Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@maminkakarolina
„Do školky chodil ze začátku 1-2× týdně, teď chodí někdy i 4×.“
Dělo se to ve školce, když chodil 1-2týdně?
@Serpentini píše: Více
No a já několikrát hryzla zpátky taky a na moje dítě to nefungovalo
Kousala statečně dál. Evidentně mám doma urputnější kousek, nyní teda už dávno plnoletý. Ale za zkoušku člověk nic nedá…
@maminkakarolina píše: Více
Tak paní chytrá díky za radu… ale není potřeba
takže, když si hraješ na psycholožku, já zase mám zkušenost s tím, že ty nejvíc rádoby uvědomělý klidný matky jsou největší skryty hysterky co se samozřejmě podepisují na výchově svých děcek…moji kluci mají naopak takovou výchovu, kde je láska a i přísnost, nikde nepíšu, že je mlatim ty chytrá, tak se zklidni! Naopak patří mezi vychované absolutně klidne děti, takže to trochu nezapadá do tvé škatulky… když zařvu, že se mi něco nelíbí, neznamená to, že je automaticky vše špatně!
myslím, že tady není co řešit, měj roli klidne, uvědoměle velematky, ale s výchovou trochu v haj-lu
klidně dál… Tvoje věc. Jen doufám, že pak takový děcko nepotká někde moje…
@krecik.dzungarsky píše: Více
Další paní psycholožka… prosím tě napiš kde máš ordinaci ráda se stavím hvězdo… ![]()
@Wilík Jo to ony děti fyzicky trestané bývají hodné a poslušné. Jen se jim pak tyhle naučené mechanismy moc nehodí v dospělosti kdy mají být lidé zdravě sebevědomí a umět se sám sebe zastat atd., proto se od toho upouští. Radši neposlucha dítě než v dospělosti jedinec se syndromem hodné holky/kluka. Ale poslušnosti tím dosáhneš tojo, to je generacemi ověřený.
A zakladatelko - nechytam te za slovo a nemám potřebu do kohokoliv rýpat. Reaguju prostě na to co jsi ve svým příspěvku několikrát sama řekla a jsem ráda, že si alespoň uvedomujes, že to není úplně ok, takže se to snažíš popřít. Nicméně muj komentář měl i další část na kterou jsi se rozhodla nereagovat takže nevím jak moc ti jde o to tady skutečně pro vás problém najít řešení.