Vybavička látkovek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
858
24.7.12 17:01

Vybavička látkovek

Ahojte mamky látkovky, potřebovala bych posbírat nějaké info od zkušenějších. Diskuzí jsem už pročetla dost, nějaké weby ohledně látkování taky, ale pořád v tom mám tak trochu guláš. Chtěla bych látkovat už hned v porodnici, a potřebovala bych poradit - mám objednat už teď všechno a cca kolik čeho nebo budu dokupovat později. Nějak si nedovedu spočítat kolik toho budu potřebovat. Moje představa je cca 3-4 (stačí to?) nějaké fajn svrchní kalhotky ale potom už se ztrácím.. Nevím jestli nakoupit normální čtvercovky (koukala jsem na 100% bavlna a vůbec mi to nepřijde tak příjemné jako má např. moje babča ještě schované ve skříni staré plíny) nebo nějaké jednorázové vložky. Látkovat budeme asi tak na 80%, dost cestujem a to asi vzdám. Nevím jestli bych zvládla si někde na dovči přepírat plíny. Moc díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
24.7.12 17:18

Vem si od babicky ty stare pleny, to je poklad :-) jinak pojd k nam do Nove latkujicich maminek, tam se dozvis vsechno :-) jinak do porodky bych si vzala asi jednorazovky, nemusis se tam patlat v bobikach :-D a kde to tam skaldovat? Nevis, jak tam budes dlouho atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.7.12 17:19

Nakup si vzorky a dokupuj postupně dle potřeb dítěte. Látkuju už druhé dítě, budu látkovat třetí, na začátek jeden balík jednorázovek mám připravený i tak.
U novoše počítej klidně 10 zábalů na den, někdy kaděj co chvilku, ale zase jim bohatě stačí ty bavlněný čtverce do skladu na snapku.
Mnohem příjemnější jsou mušelínové čtverce, jsou o něco dražší, ale mnohem příjemnější.
Pokud chceš látkovat už v pordnici, tak bych volila čtverce, nezapomeň koupit tak dvě síťky na prádlo, velký, ať to může partner celý frcnout doma do pračky a nemusí to nějak složitě přendavat, přesypávat…
Jinak doporučuju koukat po plínách s bambusem, u kalhotkovek moc nešetřit a spíš si připlatit za kvalitu. Výrobek číslo 1 jsou pro mě bambusové vkládačky od babyidea, dost tenké, aby nedělali velký zadek miminu a dost savé i pro batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
24.7.12 17:23

Holky díky za rady a stěhuji se teda do Nove latkujicich maminek.:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.7.12 18:08

Diskuzi je to hodne, ted i nedavno jsme to resili v jedne, co zalozila jedna maminka…

ja bych do porodnice asi latkovky nebrala, nechala bych to na doma. Ja zacala plne latkovat az tam, v porodnici jsme ale nebyli moc dlouho.

vzala bych si ty plinky od babicky, jinak jsou dobre plinky Kikko 70×70 a poskladala bych si to na novosklady, to nestoji moc, kazdy ale tvrdi jine mnozstvi, me jich stacilo malo, pak par vkladacek, a treba par kalhotkovek na ozkouseni- jak psala gladys. Za sebe muzu doporucit anavy na patentky jednovelikostni. Postupne jsem si z nich poskladala pulku plenkovaci vybavy.

ja mela taky moc rada vicevrstevne anavy bambusove na snapi sponku, zalozis podobne jako novosklad, jen je to jednodussi.

ty svrchnacky, ja mela tak dvoje troje PUl a vlnacky a flisove, nejradsi jsem pouzivala PUl a vlnaky taky nebyly spatny, hlavne na noc, jen se musely impregnovat a to mi moc neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.7.12 18:09

@Gladys ktere presne ty vkladacky mas? koukala jsem, ze babyideu maji i tady v nemecku, ze bych ozkousela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.7.12 19:40

@suik tyhle http://www.mamaja.cz/…-plenka-4-ks
krátké bambusové, vycpávám tím noční plínu, přes den dám jednu, na to čtverec na rovno. Nejde je použít samotné, je potřeba mít něco navrch, co sákne okamžitě, tyhle sáknou pomaleji, ale na dovycpání jsou fakt geniální
Na novoše jsem je strčila do novoskladu jakoby zabalila do toho vnitřního pruhu. A některé už jednou druhý dítě, sice jsou trošinku sražené na dýlku, ale nevadí to, jsou dlouhý dost.
Pak jsou ještě nějaké prefoldy z obdobného materiálu, ale u těhle mi vyhovuje ta štíhlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
24.7.12 21:50

@Gladys aha, to ja spis bych potrebovala navrch. to uz tam nemam moc co dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
25.7.12 10:06

Tak za sebe doporucuji od babyidea ty bambusove prefoldy, jsou vyborny na noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.11.14 13:32

Ahoj holky. Dítě teprve čekám a chci zkusit kombinování jednorázovek a látkovek. Už jsem si koupila na bazárku troje kalhotovky pro nejmenší různých značek, troje univerzalni velikosti kalhotovky a troje svrchnaky pro nejmenší. Ale chtěla bych hlavně používat čtvercové pleny pro začátek a pak uvidím. Nevím ale jaké pleny si koupit a jaky rozměr těch čtvercovek, jaké vkládačky a separační pleny. Poradíte prosím? Sušičku nemám ani balkon takže nevím jestli u toho vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.14 10:59

Ahoj měla bych stejný dotaz, vůbec nevím jaká značka čtvercovek je dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
17.11.14 18:53
@Kačíííík píše:
Ahoj měla bych stejný dotaz, vůbec nevím jaká značka čtvercovek je dobrá.

Dobré jsou Libštátské extra kvalita (pozor na to, aby v názvu bylo to extra kvalita, obyčejné jsou nic moc), nebo Kikko lux. Jsou podobné, ty Libštátské o chlup lepší. Já mám 70×70, na novosklad u malých miminek v pohodě, později můžeš skládat na draka. U starších narovno mi rozměr také vyhovuje, větší bych nechtěla, aby se dobře vešly do kalhotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí