Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@karkarka píše: Více
Tak dítěti, co odklad nemá, se ve druháku láme 16/17. Takže by to muselo být podzimní dítě, které mělo odklad a to není „úplně běžné“… ![]()
@Aries6 píše: Více
Tak „úplně běžné“ to není. Ale není na tom ani nic k podivu.
I když na první čtení mě to taky zaujalo. Já jsem maturovala v 17, protože jsem se vyhnula 9. třídě.
@Atisia píše: Více
To je odklad u ditete, ktere se narodilo na podzim. Coz se snad i driv delalo jen vyjimecne. Muj syn mel v prvni tride jednu spoluzacku, ktere bylo v listopadu 8 let, ale byla znacne… jak to rict… nechytra ci zanedbana. Ostatni deti s odkladem byly tak jarni-letni. Takze stat se to muze a studijni typy z techto deti asi vetsinou nebudou… Nebo proste jeden rok opakoval nebo zmenil stredni skolu.
Jinak ohledne vydelku s videi, to nekomentuju, je to spis nadsazene. S 18 letym se uz da jen diskutovat a zalezi, jake maji vztahy v rodine a k cemu ho vedli od detstvi…
Ted uz ho jen naucit nedelat dluhy - pokud je to pravda, tak az prestanou videa vydelavat, bude to mit rychly spad…
Toto je sice troll. Dcera mají ve třeťáku youtuberku. Už mi říkala asi 10× jméno slečny. Nepamatuji si ho. Taky doma slyším, že ve škole je málo a na účtě miliony, věčně někde ve světě. Než tam naše nastoupila, už o ní mluvila, že tam nějaká youtuberka chodí. Pro ty mladší je termo, že ji potkají na chodbě. Taková je doba.
Jsi troll. Pomoc českému státu žádný rodič neřeší.
Jinak 1) je dospělý, svéprávný, jestli chodí do školy nebo pracuje je jeho věc. V tom případě, ať se podílí na domácnosti a výdajích a stará se o sebe sám se vším všudy. Klidně ať se odstěhuje. Spolužačka se takhle v 18 odstěhovala k příteli, ve třeťáku.
Já sama jsem maturovala ve 20. Neměla jsem odklad. Šla jsem 2× do 1. ročníku SŠ. Měnila jsem školu, prostý přestup nešel.
@andelka83 píše: Více
Jo, ten jeho dodatek… „pomoct tak českému státu”, mě taky celkem pobavil. ![]()