tak je taky ozkousim… @j.a.n.i1 pujdou i na novorozence?
@j.a.n.i1 a da se pomoci tech patentku regulovat sirka, ja si to nejak neumim predstavit, u anavy to chapu, ale tady moc ne.
@suik píše:
a koukam ze maji i flipy, tak je taky ozkousim… @j.a.n.i1 pujdou i na novorozence?
Já je u novoše používala jako noční, před den mi přišli PULky zbytečné, to měl jen disanu a něco v ní.
@suik píše:
@j.a.n.i1 a da se pomoci tech patentku regulovat sirka, ja si to nejak neumim predstavit, u anavy to chapu, ale tady moc ne.
Tady se přiznám, že tak úplně nechápu na co přesně se ptáš
anavy máš na mysli jaké, já mám anavy akorát kalhotkovky a easy
@j.a.n.i1 to jsou pro mě samé dobré zprávy to, co píšeš o Flip ![]()
@suik Já jsem teda Flip ještě v reálu neviděla, ale určitě půjde regulovat šířka - mám PULky Anavy a ty fungují na stejném principu. Ty PULky Anavy jsou opravdu super, jen nám s tou vícevrstvou nějak nesedí - nemáme v nich nehody, ale prostě když je zapnu, tak jsou po bocích volné, ale přitom těsní dobře. Třeba později nám budou sedět lépe. Jinak Anavy přímo zbožňuju - máme flísáčky, kalhotkové pleny a teď ty nové easy a jsme spokojení. Ale já to střídám, tak bych chtěla vhodné kalhotky i na ty vícevrstvé. Bambino mio nám ta větší velikost vůbec neseděla a Thirsties nám taky nesedí. ![]()
@j.a.n.i1 no vlastne vsechny na patentky, ze se jakoby prekryvaji a tim se to kolem pasu zuzuje, u novorozence se to da obmotat kolem dokola, ty suchacovy maji taky nejakou vuli, ale tady si to neumim predstavit.
ja mela rada pulky i pres den, naopak na noc vlnacky.
@rasmat ja anavy taky miluju, jen jsem ted dlouho nic nekupovala, dlouho jsem nelatkovala, ted j sem zase zacala…easy mam jeste starsi verzi, dost by se se mi sikla nova. O pulkach premyslim.
jedine flisaky nam nesedi, a ty mas anavy flisaky na kalhotky? Me to prave u nozek netesni, a nahore u briska by to taky chtelo par cm…chtelo by to asi aby byly sirsi, naopak na rychlou plinu - na vicevrstevne narovou jsou perfektni.