Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ten prvotní vklad vůbec nemusí být velký, za prvé nejdřív bude v pripravce se učit bruslit a pak první výstroj kluby půjčují.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, můj syn je hodně aktivní dítě a sporty ho všeobecně baví, chodí na karate a teď říká že by chtěl začít hrát hokej, bruslí opravdu dobře a rychle. Jen se trochu obávám jestli na to není moc malý, je mu 5 lethlavně to úplně není sport se kterým by mohl po půl roce skončit, protože ten prvotní vklad je dost vysoký. Jinak my hokej chodíme sledovat na stadion a tam to miluje
tak se chci zeptat jestli s tím některá máte taky zkušenosti a jak to vaši prckové zvládli.
Předem díky za odpovědi❤️
spíš naopak, v těch přípravkách půjčují vybavení.
Spíš se rozhodněte jestli a kolik jste ochotni obětovat času a energie vy, rodiče. Protože se nestihnete ani rozhlídnout a budete vstávat v 5 na ranní tréninky a víkendy trávit po stadionech. Vím o čem mluvím.
V pěti letech je dobrý čas začít, nejideálnější je ve čtyřech letech, kdy si nestihne udělat špatně bruslařské návyky, které se pak složité odbourávají.
Většinou v přípravce stačí vlastní brusle kvalitní, hokejová přilba a hokejové rukavice a termo prádlo podvlékací, zbytek se dá půjčit za poplatek. Někde se neplatí ani hned příspěvky, čeká se, zda to dítě za tři týdny nepřestane bavit.
No jestli hokej, tak už hned at začne..
Nejdřív do přípravky …
V pěti letech je to nejlepší
Příspěvek upraven 21.01.24 v 17:25
@Anonymní píše:
Aha, tak já jsem vůbec netušila že jim to půjčujou
podívej se na stránky klubu, kam by syn šel. Určitě tam mají podmínky.
Není malý, naopak. Začala bych klidně hned.
My to máme mraky lék ( klukům je už skoro 18 a 16,5 l ) a chce to fakt dlouho výdrž. Zase když to vyjde, tak my máme i fajn partu rodičů. Ale je to co víkend někde, náježděno stovky km a první co se píše do kalendáře jsou zápasy a odjezdy. A zimní a letní soustředění.
@kocourGarfield já se jen bojím jestli to nebude až moc fyzicky náročné. Ono ani to karate není úplná sranda, tak nechci aby toho měl moc
@Anonymní píše:
@kocourGarfield já se jen bojím jestli to nebude až moc fyzicky náročné. Ono ani to karate není úplná sranda, tak nechci aby toho měl moc
Kluci vždy k tomu měli nějaký sport ( jsou pohybově šikovní) a vždy se pak tedy museli časem rozhodnout, zda to nebo to. Vždy tedy vyhrála jejich láska;) Nešlo to dělat dlouho dohromady.
To karate nemůže trošku omezit na měsíc? Že by si zkusil hokej a pak se rozhodne. Co když ho hokej nebude bavit? Bude bez karate i hokeje? Není to škoda?
@kocourGarfield tak trošku omezit by to asi šlo, ale on s tím nechce zase úplně přestat, teď si spíš představuje že by dělal obojí najednou tak nevim jestli ho nechat ![]()
Ahoj maminky, můj syn je hodně aktivní dítě a sporty ho všeobecně baví, chodí na karate a teď říká že by chtěl začít hrát hokej, bruslí opravdu dobře a rychle. Jen se trochu obávám jestli na to není moc malý, je mu 5 let
hlavně to úplně není sport se kterým by mohl po půl roce skončit, protože ten prvotní vklad je dost vysoký. Jinak my hokej chodíme sledovat na stadion a tam to miluje
tak se chci zeptat jestli s tím některá máte taky zkušenosti a jak to vaši prckové zvládli.
Předem díky za odpovědi❤️